EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Η Ζενίτ είχε πρόσκληση, αλλά την απέρριψε

Οι παίκτες της Ζενίτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2020-2021 στην "Gazprom Αρένα", Αγία Πετρούπολη | Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020
Οι παίκτες της Ζενίτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2020-2021 στην "Gazprom Αρένα", Αγία Πετρούπολη | Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 © 2020 DMITRI LOVETSKY/ASSOCIATED PRESS

Η European Super League προσέγγισε τη Ζενίτ για να συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξής της στο νεοσύστατο πρωτάθλημα, όμως εισέπραξε αρνητική στάση.

Η Ζενίτ εμφανίζεται μεταξύ των ομάδων που είχαν προσεγγίσει οι διοργανωτές της European Super League, ωστόσο δεν ήταν θετική σε μία τέτοια έκβαση, λόγω ασυμβίβαστου που προκύπτει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της.

Η πληροφορίες προέρχονται από τον Ρώσο δημοσιογράφο Βασίλ Κόνοφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ζενίτ ήταν ο μοναδικός σύλλογος της χώρας που προσεγγίστηκε από τους ανθρώπους του νέου εγχειρήματος. "Η ηγεσία της European Super League έδειξε ενδιαφέρον για τη Ζενίτ, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση", ανέφερε σχετικά ο δημοσιογράφος.

Η αιτία που οι διοργανωτές επέδειξαν ενδιαφέρον για τη Ζενίτ είναι και η αιτία που η ρωσική ομάδα δεν απάντησε θετικά. Ο σύλλογος ανήκει στον ενεργειακό γίγαντα "Gazprom" από τον Δεκέμβριο του 2005, έχοντας πρόεδρο τον Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης της "Gazprom".

Το πρόβλημα είναι ότι η ρωσική εταιρία είναι βασικός χορηγός της UEFA και του Champions League εδώ και πολλά χρόνια και δεν θα μπορούσε η ομάδα της να συνταχθεί με την πλευρά των συλλόγων που δημιούργησαν ανταγωνιστικό προϊόν. Κατά συνέπεια, κάθε κουβέντα για τη Ζενίτ παύθηκε από τη στιγμή που οι Ρώσοι δεν ήταν διατεθειμένοι να προκαλέσουν ρήξη στη σχέση Gazprom-UEFA.

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Παντελής Διαμαντόπουλος και Θέμης Καίσαρης συζήτησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο:

Photo Credits: © 2020 Dmitri Lovetsky/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΡΩΣΙΑ ΖΕΝΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ