EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Ολλανδία: Ο Χάκπο άστραψε και βρόντηξε και μοιάζει ασταμάτητος

Ο Χάκπο πανηγυρίζει γκολ του στο Ρουμανία - Ολλανδία
Ο Χάκπο πανηγυρίζει γκολ του στο Ρουμανία - Ολλανδία 2024 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Ολλανδία ήταν εντυπωσιακή κόντρα στη Ρουμανία (3-0), με τον Κόντι Χάκπο να είναι μπροστάρης. Ο παίκτης της Λίβερπουλ κάνει εξαιρετικό τουρνουά και είναι δίκαια ο μπροστάρης των οράνιε.

Καταιγιστική η Ολλανδία, επιβεβαίωσε πλήρως το τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση με τους Ρουμάνους, επικράτησε 3-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2024.

Ο Κόντι Χάκπο γι' ακόμη ένα παιχνίδι σε αυτό το τουρνουά έλαμψε. Ήταν εκείνος που στο 20ο λεπτό με βολίδα (121 χλμ/ώρα) νίκησε τον Νίτα για το 1-0. Στο 83' κράτησε εντυπωσιακά την μπάλα μέσα στον αγωνιστικό παρά την πίεση, μοίρασε στον Μάλεν για το 2-0.

Ο Χάκπο έφτασε τα τρία γκολ στο Euro 2024 - πρώτη θέση μαζί Μουσιάλα, Σχραντζ και Μικαουτάτζε) - και έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform, μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές του στα τέσσερα αυτά ματς.

Οι τελικές και τα xGoals του Χάκπο στο Euro 2024
Οι τελικές και τα xGoals του Χάκπο στο Euro 2024

Ο Χάκπο έχει δείξει τρομερή αποτελεσματικόττα. Έχει κάνει 11 σουτ στο Euro, τα τέσσερα εξ αυτών εκτός περιοχής, με συνολική αξία 0.82xG. Tού αρέσουν οι δύσκολες προσπάθειες, όμως δικαιώνεται.

Το εντυπωσιακό είναι πως τα έξι από τα 12 γκολ του με τη φανέλα της Ολλανδίας είναι σε μεγάλα τουρνουά. Δηλαδή το 50% των τερμάτων του είναι είτε σε Euro, είτε σε Παγκόσμιο.

Επίσης, ο Χάκπο έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Ολλανδίας που βάζει γκολ και δίνει ασίστ σε νοκ-άουτ παιχνίδι σε μεγάλο τουρνουά από τον τελικό του 1988 και τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Είχε κατασκηνώσει στην περιοχή της Ρουμανίας

Ο Χάκπο δικαίως πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της αναμέτρησης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ενέργειες του στο παιχνίδι απέναντι στη Ρουμανία.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Χάκπο στο Ρουμανία - Ολλανδία
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Χάκπο στο Ρουμανία - Ολλανδία

Κινήθηκε στα αριστερά και έψαχνε κενούς χώρους, ειδικά από την στιγμή που κυρίως στο πρώτο μέρος, η Ολλανδία έπαιζε από τα δεξιά, τραβώντας την ρουμανική άμυνα.

Ο Χάκπο είχε τέσσερις τελικές, τις περισσότερες μαζί με Μάλεν και Μέμφις και συνολική "αξία" 0.29xG. Το εκπληκτικό είναι πως ο παίκτης της Λίβερπουλ είχε συνολικά 29 ενέργειες με την μπάλα και οι 10 από αυτές ήταν μέσα στην περιοχή των Ρουμάνων. Δηλαδή, το 1/3 των ενεργειών του ήταν στο "κουτί" του αντιπάλου.

Επιπλέον, είχε 10 στις 17 πάσες. Το εντυπωσιακό είναι επίσης πως τρεις από αυτές κατάφεραν να φτιάξουν ευκαιρία για την Ολλανδία. Η μία από αυτές ήταν και η εντυπωσιακή ασίστ του στον Μάλεν.

Η Ολλανδία βρίσκεται στα προημιτελικά του Euro 2024, παίζοντας ένα άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο, με τον Χάκπο να είναι μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ