EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Ουκρανία - Βέλγιο: Η πρώτη τους μονομαχία κρίνει την πρόκριση στους "16"

Belgium's Kevin De Bruyne, left, celebrates with Belgium's Yannick Carrasco after scoring his side's second goal during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε @ 2024 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ουκρανία και Βέλγιο θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και θέλουν το τρίποντο για να έχουν σίγουρα μια θέση στους "16" του Euro 2024. Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες του παιχνιδιού με τη βοήθεια της Opta.

Η μάχη στον πέμπτο όμιλο του Euro 2024 βρίσκεται στην κοψη του ξυραφιού με την Ουκρανία και το Βέλγιο να μάχονται στη Στουτγκάρδη (26/06, 19:00, ΕΡΤ1 και Live SPORT24). Δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία της αναμέτρησης με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο χωρών. Το Βέλγιο είναι αήττητο στις τελευταίες 22 αναμετρήσεις του με ομάδες για πρώτη φορά (13 νίκες, 9 ήττες), μετά την ήττα 0-1 από την Αίγυπτο τον Μάρτιο του 1999.

Η Ουκρανία έχει μόλις μια ήττα στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις της με ομάδες για πρώτη φορά (5 νίκες, 5 ισοπαλίες)

Το Βέλγιο δεν έχει χάσει στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου στις τελευταιες έξι συμμετοχές του σε μεγάλα τουρνουα (πέντε νίκες, μια ισοπαλία), μετά την ήττα με 0-2 από την Τουρκία στο Euro 2000.

Euro 2024, Ουκρανία - Βέλγιο: Η πρώτη τους μονομαχία κρίνει την πρόκριση στους "16"


Η Ουκρανία στο 2-1 με τη Σλοβακία συνέχισε το σερί της στο Euro που τη θέλει είτε να μη σκοράρει (8 αγώνες) είτε να βάζει ακριβώς δύο γκολ (5 αγώνες). Η Ουκρανία έχει τέσσερις νίκες στην ιστορία της στα Euro, όλες με 2-1.

Το Βέλγιο έχει έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε όμιλο Euro, με εξαίρεση μόνο τη φετινή ήττα από τη Σλοβακία. Οι Βέλγοι έχουν 14 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια τους σε όμιλο Euro/Μουντιάλ (μια ισοπαλία, τρεις ήττες) και έχουν αποτύχει μόνο μία φορά να περάσουν στα νοκ-άουτ, στο Μουντιάλ του 2022.

Η Ουκρανία θέλει να προκριθεί στα νοκ-άουτ μεγάλου τουρνουά για 3η φορά στην ιστορία της, μετά το Μουντιάλ 2006 και το Euro 2020. Και τα τέσσερα παιχνίδια της Ουκρανίας την 3η αγωνιστική του ομίλου έχουν έρθει 1-: οι Ουκρανοί νίκησαν 1-0 το 2006 την Τυνησία, αλλά έχασαν με το ίδιο σκορ τις τρεις επόμενες φορές (από την Αγγλία στο Euro 2012, την Πολωνία στο Euro 2016 και την Αυστρία στο Euro 2020).

Η ήττα από τη Σλοβακία ήταν για το Βέλγιο η πρώτη μετά από 17 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (11 νίκες, 5 ισοπαλίες).

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει άμεση συμμετοχή σε 31 τέρματα (12 γκολ, 19 ασίστ) στις τελευταίες 32 εμφανίσεις του με το Βέλγιο σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει τρία γκολ στα τελευταία πέντε ματς.

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ έχει άμεση συμμετοχή σε πέντε τέρματα (3 γκολ, 2 ασίστ) στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του με την Ουκρανία σε όλες τις διοργανώσεις. Οι τέσσερις από αυτές (δύο γκολ, δύο ασίστ) έχουν έρθει ως αλλαγή, με τον Γιάρεμτσουκ να έχει γκολ ή ασίστ κάθε 53’ σ’αυτά τα επτά ματς.

Euro 2024, Ουκρανία - Βέλγιο: Η πρώτη τους μονομαχία κρίνει την πρόκριση στους "16"

Ο Τζερεμί Ντοκού είχε τις περισσότερες πετυχημένες ντρίμπλες μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές (9), ενώ μόνο ο Κίμιχ έφτιαξε περισσότερες ευκαιρίες στο open play (8) από τον Ντοκού (6).

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ