EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Σλοβενία - Σερβία: Η απόλυτη μοιρασιά του παρελθόντος στο παιχνίδι δίχως αύριο

Euro 2024, Σλοβενία - Σερβία: Η απόλυτη μοιρασιά του παρελθόντος στο παιχνίδι δίχως αύριο
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας @2024 AP IMAGES/ANDREEA ALEXANDRU

Σλοβενία και Σερβία θέλουν τη νίκη που θα τους ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την πρόκριση στα νόκ άουτ του Euro 2024 και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα ιστορικά facts της αναμέτρησης με τη βοήθεια της Opta.

Η δεύτερη αγωνιστική του Euro 2024 έχει ξεκινήσει για τα καλά και πλέον τα ματς δίχως αύριο κάνουν ολοένα και περισσότερο την εμφάνισή τους.

Ένα από αυτά είναι και το Σλοβενία - Σερβία το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6, 16:00, ΕΡΤ1, LIVE από το Matchcenter από το SPORT24), με τις δύο εθνικές να γνωρίζουν ότι όποιος χάσει ενδέχεται να αποχαιρετήσει πρόωρα το τουρνουά.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα Facts με τη βοήθεια της Opta.

Η Σλοβενία και η Σερβία (τότε Γιουγκοσλαβία) συναντήθηκαν στο Euro 2000. Το ματς ήρθε ισόπαλο 3-3, παρότι η Σλοβενία προηγήθηκε 3-0 κι αυτή είναι η μοναδική φορά που μια ομάδα είχε προβάδισμα τριών γκολ σε Euro και δεν νίκησε.

Έξι από τις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις έχουν έρθει ισόπαλες, ενώ Σλοβενία και Σερβία έχουν από μία νίκη.

Οι τελευταίες συναντήσεις τους ήταν τον Ιούνιο του 2022 για το Nations League, με τη Σερβία να νικάει 4-1 στο Βελιγράδι και το ματς στην Λιουμπλιάνα έρχεται 2-2.

Η Σλοβενία έχει τα περισσότερα ματς χωρίς νίκη (τέσσερα) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη διοργάνωση.

Euro 2024, Σλοβενία - Σερβία: Η απόλυτη μοιρασιά του παρελθόντος στο παιχνίδι δίχως αύριο

Συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων ως Γιουγκοσλαβία, η Σερβία έκανε δύο νίκες στα πρώτα τρία παιχνίδια της σε Euro (μια ήττα) και έφτασε στον τελικό και το 1960 και το 1968. Έκτοτε όμως έχει μόνο μία νίκη στα 12 παιχνίδια της σε Euro (δύο ισοπαλίες, εννιά ήττες).

Η Σλοβενία έχει χάσει μόνο δύο από τα τελευταία 22 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (13 νίκες, επτά ισοπαλίες), ένα 0-2 από τη Φινλανδία και ένα 1-2 από τη Δανία στα προκριματικά.

Η Σερβία έκανε 19 φάουλ απέναντι στην Αγγλία στο πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο, τα περισσότερα που έχει κάνει σε επίσημο παιχνίδι από τον Οκτώβριο του 2019 όταν είχε κάνει πάλι 19 σε αγώνα προκριματικών απέναντι στη Λιθουανία.

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς έχει σκοράρει τις τελευταίες δύο φορές που έχει αντιμετωπίσει τη Σλοβενία. Μόνο απέναντι στη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία σερί ματς.

Euro 2024, Σλοβενία - Σερβία: Η απόλυτη μοιρασιά του παρελθόντος στο παιχνίδι δίχως αύριο

Ο Έρικ Γιανζα ισοφάρισε για τη Σλοβενία στο πρώτο ματς στον όμιλο απέναντι στη Δανία. Κανένας Σλοβένος δεν είχε μεγαλύτερη συμμετοχή στις τελικές από τον Γιάνζα, που είχε τρία σουτ και έφτιαξε και δύο ευκαιρίες για τους συμπαίκτες.

Στην ήττα από την Αγγλία, ο Στράχινια Πάβλοβιτς έκανε περισσότερα τάκλινκ (4), περισσότερες απομακρύνσεις (5), νίκησε σε περισσότερες μονομαχίες (7) και είχε τα περισσότερα πετυχημένα τάκλιν (2) από οποιονδήποτε άλλο Σέρβο.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ