EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Ολλανδία - Γαλλία: Οι μπλε έχουν το μομέντουμ στα μεταξύ τους, οι οράνιε τη δίψα

Kylian Mbappe of France celebrates with Ousmane Dembele of France after Austria's Maximilian Wober scored an own goal during a Group D match between Austria and France at the Euro 2024 soccer tournament in Duesseldorf, Germany, Monday, June 17, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru)
Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Αυστρία @ 2024 ANDREEA ALEXANDRU / AP IMAGES

Σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ της Ολλανδίας και της Γαλλίας που θα κρίνει την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο. Οι μπλε που έχουν το μομέντουμ και οι οράνιε που έχουν τη δίψα.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση Ολλανδίας και Γαλλίας σε Euro (21/06, 22:00, ΕΡΤ1 και Live SPORT24). Οι μπλε επικράτησαν στα πέναλτι στον προημιτελικό του 1996, ενώ οι οράνιε νίκησαν στις δύο αναμετρήσεις στους ομίλους (3-2 το 2000, 4-1 το 2008).

Η Γαλλία επτά νίκες στους τελευταίους οκτώ αγώνες απέναντι στην Ολλανδία σε όλες τις διοργανώσεις, με την εξαίρεση να είναι η ήττα 0-2 στο Nations League 2018.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα Facts με τη βοήθεια της Opta.

Μόνο τέσσερα από τα τελευταία 30 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν έρθει ισόπαλα, με τη Γαλλία να έχει 15 νίκες και την Ολλανδία να έχει 11.

Αν εξαιρέσουμε τις διαδικασίες των πέναλτι, η Ολλανδία έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία 17 παιχνίδια της σε μεγάλα τουρνουά, το 0-2 απέναντι στην Τσεχία στο Euro 2020 (12 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες). Πριν από αυτό το σερί, οι Ολλανδοί είχαν τέσσερις σερί ήττες, τον τελικό του Μουντιάλ 2010 και τα τρία παιχνίδια στον όμιλο του Euro 2012.

Η Γαλλία θέλει να ξεκινήσει με 2/2 νίκες για τέταρτη φορά σε Euro, ενώ έχει φτάσει στον τελικό και στα τρία προηγούμενα τουρνουά που το έχει πετύχει, δηλαδή το 1984, το 2000 και το 2016.

Ο Κόντι Χάκπο έχει βρει δίχτυα και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός σε μεγάλα τουρνουά, ενώ έχει άμεση συμμετοχή σε έξι τέρματα στις τελευταίες οκτώ εμφανίσεις του με την Ολλανδία, με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Euro 2024, Ολλανδία - Γαλλία: Οι μπλε έχουν το μομέντουμ στα μεταξύ τους, οι οράνιε τη δίψα


Τρία από τα τέσσερα γκολ του Βέχορστ σε μεγάλα τουρνουά έχουν σημειωθεί με τον Ολλανδό να έρχεται από τον πάγκο, όπως έγινε και στη νίκη επί της Πολωνίας στην πρεμιέρα. Είναι τα περισσότερα γκολ που έχει βάλει από τον πάγκο Ολλανδός σε μεγάλο τουρνουά.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει πλέον επτά νίκες σε 12 ματς σε Euro (τέσσερις νίκες, μια ήττα). Στην ιστορία των Euro, μόνο ο Λεβ (12 νίκες σε 21 παιχνίδια) έχει περισσότερες νίκες από τον Ντεσάμπ.

Euro 2024, Ολλανδία - Γαλλία: Οι μπλε έχουν το μομέντουμ στα μεταξύ τους, οι οράνιε τη δίψα

Η Ολλανδία είναι ο αγαπημένος αντίπαλος του Κιλιάν Εμπαπέ. Έχει βάλει έξι γκολ σε πέντε ματς απέναντί τους, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει αντιμετωπίσει, ενώ απέναντι στην Ολλανδία έβαλε και το πρώτο του γκολ με τη Γαλλία, τον Αύγουστο του 2017.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ