EURO 2024

Euro 2024, Βέλγιο - Ρουμανία 2-0: Οι κόκκινοι διάβολοι έβαλαν φωτιά στον πέμπτο όμιλο

Belgium's Youri Tielemans celebrates after scoring his side's opening goal during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Τίλεμανς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρουμανία @ 2024 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Το Βέλγιο πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Euro 2024, επικρατώντας της Ρουμανίας με 2-0 με σκόρερ τους Τίλεμανς και Ντε Μπρόινε. Όλες οι ομάδες του τέταρτου ομίλου ισοβαθμούν στους τρεις και η τρίτη αγωνιστική έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Το Βέλγιο πήρε το τρίποντο κόντρα στη Ρουμανία με 2-0 και μπήκε δυνατά στη μάχη για την πρόκριση στους "16" του Euro 2024. Ο Τίλαμενς με το γρήγορο γκολ στο δεύτερο λεπτό και ο Ντε Μπρόινε στο 80ο σφράγισαν το τρίποντο για τους κόκκινους διαβόλους που έδωσαν τεράστιο ενδιαφέρον στην τρίτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου, καθώς όλοι ισοβαθμούν στους τρεις.

Euro 2024, Βέλγιο - Ρουμανία 2-0: Οι κόκκινοι διάβολοι έβαλαν φωτιά στον πέμπτο όμιλο
Οι τελικές και τα xGoals του αγώνα

Το 1-0 προήλθε από ομαδική ενέργεια των παικτών του Ντομένικο Τεντέσκο. Ο Λουκάκου έστρωσε στον Τίλεμανς ο οποίος με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ρουμάνοι πάλεψαν για την ισοφάριση, όμως το Βέλγιο ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερο και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 80ο λεπτό. Ο Καστέλς εκτέλεσε ένα δυνατό βολέ με το οποίο βρήκε τον Ντε Μπρόινε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Βέλγιο είχε σκοράρει νωρίτερα στο 64ο λεπτό με τον Λουκάκου, ωστόσο ακυρώθηκε με τη χρήση του ημιαυτόματου οφσάιντ. Ο Ντε Μπρόινε τροφοδότησε τον θηριώδη φορ με υπέροχη κάθετη στην πλάτη της άμυνας της Ρουμανίας, όμως ο Λουκάκου ήταν εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

Η Ρουμανία την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Σλοβακία και το Βέλγιο την Ουκρανία.

Το ματς

Οι κόκκινοι διάβολοι βρήκαν το γκολ στην πρώτη τους προσπάθεια στο ματς με τον Τίλεμανς και έβαλαν από νωρίς την πίεση στους Ρουμάνους.

Οι παίκτες του Ιορντανέσκου πάλεψαν για να πάρουν κάτι από το ματς από τα πρώτα λεπτά. Στο πέμπτο λεπτό είχαν την ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 5' αλλά η ωραία κεφαλιά που έπιασε ο Μπούρκα είχε απάντηση από τον Καστέλς.

Μετά το 10ο λεπτό οι Βέλγοι ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και είχαν την κατοχή της μπάλας. Ο Λουκάκου είχε την πρώτη απειλή στο 14', αλλά η προσπάθειά του κατέληξε κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το πλασέ του Λουκεμπάκιο εξουδετερώθηκε από τον Νίτα.

Οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοικτά με στόχο να σκοράρουν και να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 31ο λεπτό ήταν η σειρά του Ντοκού να απειλήσει, όμως το σουτ που εξαπέλυσε είχε απάντηση από τον Νίτα. Η τελευταία καλή στιγμή των Βέλγων στο πρώτο μέρος ήταν το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε που δεν βρήκε στόχο. Στο 45' ο Μπούρκα πήρε μια κεφαλιά, όμως αυτή πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν τις τελικές με τον Μαν και τον Μιχάιλα, αλλά ο Καστέλς σταμάτησε τον πρώτο, καθώς ήλεγχε την πορεία της μπάλας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των ευκαιριών πήρε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με δύο ωραία σουτ εκτός περιοχής, όμως το ένα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο δεύτερο ο Νίτα απομάκρυνε σωτήρια. Στο 63ο λεπτό ο Ντοκού πήρε την μπάλα από τα αριστερά και έκανε επέλαση στην περιοχή, ταλαιπωρώντας δύο αντιπάλους του, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Λουκάκου σκόραρε με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως και αυτό ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ. Δύο λεπτά μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής επιχείρησε να σκοράρει, αλλά ο Νίτα τον σταμάτησε. Το δεύτερο γκολ ήρθε με τον Ντε Μπρόινε στο 80ο λεπτό και ουσιαστικά έσβησε κάθε ελπίδα στους Ρουμάνους για να πάρουν κάτι.

Η ομάδα του Ιορντανέσκου πάλεψε έστω για να πετύχει ένα γκολ και είχε την ευκαιρία με τον Άλιμπετς, που πλάσαρε σωστά τον Καστέλς, αλλά ο Καστάν απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή.

Euro 2024, Βέλγιο - Ρουμανία 2-0: Οι κόκκινοι διάβολοι έβαλαν φωτιά στον πέμπτο όμιλο
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Βέλγιο: Καστέλς, Καστάν, Φάες, Βερτόνγκεν, Ντοκού (72' Καράσκο), Τεατέ, Τίλεμανς (72' Μανγκαλά), Ονάνα, Ντε Μπρόινε, Λουκεμπάκιο (56' Τροσάρ), Λουκάκου.

Ρουμανία: Νίτα, Ράτσιου (90' Σορέσκου), Ντραγκούσιν, Μπούρκα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν (68' Ολάρου), Ραζβάν Μάριν, Στάντσιου, Μιχάιλα (68' Χάτζι), Μαν, Ντράγκους (81' Άλιμπετς).

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ