EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Πορτογαλία: Ο μάγος Μπερνάρντο Σίλβα έβαλε τις βάσεις για την εύκολη επικράτηση επί της Τουρκίας

Portugal's Bernardo Silva celebrates after scoring the opening goal of his team, during a Group F match between Turkey and Portugal at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Themba Hadebe)
Ο Μπερνάρντο Σίλβα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τουρκία @ 2024 THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος της Πορτογαλίας) κόντρα στην Τουρκία, έχοντας μια μεστή εμφάνιση που περιλάμβανε γκολ αλλά και ένα καλό κομμάτι στο επίπεδο της δημιουργίας.

Η Πορτογαλία έκανε εύκολα τη δουλειά κόντρα στην Τουρκία επικρατώντας με 3-0 και έκλεισε θέση για τους "16" του Euro 2024 ως πρώτη στον έκτο όμιλο από τη δεύτερη αγωνιστική.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και ανέδειξε τις αδυναμίες που έχουν οι Τούρκοι στο ανασταλτικό τους κομμάτι, με κορυφαίο τον Μπερνάρντο Σίλβα που πέτυχε και το πρώτο γκολ του αγώνα στο 21ο λεπτό.

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης και από εκεί δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα, καθώς ήταν σε πολύ καλύτερη μέρα σε σχέση με τον Ράφαελ Λεάο που έπαιζε αριστερά.

Η παρουσία του Μπερνάρντο Σίλβα κόντρα στην Τουρκία

Ο Μπερνάρντο Σίλβα (10) αν και ήταν στην τριάδα της επίθεσης κινήθηκε πιο χαμηλά τόσο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (7) όσο και από τον Λεάο (17), καθώς ο μέσος χώρος δράσης του ήταν λίγο πιο πάνω από τη μεσαία γραμμή, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats / Perform. Μάλιστα είχε για συμπαραστάτη στη δεξιά πτέρυγα τον Ζοάο Κανσέλο (20) που προωθούνταν πολύ περισσότερο σε σχέση με τον Νούνο Μέντες.

Euro 2024, Πορτογαλία: Ο μάγος Μπερνάρντο Σίλβα έβαλε τις βάσεις για την εύκολη επικράτηση επί της Τουρκίας
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Πορτογαλίας κόντρα στην Τουρκία

Ο Μαρτίνεθ τον κράτησε σε όλο το ματς και αυτός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 69 ενέργειες με την μπάλα, οι 8 εξ αυτών στην περιοχή της Τουρκίας. Μέσα από την περιοχή πέτυχε το γκολ κόντρα στους Τούρκους, αλλά και τη δεύτερη τελική που δεν βρήκε στόχο, με τη συνολική τους "αξία" να αγγίζει τα 0.45 xGoals.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα ολοκλήρωσε το ματς με τεράστια ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, έχοντας 48/52 εύστοχες πάσες. Συνολικά δημιούργησε τέσσερις τελικές για τους συμπαίκτες του, με μια εξ αυτών να είναι μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

Euro 2024, Πορτογαλία: Ο μάγος Μπερνάρντο Σίλβα έβαλε τις βάσεις για την εύκολη επικράτηση επί της Τουρκίας
Οι ενέργειες του Μπερνάρντο Σίλβα κόντρα στην Τουρκία

Παρότι έπαιζε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο χάρτης με τις ενέργειές του απλώνεται και στην άμυνα, αλλά και στην αριστερή πλευρά και αυτό γιατί πολλές φορές βρέθηκε εκεί μετά από την εκτέλεση μιας στατικής φάσης.

Στην άμυνα δεν κατάφερε να γίνει εμφανής ο ρόλος του και αυτό γιατί η Τουρκία έγινε ελάχιστα απειλητική, ιδίως από την πλευρά του και του Ζοάο Κανσέλο. Το βέβαιο είναι ότι ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Σίτι κατάφερε να διακριθεί σε ένα ακόμα βράδυ που ο Ρονάλντο μαγνήτισε τα βλέμματα ως ο ρέκορντμαν σε ασίστ σε Euro.

Με τη δική του καλή η παρουσία και των υπολοίπων αστέρων, η Πορτογαλία δικαιούται να ονειρεύεται κάτι πολύ μεγάλο στα γήπεδα της Ρουμανίας.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ