ΑΕΚ

Έβερτον-ΑΕΚ 4-0

Έβερτον-ΑΕΚ 4-0
εβερτον αεκ απογοητευση

Τα αμυντικά λάθη κόστισαν στην Ένωση που ηττήθηκε με 4-0 από την Έβερτον στο νησί (video)

Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να αμυνθούν στα δύο πρώτα κόρνερ της Έβερτον με αποτέλεσμα να βρεθούν στο 17' με δύο γκολ παθητικό τους. Η απουσία του Μαϊστόροβιτς, ο τραυματισμός του Άλβες και η μέτρια (μέχρι και κακή) ημέρα των ποδοσφαιριστών της Ένωσης έκαναν την ΑΕΚ να μοιάζει με ασύνδετη ομάδα, έρμαιο των επιθετικών ορέξεων των Άγγλων.
Το άσχημο για τον Δικέφαλο δεν είναι η απώλεια βαθμών αλλά η κακή εμφάνιση, τα λάθη που έγιναν στην άμυνα και η αντίδραση (που δεν υπήρχε) της ομάδας όταν βρέθηκε στο καναβάτσο. Κρίμα για την εμφάνιση κυρίως για τους φίλους της ΑΕΚ που έδωσαν ρεσιτάλ στις εξέδρες του Γκούντισον Παρκ και άφησαν τους Άγγλους με ανοιχτό το στόμα.

Αδυναμία και ατυχία

Όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γέμιζε την μεσαία του γραμμή με τρία αμυντικά χαφ ώστε να κερδίσει την μάχη του κέντρου δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έχανε το παιχνίδι από δύο στημένες φάσεις σε 17 λεπτά.

Η απουσία του Μαϊστόροβιτς είχε ήδη αποδυναμώσει την αεράμυνα της Ένωσης και ο Άρσε αναγκάστηκε να παίξει δίπλα στον Άλβες μαθαίνοντας πως η μπλε κάρτα ήρθε λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Έβερτον.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ ήταν εξ αρχής (αναγκαστικό) ρίσκο και σα να μην έφτανε αυτό τραυματίστηκε ο Άλβες μόλις στο 9ο λεπτό. Με δέκα παίκτες και χωρίς υψηλόσωμο αμυντικό η Ένωση αμύνθηκε για πρώτη φορά σε στημένη φάση στο 10’ και το πλήρωσε με γκολ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο ξεχασμένος από τον Γρηγόρη Μάκο, Γιόμπο, έστειλε από το ύψος της μικρής περιοχής. Το γρήγορο γκολ που δέχθηκε ο Δικέφαλος έκοψε τα φτερά των κιτρινόμαυρων οι οποίοι υπέπεσαν στο μεγαλύτερο λάθος για εκτός έδρας παιχνίδι, δεχόμενοι πολύ νωρίς το πρώτο τέρμα.

Τα προβλήματα στην λειτουργία της άμυνας δεν είχαν τελειωμό με τον Σανέλ Γιάχιτς να αγωνίζεται πλέον δίπλα στον Άρσε (δεν έχουν παίξει ούτε σε διπλό) και τον Ενσαλίβα να παίρνει τη θέση του τραυματία Άλβες.

Αδιάβαστη στα στημένα

Οι Άγγλοι που έμαθαν στην υπόλοιπη Ευρώπη την σημασία των στημένων φάσεων σε έναν αγώνα δεν άργησαν να χτυπήσουν για δεύτερη φορά την ΑΕΚ στην αχίλλειο πτέρνα της. Στο 17ο λεπτό μετά από ακόμα ένα κόρνερ η άμυνα της Ένωσης δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Ντιστέν με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.

Ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να πιστέψει τα παιδικά λάθη των παικτών του κι ο εκνευρισμός του φαινόταν από τις κινήσεις του στον πάγκο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός προσπαθούσε να ξυπνήσει τους ποδοσφαιριστές του και να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλάζοντας συνεχώς θέσεις στους Ενωσίτες.

Η ΑΕΚ μπορεί να άργησε αλλά δειλά-δειλά βγήκε στην επίθεση και απείλησε την εστία του Χάουαρντ, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Καφες, Ενσαλίβα και Μάκος δοκίμασαν τα πόδια τους αλλά δεν πάντα η μπάλα πέρναγε λίγο πάνω από την εστία της Έβερτον.

Τρίτωσε το... κακό


Όσο όμως κι αν προσπαθούσε η Ένωση να σηκώσει κεφάλι η άμυνά της ήταν σε κάκιστη μέρα. Οι απουσίες (Μαϊστόροβιτς, Καφές), οι πρωτάρηδες (Γιάχιτς (ως βασικός), Άρσε) είχαν συνθέσει τον τέλειο αμυντικό εφιάλτη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ακόμα παιδική λειτουργία στα μετόπισθεν και το τρίτο τέρμα της Έβερτον. Στο 37ο λεπτό ο Πίενααρ βρήκε έναν τεράστιο διάδρομο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Σάχα.

Από το κακό στο χειρότερο

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το 3-0 και με στόχο να αναδιοργανωθεί και να κερδίσει ότι μπορούσε από το παιχνίδι με την Έβερτον. Ο βαθμός ήταν εξαιρετικά δύσκολη αποστολή αλλά οι φίλοι της Ένωσης που έδωσαν ρεσιτάλ στις εξέδρες του Γκούντισον Παρκ θα ήθελαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να συνέρχεται αγωνιστικά.

Αντί γι αυτό τα παιδαριώδη λάθη συνεχίστηκαν. Την ώρα που ο Μπάγεβιτς άλλαζε για πολλοστή φορά σύστημα και παίκτες ο Αραούχο δέχθηκε την απ ευθείας κόκκινη κάρτα στο 55ο λεπτό για χτύπημα στον Ντιστέν. Η ΑΕΚ με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο ήταν πλέον απίθανο να επιστρέψει το παιχνίδι.

Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, πάντως, οι γηπεδούχοι...κατέβασαν ταχύτητα και στο 78΄ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Μπλάνκο βρήκε το πόδι αμυντικού της Εβερτον κι έφυγε κόρνερ.

Υπήρξαν όμως στιγμές που η Έβερτον έκανε ότι ήθελε στην κιτρινόμαυρη άμυνα και οι παίκτες του Μπάγεβιτς περίμεναν απλά την λήξη του αγώνα προσπαθώντας να μην δεχθούν άλλο τέρμα. Αυτό όμως αποδείχθηκε ακατόρθωτο καθώς ο Ζο με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-0.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Μπέινς, Γιόμπο, Ντιστέν, Γκόσλινγκ, Φελαϊνί, Πίενααρ (68΄ Σαχά), Ρόντγουελ, Μπιλιαλετντίνοφ (52΄ Αγεγκμπένι), Κέιχιλ (46΄ Οσμαν), Ζο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Ζεράλντο Αλβες (13΄ Ενσαλίβα, 46΄ Μαντούκα), Άρτσε, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71΄ Γιαχάγια), Σκόκο, Μπλάνκο

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ
Κίτρινες: Κέιχιλ - Καφές
Κόκκινες: +90΄ Σαχά - 55΄ Αραούχο

*H Έβερτον εν τω μεταξύ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνή Αυστραλού αμυντικού, Λούκας Νέιλ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Γουέστ Χαμ

Μπενφίκα-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-0

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Μπενφίκα, η οποία νίκησε στο "Ντα Λουζ" την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 2-0. Στο 36΄ άνοιξε το σκορ για τους "αετούς" ο Νούνο Γκόμες, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Όσκαρ Καρντόσο πέτυχε το 2-0 και απλοποίησε τα πράγματα για τη συνέχεια.






















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ