ΕΥΡΩΠΗ

Eξαιρετική αλλά δύσκολη περίπτωση ο Βεντ

 Eξαιρετική αλλά δύσκολη περίπτωση ο Βεντ
Βεντ

Ο Σουηδός αριστερός μπακ της Κοπεγχάγης, Όσκαρ Βεντ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του τεχνικού διευθυντής ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον.

Ο 24χρονος άσος είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά στους "κιτρινόμαυρους", ωστόσο θα πρέπει να δώσουν μάχη για να τον αποκτήσουν.

Ο διεθνής μπακ, βρίσκεται εκτός των άλλων στο μετεγγραφικό στόχαστρο της ισπανικής Αλμερία, ενώ και η Τότεναμ έχει εκφράσει ενδιαφέρον, αφού ο Χάρι Ρέντναπ θεωρεί πως ο Βεντ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και ως δεξί χαφ.

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο τις προθέσεις του πρώην παίκτη της Γκέτεμποργκ, βολιδοσκοπούν σύλλογοι όπως οι Γουέστ Χαμ, Τζένοα, Βέρντερ, Αμβούργο και Αϊντχόφεν.

Ο Βεντ παρέμεινε για τέσσερις σεζόν στη Γκέτεμποργκ (2003/06). Το 2005 έφτασε στο απόγειο της καριέρας του με τη φανέλα του ιστορικού σουηδικού συλλόγου μετρώντας 43 συμμετοχές.

Η μετεγγραφή του στην Κοπεγχάγη το 2006 κόστισε περίπου 800.000 ευρώ. Αναντικατάσταστος στην ομάδα της Δανίας, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ύψους 1.81 Σκανδιναβός αμυντικός χρησιμοποιήθηκε ως βασικός και στα οχτώ ματς που έδωσε η Κοπεγχάγη την περυσινή σεζόν στο Europa League.

\Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Όσκαρ Βεντ μεταπήδησε στην Κοπεγχάγη είχε μακριά μαλλιά, όμως είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο της ομάδας, Φλέμινγκ Έστεργκααρντ πως εάν κατακτούσε το πρωτάθλημα θα κουρεύονταν από κοινού με τον Φρέντρικ Μπέργκλουντ. Έκτοτε ο Βεντ άλλαξε την κώμη του...

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ