EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Ουκρανία: Ο Γιάρεμτσουκ ήταν ο απόλυτος game changer και έγραψε ιστορία, νικώντας έναν θρύλο

Ο Γιάρεμτσουκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ουκρανίας
Ο Γιάρεμτσουκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ουκρανίας 2024 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ουκρανία επικράτησε 2-1 της Σλοβακίας, με τον Γιάρεμτσουκ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ και να γράφει ιστορία, ξεπερνώντας τον Σεβτσκένκο.

Η Ουκρανία κατάφερε να βάλει "φωτιά" στον 5ο όμιλο. Οι Ουκρανοί επικράτησαν 2-1 της Σλοβακίας με ανατροπή και πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο στο γκρουπ. Κάπως έτσι, θα τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τους "16" του Euro 2024.

Οι Ουκρανοί μετά την ισοφάρισή τους στο 54', πίεσαν ακόμη περισσότερο για την ισοφάριση. Έτσι, ο Ρεμπρόφ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάρεμτσουκ στη θέση του φορ της Ζιρόνα, Αρτέμ Ντόβμπικ.

Ο Γιάρεμτσουκ έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο, για να δώσει το τρίποντο στην Ουκρανία. Πήρε την μπάλα από τον Σαπαρένκο, κοντρόλαρε απίστευτα την μπάλα και με ένα εξαίσιο τελείωμα σκόραρε για το 2-1.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες του τις τελικές.

Οι τελικές και τα xGoals του Γιάρεμτσουκ στο Euro 2024
Οι τελικές και τα xGoals του Γιάρεμτσουκ στο Euro 2024

Ο Γιάρεμτσουκ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Ουκρανία στο Euro 2024. Στα 50 λεπτά που έχει αγωνιστεί στο τουρνουά, έχει τέσσερις τελικές, οι οποίες μεταφράζονται σε 0.42 xGoals.

Μάλιστα, με αυτό το γκολ του έγραψε ιστορία, νικώντας έναν θρύλο. Έγινε ο πρώτος σκόρερ της Ουκρανίας με τρία γκολ σε τελική φάση Euro, ξεπερνώντας τον Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι από τις κερκίδες.

Οι 14 ενέργειες ήταν αρκετές, για να δώσει ανάσα

Τα 23 λεπτά ήταν αρκετά για τον Γιάρεμτσουκ να κάνει την διαφορά. Στο γράφημα μπορείτε να δείτε όλες του τις ενέργειες στο παιχνίδι.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Γιάρεμτσουκ στο Σλοβακία - Ουκρανία
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Γιάρεμτσουκ στο Σλοβακία - Ουκρανία

Ο Γιάρεμτσουκ είχε δύο τελικές με "αξία" 0.42xG και συνολικά 14 ενέργειες, οι τρεις εξ αυτών στην περιοχή της Σλοβακίας Έτσι, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα προσέφερε περισσότερα από τον Αρτέμ Ντόβμπικ, ο οποίος έγινε αλλαγή.

Ο επιθετικός της Ζιρόνα στα 67' του λεπτά είχε επίσης δύο τελικές με 0.29xG και 16 ενέργειες με την μπάλα, δύο περισσότερες από τον Γιάρεμτσουκ, αλλά σε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, ο Ντόβμπικ είχε και μία παραπάνω ενέργεια στην περιοχή των Σλοβάκων.

Ο 28χρονος επιθετικός της Βαλένθια προσέφερε το κάτι παραπάνω στην Ουκρανία, προσφέροντας περισσότερα από τον Ντόβμπικ. Έτσι, η χώρα του με αυτό το τρίποντο παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στη φάση των 16 του Euro 2024.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ