EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Βέλγιο: Ο Ντε Μπρόινε ντύθηκε φορ και σφράγισε το πρώτο τρίποντο των κόκκινων διαβόλων

Belgium's Kevin De Bruyne celebrates after scoring his side's second goal during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρουμανία @ 2024 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε άφησε τον ρόλο του δημιουργού και πήρε αυτόν του εκτελεστή για να καθαρίσει τη Ρουμανία και να πανηγυρίσει το Βέλγιο την πρώτη του νίκη. Αναλυτικά όσα έκανε ο αρχηγός των κόκκινων διαβόλων.

Το Βέλγιο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Euro 2024 καθώς επικράτησε 2-0 της Ρουμανίας και ο πέμπτος όμιλος πήρε φωτιά, καθώς όλες οι ομάδες ισοβαθμούν στους τρεις βαθμούς

Ο Τίλεμανς έδωσε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ στους κόκκινους διαβόλους με τον πληθωρικό Κέβιν Ντε Μπροινε να σκοράρει το δεύτερο γκολ, σφραγίζοντας το τρίποντο. Ο αρχηγός του Βελγίου περισσότερο έψαξε το γκολ παρά την ασίστ στο παιχνίδι και δικαιώθηκε με το γκολ που πέτυχε.

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο MVP του ματς και έδειξε με αυτές τις εμφανίσεις ότι μπορεί να οδηγήσει ψηλά το Βέλγιο και ότι η αναμέτρηση με τη Σλοβακία ήταν μια κακή παρένθεση.

Όσα έκανε ο Ντε Μπρόινε κόντρα στη Ρουμανία

Το Βέλγιο κινήθηκε κατά κύριο λόγο σε τρεις ζώνες. Η μια αποτελούνταν από τους δύο στόπερ, η δεύτερη στη μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους αμυντικούς μέσους και τα μπακ. Ο Ντε Μπρόινε (7) στάθηκε ψηλά, λίγο πιο πίσω από τον φορ Λουκάκου (10), όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta Stats / Perfmorm.

Euro 2024, Βέλγιο: Ο Ντε Μπρόινε ντύθηκε φορ και σφράγισε το πρώτο τρίποντο των κόκκινων διαβόλων
Το δίκτυο μεταβιβάσεων του Βελγίου

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κράτησε τον αρχηγό του σε όλο το ματς κι αυτός τον δικαίωσε με το γκολ στο τέλος. Ο Ντε Μπρόινε ολοκλήρωσε το ματς με 68 ενέργειες και 7 εξ αυτών ήταν στην περιοχή.

Συνολικά είχε πέντε τελικές στο ματς των οποίων η συνολική τους "αξία" ήταν 0.48 xGoals, με την πέμπτη να καταλήγει στο βάθος της εστίας. Την ίδια στιγμή δημιούργησε τρεις τελικές για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να συμμετέχει στις οκτώ από τις 20 τελικές των Βέλγων.

Euro 2024, Βέλγιο: Ο Ντε Μπρόινε ντύθηκε φορ και σφράγισε το πρώτο τρίποντο των κόκκινων διαβόλων
Οι ενέργειες του Κέβιν Ντε Μπρόινε κόντρα στο Βέλγιο

Παράλληλα ο Ντε Μπρόινε "συμπλήρωσε" την εμφάνισή του με 3/4 πετυχημένες ντρίμπλες. Οι 28/36 εύστοχες πάσες μπορεί να μην είναι μια άσχημη επίδοση, όμως ο Ντε Μπρόινε έχει κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις σε αυτό το κομμάτι.

Τέλος συνείσφερε και στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς κέρδισε τις 12 από τις 16 μονομαχίες που έδωσε και έκανε τέσσερα τάκλιν. Κάποιες από αυτές τις ενέργειες έγιναν πίσω από τη μεσαία γραμμή, τα διαστήματα που χρειάστηκε το Βέλγιο να αντέξει στην πίεση των Ρουμάνων.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ