EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Βέλγιο - Ρουμανία: Οι Red Devils αντιμέτωποι με σειρά αρνητικών ρεκόρ απέναντι στους Ρουμάνους που έγραψαν ιστορία

Belgium's Romelu Lukaku gestures on the pitch during a Group E match between Belgium and Slovakia at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Monday, June 17, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Belgium's Romelu Lukaku gestures on the pitch during a Group E match between Belgium and Slovakia at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Monday, June 17, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Το Βέλγιο κοντράρεται με την Ρουμανία (22/6, 22:00, ΕΡΤ1, LIVE SPORT24) στην 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Euro 2024. Δείτε χρήσιμα στοιχεία με τη βοήθεια της Opta.

Το Βέλγιο αντιμετωπίζει την Ρουμανία (22/6, 22:00, ΕΡΤ1, LIVE SPORT24) στην 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Euro 2024. Οι Red Devils ηττήθηκαν στο πρώτο ματς και θέλουν διακαώς το τρίποντο, με τους Ρουμάνους με τρεις βαθμούς να είναι πιο άνετοι.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο χωρών σε μεγάλο τουρνουά και ο πρώτος αγώνας τους μετά το φιλικό στο Βουκουρέστι τον Νοέμβριο του 2012, με τη Ρουμανία να επικρατεί 2-1.

Τα μεταξύ τους αποτελέσματα είναι μοιρασμένα, αφού οι δύο ομάδες έχουν από πέντε νίκες, ενώ δύο ματς έχουν έρθει ισόπαλα. Στο πρόσφατο παρελθόν, το Βέλγιο έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια του απέναντι στη Ρουμανία (μια ισοπαλία, τρεις ήττες), ένα φιλικό 2-1 τον Νοέμβριο του 2011.

Euro 2024, Βέλγιο - Ρουμανία: Οι Red Devils αντιμέτωποι με σειρά αρνητικών ρεκόρ απέναντι στους Ρουμάνους που έγραψαν ιστορία

Το Βέλγιο θέλει να αποφύγει ξεκίνημα σε Euro με δύο ήττες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η τελευταία φορά που το Βέλγιο έκανε 2/2 ήττες στο ξεκίνημα μεγάλου τουρνουά ήταν στο πρώτο Μουντιάλ το 1930.

Η Ρουμανία μπορεί να ξεκινήσει μεγάλο τουρνουά με 2/2 νίκες για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά τα Μουντιάλ του 1994 (3/3 νίκες) και του 1998.

Το Βέλγιο έτρεχε σερί με 13 νίκες σε 14 ματς ομίλων σε μεγάλα τουρνουά (μια ήττα), αλλά πλέον μετράει τρία σερί παιχνίδια χωρίς νίκες (μια ισοπαλία, δύο ήττες) για πρώτη φορά απο το 2002.

Το 3-0 επί της Ουκρανίας στο πρώτο ματς του ομίλου ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Ρουμανίας σε μεγάλο τουρνουά και η πρώτη φορά που πετυχαίνει τρία ή περισσότερα γκολ σε Euro, μετά από το 2000 που είχαν βάλει συνολικά τέσσερα γκολ.

Το 29% κατοχή που είχε η Ρουμανία απέναντι στην Ουκρανία είναι το χαμηλότερο ποσοστό νικήτριας ομάδας σε Euro από τότε που υπάρχουν στοιχεία (1980).

Παρά την πολύ μικρή κατοχή, οι Ρουμάνοι δέχθηκαν μόνο δύο τελικές στην εστία, τις λιγότερες που έχουν δεχθεί σε μεγάλο τουρνουά από το 2008, όταν η Γαλλία είχε μία τελική στην εστία απέναντί τους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Βέλγιο έχει τρία σερί παιχνίδια σε μεγάλα τουρνουά χωρίς να βρει δίχτυα. Σ’αυτά τα τρία ματς το Βέλγιο έχει 42 τελικές, 11 στην εστία και συνολικά 5.7 xGoals.

Euro 2024, Βέλγιο - Ρουμανία: Οι Red Devils αντιμέτωποι με σειρά αρνητικών ρεκόρ απέναντι στους Ρουμάνους που έγραψαν ιστορία

Εννέα από τα 11 γκολ του Λουκάκου σε μεγάλα τουρνουά έχουν έρθει στη φάση των ομίλων και τρία από αυτά μπήκαν στο Euro 2020. Αν ο Λουκάκου δεν σκοράρει απέναντι στη Σλοβακία, θα μείνει χωρίς γκολ για δύο σερί ματς ομίλου για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 2018.

Ο Ντένις Μαν έδωσε δύο ασίστ στο 3-0 επί της Ουκρανίας και έγινε ο πρώτος Ρουμάνος που το καταφέρνει σε αγώνα Euro. Από τότε που ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου ανέλαβε τη Ρουμανία, ο Μαν είναι ο πρώτος σκόρερ (4 γκολ) και ο πρώτος δημιουργός (4 ασίστ).

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ