PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Άστον Βίλα 1-2: Γκέλα για τα "ζαχαρωτά", μένουν εκτός εξάδας

Φάση από την αναμέτρηση της Άστον Βίλα με την Έβερτον /1-5-2021
Φάση από την αναμέτρηση της Άστον Βίλα με την Έβερτον /1-5-2021 2021 NAOMI BAKER/ASSOCIATED PRESS

Η Έβερτον γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα με 2-1 και αυτή η γκέλα τη φέρνει μακριά από την πρώτη εξάδα της Premier League.

Εντός έδρας γκέλα για την Έβερτον που γνώρισε την ήττα από την Άστον Βίλα με 2-1 στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής με αποτέλεσμα τα "ζαχαρωτά" να μείνουν μακριά από την πρώτη εξάδα της Premier League. Από την άλλη η Βίλα που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη και βλέπει αυτή τις ελπίδες της για να μπορέσει τα τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα να αυξάνονται.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 13' με ένα προσωπικό τέρμα από τον Γουότκινς. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πίεσε τον Χόλγκεϊτ, του έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πίκφορντ είπε όχι στον σκόρερ της Βίλα.

Οι γηπεδούχοι βέβαια κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 19' με σκόρερ τον Κάλβερτ Λιούιν με κεφαλιά από κοντά μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Τρία λεπτά αργότερα ο Κάλβερτ Λιούιν με κεφαλιά ψαράκι πήγε να κάνει την ανατροπή αλλά ο Μαρτίνες έδιωξε σωτήρια.

Οι παίκτες της Άστον Βίλα είχαν διπλή ευκαιρία για να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο 29' όταν ο Τραορέ νικήθηκε δύο φορές από τον Πίκφορντ. Αρχικά σε πλασέ που έκανε με το αριστερό και εν συνεχεία σε εξαιρετικό πλασέ με τον διεθνή γκολκίπερ να διώχνει με υπερένταση. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 32' όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Γουότκινς έκανε το πλασέ με τον Πίκφορντ να διώχνει και εν συνεχεία το σουτ του Ελ Γκαζί βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η Άστον Βίλα στάθηκε άτυχη, για δεύτερη φορά στο 37', καθώς το συρτό σουτ του Μπάρκλεϊ βρήκε αυτή τη φορά το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τόσες πολλές φάσεις με την Έβερτον να απειλεί πρώτη με τον Ριζάρλισον στο 54'. Το γκολ της νίκης για την Άστον Βίλα έβαλε ο Ελ Γκαζί στο 80' με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Γκόντφρεϊ, Χόλγκεϊτ, Ντιν, Αλάν, Γκόμες (70' Ντελφ), Ιγουόμπι (76' Μπέρναρντ), Σίγκουρντσον (82' Κινγκ), Ρισάρλιζον, Κάλβερτ Λιούιν.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Λουίζ, Μακγκίν, Τραορέ (88' Ράμσι), Μπάρκλεϊ, Ελ Γκαζί (91' Ντέιβις), Γουότκινς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου

Σαουθάμπτον - Λέστερ 1-1 (61' Γουόρντ-Πράους / 68' Έβανς)

Σάββατο 1 Μαΐου

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (57' Αγκουέρο, 59' Τόρες)

Μπράιτον - Λιντς 2-0 (14' Γκρος, 79' Γουέλμπεκ)

Τσέλσι - Φούλαμ 2-0 (10', 49' Χάβερτς)

Έβερτον - Άστον Βίλα 1-2 (19' Κάλβερτ-Λιούιν / 13' Γουότκινς, 80' Ελ Γκάζι)

Κυριακή 2 Μαΐου

Νιούκαστλ - Άρσεναλ (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ (18:30)

Τότεναμ - Σέφιλντ (21:15)

Δευτέρα 3 Μαΐου

Γουέστ Μπρομ - Γουλβς (20:00)

Μπέρνλι - Γουέστ Χαμ (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

PHOTO CREDITS: 2021 Naomi Baker/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ