EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Τουρκία: Ο Γκιουλέρ τρέλανε την Ευρώπη και έδειξε μια εικόνα από το μέλλον της Ρεάλ

Euro 2024, Τουρκία: Ο Γκιουλέρ τρέλανε την Ευρώπη και έδειξε μια εικόνα από το μέλλον της Ρεάλ
Ο Αρντά Γκιουλέρ πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας @2024 AP IMAGES/ANDREEA ALEXANDRU

Η εθνική Τουρκίας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Γεωργίας, με τον μικρό μάγο, Αρντά Γκιουλέρ, να "ξεκλειδώνει" το ματς και να δίνει μία μοναδική παράσταση από το άμεσο μέλλον. Δείτε τη dominant εμφάνιση του τρομερού νέου με τη βοήθεια των στοιχείων της Opta.

Δεν συνεχίστηκε το σερί των εκπλήξεων την Τρίτη (19/6), καθώς τα φαβορί του έκτου ομίλου, Τουρκία και Πορτογαλία, πήραν έστω και δύσκολα τα πολύτιμα ροζ φύλλα αγώνα.

Οι γείτονες επικράτησαν με 3-1 απέναντι στη σκληροτράχηλη και άκρως ανταγωνιστική "Σταχτοπούτα" της διοργάνωσης, Γεωργία. Το κλειδί της νίκης για την ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα ακούει στο όνομα Αρντά Γκιουλέρ.

Του παιδιού θαύματος της Τουρκίας που στο 65' σταμάτησε τον χρόνο και μας μετέφερε στο άμεσο μέλλον, εκεί που είναι βασικό στέλεχος στην υπερομάδα που χτίζει η Ρεάλ Μαδρίτης και έχει μπει στα παπούτσια του Τόνι Κρόος κάνοντας... πλάκα στις αντίπαλες άμυνες.

Παίκτης οικονομίας στη βραδιά που έγραψε ιστορία

Τι κι εάν έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τουρκίας σε μεγάλη διοργάνωση. Τι κι εάν όλη τη χρονιά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αποτέλεσε ουσιαστικά την αιτία για να απολυθεί ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου των μερένγκες μετά από την υποτροπή του τον Νοέμβριο.

Ο μικρός μάγος το έπιασε από εκεί που το άφησε με τη Βασίλισσα στο τέλος της σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε με έξι γκολ σε 12 εμφανίσεις και 447 αγωνιστικά λεπτά. Ένα τέρμα δηλαδή ανά 37' περίπου.

Στο Euro 2024 χρειάστηκε ακριβώς τα διπλά, καθώς με μοναδικής έμπνευσης και εκτέλεσης σουτ στο 65΄της αναμέτρησης έδωσε εκ νέου προβάδισμα (2-1) στους γείτονες.

Με αυτό του το γκολ πήρε την πρωτιά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη λίστα με τον νεαρότερο παίκτη που βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του, καθώς ο CR7 είχε σκοράρει κόντρα στην Εθνική Ελλάδας το 2024 στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Γκιουλέρ στο Τουρκία - Γεωργία
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Γκιουλέρ στο Τουρκία - Γεωργία

Παράλληλα έγινε και ο πέμπτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ωστόσο το αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς να καταχραστεί την κατοχή της μπάλας.

Ο 19 ετών και 114 ετών χαφ χρειάστηκε μόλις μία τελική για να σκοράρει, ενώ ούτε οι ενέργειες του με την μπάλα ήταν πολλές (59), αν αναλογιστεί κανείς τι κατάφερε σε 79' που βρέθηκε στο χορτάρι του Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Μέσα σε όλα αυτά πάτησε τέσσερις (4) φορές την αντίπαλη περιοχή, κέρδισε τέσσερις (4) μονομαχίες, ανέκτησε ισάριθμες φορές την κατοχή και έκανε τρία (3) τάκλιν.

Ο κατά συνθήκην εξτρέμ που λειτούργησε ως "κλειδαράς"

Αν κάποιος σας πει ότι δεν γίνεται να είσαι μόνο στα χαρτιά μια θέση στον αγωνιστικό χώρο, τότε να του δείξετε το γράφημα της Opta/Stats Perform με τις περιοχές που πάτησε ο Γκιουλέρ και τις μεταβιβάσεις του.

Ο 19χρονος στον σχηματισμό ήταν το δεξί εξτρέμ της Τουρκίας, ο οποίος όμως λειτούργησε περισσότερο ως επιπλέον χαφ, καθώς στις πλείστες των περιπτώσεων αν και άρχιζε τις προσπάθειες τους από το δεξί φτερό συνέκλινε εσωτερικά για να βρει χώρους να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του ή για τον ίδιο.

Όπως έκανε δηλαδή στο εκπληκτικής ομορφιάς γκολ που σημείωσε. Παράλληλα, από τις κεντρικές θέσεις δημιούργησε τις συνολικά πέντε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, εκ των οποίων οι δύο μεγάλες, αριθμό που δεν έχει πιάσει κανείς παίκτης κάτω των 20 ετών από το Euro του 1980 και έκτοτε.

Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Γκιουλέρ στο Τουρκία - Γεωργία
Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Γκιουλέρ στο Τουρκία - Γεωργία

Τέλος, πριν αποχωρήσει από το γήπεδο πρόλαβε να δώσει και 41 πάσες (οι 10 στο επιθετικό τρίτο της Τουρκίας), με τις 29 να είναι από το πρώτο ημίχρονο, όταν και ήταν ο μοναδικός παίκτης από τους 22 του αγωνιστικού χώρου με το απόλυτο ευστοχίας στις μεταβιβάσεις (29/29).

Εν ολίγοις, ο μικρός μάγος μετά από μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες προσαρμογής επανασυστήθηκε στο φίλαθλο κοινό της Ευρώπης, δίνοντας μία παράσταση που απηχεί στο άμεσο μέλλον.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ