EURO 2024

Κροατία - Ιταλία 1-1: Με buzzer beater του Τζακάνι στο 98' η "Σκουάντρα Ατζούρα" πήρε την πρόκριση στους "16" του Euro 2024

Italy's Mattia Zaccagni celebrates after scoring during a Group B match between Croatia and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Petr David Josek)
Italy's Mattia Zaccagni celebrates after scoring during a Group B match between Croatia and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Η Ιταλία βρέθηκε να χάνει μέχρι το 90+8' μετά από ένα τρομερό γκολ του Μόντριτς αλλά ο Τζακάνι στην τελευταία επίθεση των Ιταλών με ένα γκολ ποίημα ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε την πρόκιρση στην ομάδα του ενώ οι Κροάτες αν και με λιγοστές ελπίδες θα περιμένουν να δουν μήπως είναι μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά.

Η Ιταλία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τους Κροάτες καθώς ο Μόντριτς είχε εξελιχθεί από μοιραίο σε ήρωα μέσα σε 40'' δευτερόλεπτα στο 55' και είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στην τελευταία επίθεση των Ιταλών όμως ο Καλαφιόρι εντυπωσιακά με τάκλιν σταμάτησε τη μπάλα την άνοιξε αριστερά στον Τζακάνι που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς και αυτός με ένα γκολ ποίημα, ένα buzzer beater τέρμα νίκησε τον Λιβάκοβιτς για να γράψει το 1-1 και να δώσει τη δεύτερη θέση στους Ιταλούς.

Η "Σκουάντρα Ατζούρα" θα αντιμετωπίσει μάλιστα στους "16" την Ελβετία στο πρώτο ζευγάρι που έχει γίνει γνωστό πλέον μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ομίλων.

Τα xgoals του αγώνα Κροατία - Ιταλία
Τα xgoals του αγώνα Κροατία - Ιταλία SPORT24/OPTA

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με ρυθμό, με φάσεις, ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι, εναλλαγή συναισθημάτων και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι Κροάτες απείλησαν πρώτοι στο 5' με τον Σούττσιτς να πιάνει ένα τρομερό σουτ με το αριστερό από τα δεξιά, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι γάμα αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ.

Η απάντηση της Ιταλίας ήρθε στο 27' της αναμέτρησης όταν σε σέντρα του Μπαρέλα από τα δεξιά ο Μπαστόνι πήρε την κεφαλιά από κοντά με τον Λιβάκοβιτς εντυπωσιακά να σταμτάει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Ενώ στο 36' ο Πελεγκρίνι βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή, γύρισε, πλάσαρε αλλά και πάλι ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για κάθε προπονητή καθώς ο Ντάλιτς έριξε στο ματς τον Μπούντιμιρ αντί του Πάσαλιτς με τον Κράμαριτς να πηγαίνεια αριστερά και ο Σπαλέτι έβαλε τον Φρατέζι αντί του Πελεγκρίνι.

Από μοιραίος... ωραίος σε 50'' δευτερόλεπτα ο Μόντριτς

Στο 52' μάλιστα από πλασέ του Κράμαριτς και χέρι του Φρατέζι η Κροατία κέρδισε πέναλτι μέσω VAR με τον Μόντριτς στο 53:40'' να εκτελεί αλλά τον Ντοναρούμα με επέμβαση στην αριστερή του γωνία να λέει όχι και να κρατάει το μηδέν.

Στο 54:30'' όμως ο Μόντριτς από μοιραίος έγινε ήρωας για την ομάδα του καθώς σε σέντρα από τα δεξιά ο Μπούντιμιρ έκανε την προβολή με τον Ντοναρούμα να διώχνει και τον Μόντριτς να παίρνει το ριμπάουντ και με νέο σουτ να κάνει το 1-0 για τους Κροάτες.

Ο Σπαλέτι προχώρησε σε αλλαγές καθώς έριξε στο ματς ότι είχε από επιθετικούς με τους Σκαμάκα, Κιέζα, Τζακάνι να περνάνε στο παιχνίδι και τους Ιταλούς να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να φτάσουν στην εστία του Λιβάκοβιτς.

Ο Τζακάνι με γκολ στη λήξη έδωσε την πρόκριση στους Ιταλούς

Εν τέλει το γκολ που έδωσε την πρόκριση στους Ιταλούς ήρθε στο 97:35'' όταν ο Καλαφιόρι έδωσε μια επίθεση των Ιταλών με τάκλιν, πήρε μέτρα στο γήπεδο, άνοιξε αριστερά στον Τζακάνι και αυτός με ωραίο πλασέ στο απέναντι γάμα διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έδωσε την δεύτερη θέση-πρόκριση στους Ιταλούς.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά του Κροατία - Ιταλία
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά του Κροατία - Ιταλία SPORT24/OPTA

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (80' Μάγερ), Κόβασιτς (70' Ιβανούσετς), Μπρόζοβιτς, Σούτσιτς (70' Πέρισιτς), Κράμαριτς (89' Γιουράνοβιτς), Πάσαλιτς (46' Μπούντιμιρ).

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81' Τζακάνι), Ζορζίνιο (82' Φατζιόλι), Μπαρέλα, Ρασπαντόρι (75' Σκαμάκα), Ντι Μάρκο (57' Κιέζα), Πελεγκρίνι (46' Φρατέζι), Ρετέγκι.

Italian players celebrate after teammate Mattia Zaccagni scored during a Group B match between Croatia and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Petr David Josek)
Italian players celebrate after teammate Mattia Zaccagni scored during a Group B match between Croatia and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Petr David Josek) AP


Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ