EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Σλοβακία - Ρουμανία: Μάχη για την ιστορική πρόκριση στους "16", συντριπτικά υπέρ των Ρουμάνων η παράδοση

Slovakia's Ivan Schranz celebrates after scoring his side's opening goal during a Group E match between Slovakia and Ukraine at the Euro 2024 soccer tournament in Duesseldorf, Germany, Friday, June 21, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru)
Slovakia's Ivan Schranz celebrates after scoring his side's opening goal during a Group E match between Slovakia and Ukraine at the Euro 2024 soccer tournament in Duesseldorf, Germany, Friday, June 21, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru) @2024 ANDREEA ALEXANDRU/AP IMAGES

Σλοβακία και Ρουμανία έχουν βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Euro 2024 και θέλουν να το εξασφαλίσουν στη μεταξύ τους μονομαχία. Δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία με τη βοήθεια της Opta.

Ο πέμπτος όμιλος είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Euro 2024 και στην τρίτη αγωνιστική θα κριθούν τα πάντα. Στη Φρανκφούρτη μονομαχούν η Σλοβακία και η Ρουμανία (25/06, 19:00, ΕΡΤ3 και Live SPORT24). Ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία με τη βοήθεια της Opta.

Μετά τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, η Σλοβακία δεν έχει νίκη στις οκτώ αναμετρήσεις με τη Ρουμανία (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες).

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο χωρών τον 21ο αιώνα, με τις προηγούμενες τέσσερις να είναι φιλικό και πιο πρόσφατο το 1-1 τον Αύγουστο του 2013.

Η ήττα με 1-2 από την Ουκρανία ήταν η 4η ήττα της Σλοβακίας στα τελευταία 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Σλοβακία δεν έχει δύο σερί ήττες από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Ρουμανία θέλει να περάσει στα νοκ-άουτ του Euro για δεύτερη φορά στην ιστορία της, στην 6η συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό, μετά το 2000, όταν πέρασαν με τη νίκη 3-2 επί της Αγγλίας στο τελευταίο ματς στον όμιλο.

Euro 2024, Σλοβακία - Ρουμανία: Μάχη για την ιστορική πρόκριση στους "16", συντριπτικά υπέρ των Ρουμάνων η παράδοση


Η Σλοβακία θέλει να φτάσει στα νοκ-άουτ για τρίτη φορά σε μεγάλο τουρνουά, μετά το Μουντιάλ 2010 και το Euro 2016. Οι Σλοβάκοι δεν έχουν κερδίσει το τρίτο παιχνίδι στον όμιλο από το Μουντιάλ του 2010, όταν νίκησαν 3-2 την Ιταλία.

Η Ρουμανία έχει το χαμηλότερο ποσοστό νικών σε Euro (11%, 2/18) από όλες τις χώρες που έχουν 10+ παιχνίδια στη διοργάνωση.

Η Σλοβακία είχε πέντε τελικές στην εστία απέναντι στην Ουκρανία, τις περισσότερες που είχε ποτέ σε μεγάλο τουρνουά, αλλά όλες έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, πριν τελικά ηττηθεί με 1-2.

Μέχρι στιγμής στο Euro, το 57% των τελικών της Ρουμανίας έχουν έρθει με σουτ εκτός περιοχής (13/23). Καμία ομάδα δεν έχει πάρει μεγαλύτερο ποσοστό των τελικών της εκτός περιοχής και οι Ρουμάνοι έχουν βάλει έτσι δύο από τα τρία γκολ τους.

Euro 2024, Σλοβακία - Ρουμανία: Μάχη για την ιστορική πρόκριση στους "16", συντριπτικά υπέρ των Ρουμάνων η παράδοση


Ο Ιβάν Σχρανζ έχει σκοράρει και στα δύο παιχνίδια του τουρνουά και έγινε ο γηραιότερος (30 χρόνων, 282 ημερών) που βρίσκει δίχτυα στα πρώτα δύο ματς του σε Euro. Ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε στα πρώτα τρία παιχνίδια του σε Euro ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ το 2016.

Ο Ντένις Μαν έχει αρχίσει πέντε open play επιθέσεις που έχουν καταλήξεις σε τελική και μόνο ο Κρος και ο Κίμιχ (και οι δύο με έξι) είχαν περισσότερες στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Δύο από αυτές τις επιθέσεις κατέληξαν σε γκολ για τη Ρουμανία.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ