EURO 2024

Πορτογαλία - Τσεχία 2-1: Ανατροπή στις καθυστερήσεις με χρυσές αλλαγές και τον Ρονάλντο να κάνει ρεκόρ

Πορτογαλία - Τσεχία 2-1: Ανατροπή στις καθυστερήσεις με χρυσές αλλαγές και τον Ρονάλντο να κάνει ρεκόρ
@2024 AP IMAGES/SUNDAY ALAMBA

Η Πορτογαλία αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 από την Τσεχία κατάφερε με τις αλλαγές να φτάσει στην ανατροπή στις καθυστερήσεις και να επικρατήσει με 2-1 με τον Ρονάλντο που έγινε ο πρώτος παίκτης που έπαιξε σε 6 Euro να γράφει ιστορία.

Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη στην πρεμιέρα της στο Euro 2024 κόντρα στην Τσεχία αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη τελική των τυπικά φιλοξενούμενων με 0-1 όμως κατάφερε με τις χρυσές αλλαγές, τους Νέτο και Κονσεϊσάο, που μπήκαν στο 90' στην αναμέτρηση να φτάσει σε γκολ ανατροπής και νίκης με 2-1 στο 92'.

Την ίδια ώρα ο Ρονάλντο έγραψε ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έπαιξε σε 6 Euro ενώ ο Πέπε έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα xgoals της αναμέτρησης Πορτογαλία - Τσεχία
Τα xgoals της αναμέτρησης Πορτογαλία - Τσεχία SPORT24/OPTA

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την Πορτογαλία με τον Ρονάλντο και τους συμπαίκτες του να έχουν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Τσεχίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πορτογάλοι έφτασαν σε ποσοστό κατοχής της μπάλας στο πρώτο μέρος, το 74,8% ενώ είχαν και εννιά τελικές, όχι όμως κλασικές ευκαιρίες, σε αντίθεση με τη μόλις μια της Τσεχίας.

Η υπεροχή των Πορτογάλων ήταν ανούσια στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 32' όταν σε ωραία κάθετη ο Ρονάλντο έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το πλασέ με τον Στάνεκ να διώχνει με το ένα χέρι. Η μπάλα έδτασε στον Βιτίνια που έκανε το σουτ με τον Τσέχο γκολκίπερ να διώχνει ξανά.

Ο Ρονάλντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, γύρισε, έκανε το σουτ με το αριστερό για να δει τον Στάνεκ να του λέει και πάλι όχι.

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι απείλησαν πρώτοι στο 58' με τον Ρονάλντο να εκτελεί το φάουλ και τον Στάνεκ να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα η Τσεχία άλλαξε και τους δύο επιθετικούς της σε μια προσπάθεια να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και τα κατάφερε.

Γκολ στην πρώτη τελική στην εστία η Τσεχία

Καθώς στο 62' οι Τσέχοι στην πρώτη τους τελική στην εστία βρήκαν το γκολ. Σε κόρνερ από τα αριστερά η άμυνα της Πορτογαλίας δεν έδιωξε σωστά, οι Τσέχοι πήραν πάλι τη μπάλα στα πόδια τους, αυτή έφτασε στον Πρόβοντ που έκανε ένα πανέμορφο σουτ για να στείλει τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ντιέγκο Κόστα.

Οι Πορτογάλοι κατάφεραν να φέρουν στα ίσια την αναμέτρηση στο 69' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Μέντες πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Ρονάλντο, ο Στάνεκ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα αλλά την έστειλε πάνω στο πόδι του Χράνατς και αυτός στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γύρισε στο 92' η Πορτογαλία

Στο 78' ο Βιτίνια απείλησε από μακριά αλλά ο Στάνεκ έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.

Στο 88' σε σέντρα από τα δεξιά ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά, αυτή σταμάτησε στο δοκάρι, ο Ζότα στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ τσεκαρίστηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Ρονάλντο που ήταν οριακά πιο μπροστά και εν τέλει ακυρώθηκε.

Ο τεχνικός των Πορτογάλων προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο 90' με τις δύο εξ αυτών, τον Πέδρο Νέτο και Κονσεϊσάο, να συνδυάζονται στο 90+2' για το γκολ της ανατροπής.

Ο Νέτο έκανε την κούρσα και τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χράνατς, δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Κονσεϊσάο μπήκε στην φάση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Στάνεκ για το 2-1.

Οι τελικές και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Πορτογαλία - Τσεχία
Οι τελικές και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Πορτογαλία - Τσεχία SPORT24/OPTA

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63' Ινάσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο (90' Σεμέντο), Μέντες (90' Πέδρο Νέτο), Φερνάντες, Βιτίνια (90' Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (63' Ζότα).

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες (90+3' Χόρι), Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ (79' Μπάρακ), Σουλτς (80' Σέβτσικ), Σικ (60' Χίτιλ), Κούχτα (60' Λινγκρ).

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ