PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Τότεναμ 1-1: Ο Τοσούν έσωσε στο 97' τα ζαχαρωτά

Everton's Richarlison and Tottenham Hotspur's Davinson Sanchez, left, battle for the ball during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Sunday Nov. 3, 2019. (Nick Potts/PA via AP)
Everton's Richarlison and Tottenham Hotspur's Davinson Sanchez, left, battle for the ball during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Sunday Nov. 3, 2019. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

Η Τότεναμ προηγήθηκε με τον Ντέλε Άλι στο "Γκούντισον" αλλά ισοφαρίστηκε από την Έβερτον με γκολ του Τοσούν στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς (VIDEOS).

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που επισκιάστηκε από τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Αντρέ Γκόμεζ στο δεύτερο ημίχρονο (σε φάση που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σον), Έβερτον και Τότεναμ έμειναν στο 1-1 στο τελευταίο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής της Premier League, με τον Ντέλε Άλι να βάζει μπροστά στο σκορ τα σπιρούνια στο 63' και τον Τοσούν να φέρνει το ματς στα ίσα στο 97'.

Το πρώτο ημίχρονο προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις στο κοινό, με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν ουσιαστικά το γεγονός πως βρίσκονται σε πολύ άσχημη φόρμα από την αρχή της σεζόν (πρώτη φορά άλλωστε μετά το 2004 που το μεταξύ τους ραντεβού, τις έβρισκε αμφότερες κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα) και οι προπονητές τους βρίσκονται υπό κρίση.

Η στιγμή που άλλαξε τα δεδομένα ήρθε στο 63': ο Ιγουόμπι έχασε τη μπάλα και οι παίκτες του Ποτσετίνο βγήκαν στην κόντρα, με τον Ντέλε Άλι να ελίσσεται υποδειγματικά έξω από την περιοχή και με άψογο δεξί πλασέ από το ημικύκλιο να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πίκφορντ.

Το γκολ αυτό έκανε τους Λονδρέζους να ελπίζουν στο πρώτο τους τρίποντο μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Premier League όμως το φινάλε βρήκε τους μπλε του Λίβερπουλ να βρίσκουν την απάντηση και να σώζουν την παρτίδα στο 97': ο Ντιν έκανε σέντρα-ξυράφι από τα αριστερά και ο Τοσούν με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Γκασανίγκα.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε (κρατήθηκαν 13 λεπτά καθυστερήσεων λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Γκόμεζ) και δεν ικανοποίησε ουσιαστικά κάποια από τις δύο ομάδες, με την Έβερτον να είνα οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (17η) και την Τότεναμ να βρίσκεται στην 11η θέση και στο -10 από την 4η θέση που οδηγεί στο νέο Champions League.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (45' Κινγκ)

Άρσεναλ - Γουλβς 1-1 (21' Ομαμεγιάνγκ / 76' Ραούλ Χιμένες)

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 1-2 (21' Τρεζεγκέ / 87' Ρόμπερτσον, 90+4' Μανέ)

Μπράιτον - Νόριτς 2-0 (68' Τροσάρ, 84' Ντάφι)

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 2-1 (70' Αγκουέρο, 86' Γουόκερ / 13' Γουόρντ-Πράουζ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 3-0 (17', 43' Λούντστραμ, 44' Φλεκ)

Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 2-3 (74' Μαλμπουενά, 90' Σνόντγκρας / 16' Κλαρκ, 22' Φερνάντες, 51' Σέλβεϊ)

Γουότφορντ - Τσέλσι 1-2 (80' πεν. Ντεουλοφέου / 5' Έιμπραχαμ, 55' Πούλισιτς)

Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ 0-2 (57' Σογιουντσού, 88' Βάρντι)

Έβερτον - Τότεναμ 1-1 (90+7' Τοσούν / 63' Ντέλε Άλι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ 0-2: Ξανά στην τρίτη θέση οι αλεπούδες
Premier League: Τρελή ανατροπή για Λίβερπουλ, νίκη με ανατροπή και η Σίτι
Μπόρνμουθ - Γιουνάιτεντ 1-0: Συνεχίζεται ο κατήφορος για τους Κόκκινους Διαβόλους
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ