EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Σλοβακία - Ουκρανία: Οι Ουκρανοί καίγονται για βαθμούς, οι Σλοβάκοι να κάνουν τη νέα έκπληξη

Οι παίκτες της Σλοβακίας πανηγυρίζουν το 1-0 επί του Βελγίου
Οι παίκτες της Σλοβακίας πανηγυρίζουν το 1-0 επί του Βελγίου AP PHOTO/THEMBA HADEBE

Η Ουκρανία καίγεται για βαθμούς και θέλει τη νίκη κόντρα στη Σλοβακία που έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του Euro 2024. Οι Ουκρανοί έχουν

Η Σλοβακία έχει μόνο δύο νίκες στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις της με την Ουκρανία (τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες), ενώ μία εξ αυτών ήταν το 4-1 στον τελευταίο αγώνα με την Ουκρανία τον Νοέμβριο 2018.

Η Ουκρανία έχει μόνο μία νίκη στις τέσσερις επίσημες αναμετρήσεις με την Σλοβακία (μια ισοπαλία, δύο ήττες), το 1-0 τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Nations League.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα Facts με τη βοήθεια της Opta.

Το 1-0 της Σλοβακίας επί του Βελγίου στον πρώτο αγώνα του ομίλου ήταν η τέταρτη νίκη της σε 12 αγώνες σε μεγάλα τουρνουά. Οι Σλοβάκοι έχουν πετύχει από μία νίκη σε κάθε μεγάλο τουρνουά που έχουν συμμετάσχει (Μουντιάλ 2010, Euro 2016, Euro 2020, Euro 2024) και πλέον θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά δύο νίκες στην ίδια διοργάνωση.

Η Ουκρανία έχασε 0-3 από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα της και πλέον έχει δύο σερί ήττες σε Euro με διαφορά τρία γκολ και πάνω, μετά και το 0-4 απέναντι στην Αγγλία στο Euro 2020.

Euro 2024, Σλοβακία - Ουκρανία: Οι Ουκρανοί καίγονται για βαθμούς, οι Σλοβάκοι να κάνουν τη νέα έκπληξη


Η Σλοβακία έχει πλέον 10 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (μια ισοπαλία, τρεις ήττες). Οι προηγούμενες 10 νίκες της είχαν έρθει σε 38 παιχνίδια.

Η Ουκρανία είχε 71.3% κατοχή στην ήττα με 0-3 από τη Ρουμανία και έγινε η πρώτη ομάδα από το 1980, που η Opta έχει δεδομένα για τα Euro, που έχει πάνω από 70% κατοχή και τρώει τρία γκολ.

Η ενδεκάδα της Σλοβακίας στο 1-0 επί του Βελγίου είχε μέσο όρο ηλικίας 30 χρόνια και 229 μέρες, ο μεγαλύτερος μέσος όρος σε Euro από εκείνον της Ιταλίας στον αγώνα με την Ισπανία στο Euro 2016 (30 χρόνια και 319 μέρες).

Τρεις Σλοβάκοι ήταν πάνω από 35 (Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Κούτσκα) κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που χώρα είχε τρεις 35άρηδες σε ενδεκάδα Euro μετά τη Γαλλία του 2008 (Κουπέ, Τουράμ και Μακελελέ).

Euro 2024, Σλοβακία - Ουκρανία: Οι Ουκρανοί καίγονται για βαθμούς, οι Σλοβάκοι να κάνουν τη νέα έκπληξη

Η Ουκρανία έχει χάσει δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια της (μία νίκη) και πλέον έχει όσες ήττες είχε στα προηγούμενα 14 ματς της σε όλες τις διοργανώσεις (επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες). Οι Ουκρανοί μπορεί να χάσουν τρια ματς τον ίδιο μήνα για πρώτη φορά απο τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Μούντρικ είχε για την Ουκρανία απέναντι στη Ρουμανία τις περισσότερες επαφές στην αντίπαλη περιοχή (7), τις περισσότερες τελικές εντός περιοχής (2), τις περισσότερες ντρίμπλες (3), κερδισμένες μονομαχίες (9), σέντρες (6) και πιέσεις σε αντίπαλους παίκτες (52).

Ο Σραντζ πέτυχε απέναντι στο Βέλγιο το τέταρτο γκολ του σε 23 εμφανίσεις με τη Σλοβακία. Ο μοναδικός Σλοβάκος που έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ σε ένα μεγάλο τουρνουά είναι ο Βίτεκ, που έβαλε τέσσερα γκολ στο Μουντιάλ του 2010.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME EURO ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ