Η Φενέρμπαχτσε συναντήθηκε ξανά με την Ντινάμο Κιέβου μετά τον αποκλεισμό της στο Champions League και την υπέταξε με 2-1 στο 91ο λεπτό στην πρεμιέρα του Europa. Τρίποντο για Άρσεναλ στην Ζυρίχη, ήττα για Ρόμα στην έδρα της Λουντογκόρετς.
Στις 27 Ιουλίου η Φενέρμπαχτσε υποδέχτηκε την Ντινάμο Κιέβου στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και υπέστη οδυνηρή ήττα με 2-1 που την άφησε εκτός συνέχειας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε όμως έτσι ώστε οι δρόμοι των δύο ομάδων να διασταυρωθούν πολύ σύντομα και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν εντελώς διαφορετικό.
Τα καναρίνια φιλοξένησαν τους Ουκρανούς στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League και πήραν μία άτυπη ρεβάνς, αφού σε ένα ματς που έσπασε καρδιές, πήραν το τρίποντο, με τον Μιτσί Μπατσουαγί να “χτυπάει” στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να υπογράφει το 2-1 για την ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς.
Στην Ελβετία, η Άρσεναλ έδειξε πως άφησε πίσω την ήττα στο “Ολντ Τράφορντ” από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μετά το εντυπωσιακό 5 στα 5) επικρατώντας 2-1 της Ζυρίχης.
Αντίθετα, η Ρόμα γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία, λίγες μόλις ημέρες μετά από την πρώτη της ήττα στη Serie A και το βαρύ 0-4 από την Ουντινέζε στη “Dacia Arena”.
Σημαντική εκτός έδρας νίκη για την Μπέτις, 2-0 επί της Ελσίνκι, με τα γκολ του Ζοσέ, ενώ στην Κύπρο η ΑΕΚ Λάρνακας πάλεψε απέναντι στην Ρεν αλλά λύγισε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από το γκολ του Ασινιόν (2-1 η γαλλική ομάδα).