EURO 2024

Euro 2024: Τρίτος σερί αποκλεισμός στη φάση των 16 για την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Italy's Mattia Zaccagni looks down on the pitch after a round of sixteen match between Switzerland and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Italy's Mattia Zaccagni looks down on the pitch after a round of sixteen match between Switzerland and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader) @2024 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

H Ιταλία έπεσε θύμα της κατάρας που ακολουθεί την πρωταθλητρια Ευρώπης εδώ και 12 χρόνια, αφού έγινε η τρίτη κατά σειρά ομάδα που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο και στην αμέσως επόμενη διοργάνωση, αποκλείστηκε στη φάση των "16".

Η εθνική Ιταλίας ταξίδεψε στα γήπεδα της Γερμανίας με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που πήρε το καλοκαίρι του 2021, στο πλαίσιο του Euro 2020, όμως προσγειώθηκε απότομα.

Ναι μεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων με το υπέροχο γκολ του Ματία Τζακάνι στο 90+8' απέναντι στην Κροατία αλλά στη φάση των 16 υποτάχτηκε στην ανωτερότητα της Ελβετίας, για να ηττηθεί με 2-0 και να αποχαιρετήσει πρόωρα το Euro 2024.

Με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό, προσέθεσε ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα της κατάρας που συντροφεύει εδώ και 12 χρόνια τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, αφού έγινε η τρίτη κατά σειρά νικήτρια που παρέδωσε το στέμμα της στη φάση των 16 του επόμενου τουρνουά.

Πρώτη έσυρε το χορό η Ισπανία, η οποία κατέκτησε το Euro 2012 και τέσσερα χρόνια αργότερα ηττήθηκε στους 16 από την Ιταλία με 2-0 ενώ το 2021 ήταν η σειρά της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2016, Πορτογαλίας, να αποχαιρετήσει σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, χάνοντας με 1-0 από το Βέλγιο.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ