EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Ισπανία - Ιταλία: Όποια νικήσει πέρασε

Spain's Dani Carvajal celebrates after scoring his side's third goal during a Group B match between Spain and Croatia at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 15, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spain's Dani Carvajal celebrates after scoring his side's third goal during a Group B match between Spain and Croatia at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 15, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ισπανία και Ιταλία μπήκαν με το δεξί στον δεύτερο όμιλο του Euro 2024 και όποια ομάδα κερδίσει σήμερα θα πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Το SPORT24 σας παρουσιάζει μερικά χρήσιμα Facts ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης, πάντα με τη βοήθεια της Opta.

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο όμιλο του Euro 2024 η Ισπανία και η Ιταλία με τους Ίβηρες να επικρατούν 3-0 των Κροατών και τη "Σκουάντρα Ατζούρα" να παίρνει τη νίκη με 2-1 επί των Αλβανών.

Η μεταξύ τους αναμέτρηση δεδομένα θα δώσει την πρόκριση σε όποια πάρει τη νίκη και κάνει το δύο στα δύο. Η παράδοση σε μεγάλες διοργανώσεις είναι υπέρ της Ιταλίας αλλά η Ισπανία από την πλευρά της έχει μόνο μια ήττα στα 11 επίσημα παιχνίδια με τον Ντε Λα Φουέντε στον πάγκο της.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα Facts με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η 11η συνάντηση των δύο ομάδων σε μεγάλο τουρνουά (οκτώ σε Μουντιάλ, τρεις σε Euro), επίδοση ρεκόρ για ευρωπαϊκές χώρες. Είναι επίσης το πέμπτο συνεχόμενο Euro που Ισπανία και Ιταλία τίθενται αντιμέτωπες, επίσης επίδοση ρεκόρ.

Αν εξαιρεθούν οι διαδικασίες πέναλτι, η Ιταλία έχει μόνο μία ήττα στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις απέναντι στην Ισπανία σε μεγάλα τουρνουά (τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες). Η ήττα ήρθε με 4-0 στον τελικό του Euro 2012.

Η Ισπανία έχει χάσει τις τελευταίες δύο φορές που έχει αντιμετωπίσει την Ιταλία, αμφότερες στο Nations League, και δεν έχει χάσει ποτέ τρεις φορές σερί από την Σκουάντρα Ατζούρα.

Euro 2024, Ισπανία - Ιταλία: Όποια νικήσει πέρασε


Η Ισπανία έχει επικρατήσει τις τρεις φορές που έχει αντιμετωπίσει την κάτοχο του Euro και κάθε φορά φτάνει στον τελικό. Νίκησε 2-1 το 1964 τη Σοβιετική Ένωση, 1-0 το 1984 τη Δυτική Γερμανία και 2-1 την Ελλάδα το 2008.

Η Ιταλία είναι αήττητη στα τελευταία 10 παιχνίδια της σε Euro (επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες) και το πρώτο παιχνίδι του σερί ήταν 2-0 με την Ισπανία στο Euro 2016. Η τελευταία ήττα των Ιταλών στη διοργάνωση ήταν στον τρίτο αγώνα του ομίλου το 2016 απέναντι στην Ιρλανδία, ενώ είχαν ήδη προκριθεί στα νοκ-άουτ.

Euro 2024, Ισπανία - Ιταλία: Όποια νικήσει πέρασε


Η Ισπανία έχει μόνο μία ήττα στα 11 επίσημα παιχνίδια με τον Ντε Λα Φουέντε (εννέα νίκες, μια ισοπαλία) και έχει επτά σερί νίκες. Το τελευταίο μεγαλύτερο σερί τους ήταν οκτώ συνεχόμενες νίκες από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

Μετά την ήττα από την Ισπανία στο Nations League τον Ιούνιο του 2023, η Ιταλία έχει μόνο μια ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, 1-3 από την Αγγλία σε προκριματικό τον Οκτώβριο.

Ο Άλβαρο Μοράτα έχει 10 γκολ σε 15 εμφανίσεις με την φανέλα της Ισπανίας σε μεγάλα τουρνουά, ενώ ο Νταβίντ Βίγια είναι ο μόνος άλλος Ισπανός που έχει διψήφιο αριθμό γκολ σε Μουντιάλ/Euro.

Ο Νικολό Μπαρέλα σκόραρε στο 2-1 επί της Αλβανίας κι έχει άμεση συμμετοχή σε πέντε τέρματα στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ιταλίας (δύο γκολ, τρεις ασίστ).Μπορεί να σκοράρει σε τρίτο σερί ματς με την Εθνική Ιταλίας για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Φαμπιάν Ρουίθ σκόραρε απέναντι στην Κροατία και είχε την ασίστ στο γκολ του Μοράτα. Από τότε που ο Ρουίθ έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική τον Ιούνιο του 2019, μόνο ο Άλμπα (9) έχει περισσότερες ασίστ για την Ισπανία από τις οκτώ που έχει ο μέσος της Παρί.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ