ΑΓΓΛΙΑ

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάτεντ 0-2: Στους "4" του Λιγκ Καπ με λυτρωτή τον Καβάνι

Manchester United's Edinson Cavani, celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Everton and Manchester United at the Goodison Park stadium in Liverpool, England, Saturday, Nov. 7, 2020. (Clive Brunskill/Pool via AP)
Manchester United's Edinson Cavani, celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Everton and Manchester United at the Goodison Park stadium in Liverpool, England, Saturday, Nov. 7, 2020. (Clive Brunskill/Pool via AP) AP

Ο Καβάνι στο 88' ξεκλείδωσε την άμυνα της Έβερτον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στις καθυστερήσεις το δεύτερο γκολ ο Μαρσιάλ. (VIDEOS)

Μία δύσκολη, αλλά συνάμα δίκαιη πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ της Αγγλίας πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία επικράτησε με 2-0 κόντρα στην Έβερτον. Καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα ήταν το τέρμα του Καβάνι στο 88' με το οποίο ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρσιάλ έκανε το 2-0.

Τα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα ανήκαν εξ' ολοκλήρου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με μαέστρους του Φερνάντες και Καβάνι οι παίκτες του Σόλσκιερ έφτασε κοντά στο γκολ, πίεσαν αλλά το 0-0 παρέμεινε. Ο Όλσεν όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, ενώ και η κεφαλιά του Γκρίνγουντ μετά από σέντρα του Τέλες σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Έβερτον.

Από το 30 και μετά η Έβερτον κέρδισε μέτρα και άρχισε να δημιουργεί κινδύνους για το τέρμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αποκορύφωμα μία εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρντσον που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Χέντερσον. Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Μάλιστα, όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα έμενε μέχρι το τέλος.

Εκείνος που είχε διαφορετική άποψη ήταν ο Καβάνι. Ο Ουρουγουανός με ένα τέρμα ανάλογο της κλάσης του στο 88' άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά έκοψε τα πόδια στην Έβερτον. Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρσιάλ γράφοντας το τελικό 0-2.

Έβερτον: Όλσεν, Κόλμαν, Μίνα, Κιν, Γκόντφρι, Ντουκουρέ, Γκόμες (58' Ντέιβις), Ιβόμπι, Σίγκουρντσον, Ρισάρλισον (56' Μπερνάρντ), Κάλβερτ-Λιούιν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Τουανζέμπε, Μπεγί, Μαγκουάιρ, Τέλες, Πογκμπά, Μάτιτς, Γκρίνγουντ (67' Ράσφορντ), Φερνέντες, Φαν ντε Μπεκ (67' Μαρσιάλ), Καβάνι

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Τρίτη 22/12

Μπρέντφορντ - Νιουκάστλ 1-0 (66' Ντασίλβα)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1 - 4 (31' Λακαζέτ / 3' Ζεζούς, 55' Μαχρέζ, 59' Φόντεν, 73' Λαπόρτ)

Τετάρτη 23/12

Στόουκ - Τότεναμ 1-3 (53' Τόμπσον / 22' Μπέιλ, 70' Ντέιβις, 81' Κέιν)

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (88' Καβάνι, 90+5΄Μαρσιάλ)


TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ