ΑΕΚ

Έξαλλος ο Ιορντάκε με τον πρόεδρο της Παντούρι

Έξαλλος ο Ιορντάκε με τον πρόεδρο της Παντούρι
Ιορντάκε

Έξαλλος ο Ιορντάκε με τον πρόεδρο της πρώην ομάδας του, που προσπαθεί να μπλοκάρει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ

Με δηλώσεις του στην ρουμανική εφημερίδα Prosport ο Ίλια Ιορντάκε εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της πρώην ομάδας του, Παντούρι, επιχειρεί να μπλοκάρει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Ο Μαρίν Κοντέσκου απέστειλε επιστολη στη ρουμανική ομοσπονδία με κοινοποίηση στην ΕΠΟ και την ΑΕΚ, με την οποία ζητεί να μην αποσταλεί το πιστοποιητικό ελεύθερης μεταγραφής του παίκτη έως ότου εκδοθεί η απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου όπου έχει προσφύγει η Παντούρι κατά του ποδοσφαιριστή.
"Έμαθα ότι έφτασε στα γραφεία της ΑΕΚ ένα φαξ από την Παντούρι που λέει ότι δεν είμαι ελεύθερος και δεν μπορώ να μεταγραφώ στην ελληνική ομάδα. Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Ιορντάκε. " Ο Κοντέσκου θέλει να μου κάνει χίλια κακά. Έχει τα δικά του προβλήματα με την ομάδα του και θέλει να τα λύσει πάνω στην πλάτη μου!

Στις 29 Ιουνίου πρέπει να αρχίσω προετοιμασία με την ΑΕΚ και δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι δικαίωμά μου να επιλέγω πού θα δουλέψω. Αλλά φαίνεται πως στη Ρουμανία ούτε αυτό ισχύει, διότι απλά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Τελικά ζούμε σε ευρωπαϊκή χώρα ή υπάρχει ακόμα καθεστώς δουλείας";



Καμία ανησυχία από την ΑΕΚ

Με όλα αυτά ο πρόεδρος της Παντούρι προφανώς αποσκοπεί στο να αποκομίσει κάποιο όφελος από τη μεταγραφή του Ιορντάκε. Παρόλα αυτά στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν και δεν προτίθεται να δώσουν καμία απάντηση. Υποστηρίζουν πως το νομικό τμήμα της ΠΑΕ έλεγξε λεπτομερώς τη σχέση του ποδοσφαιριστή με τις πρώην ομάδες του και από πουθενά δεν προέκυψε οποιαδήποτε δέσμευσή του. Συν τοις άλλοις η ρουμανική ομοσπονδία δεν έχει εκδηλώσει κάποια πρόθεση να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Κοντέσκου και να μη στείλει στην ΕΠΟ το πιστοποιητικό ελεύθερης μεταγραφής.

Κατά τα άλλα, από Δευτέρα αναμένονται πλέον εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα. Η υπόθεση του Γρηγόρη Μάκου έχει προχωρήσει πολύ και βρίσκεται πολύ κοντά στην ΑΕΚ, ενώ ζητείται πρόοδος στο θέμα του δεξιού μπακ και ίσως και του Λεονάρντο.

Ολοκληρώθηκε η "καμπάνια σωτηρίας"

Όπως σας είχε ενημερώσει το SPORT 24 τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια των φιλάθλων της ΑΕΚ για να μαζεψούν μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων ένα σεβαστό νούμερο για πιθανή αγορά μετοχών από την ΠΑΕ.

250.000 μέσα σε 20 μέρες

Συγκεκριμένα σε αυτή την "καμπάνια σωτηρίας" για αγορά μετοχών, έστειλαν περίπου 2000 άτομα mail για να ενημερωθούν εκ των οποίων οι 520 από αυτούς απάντησαν για αγορά των μετοχών που έφτασε συνολικά στο ποσό των 250.000 ευρώ.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσό αν αναλογιστεί κανείς πως η όλη αυτή προσπάθεια έγινε χωρίς διαφήμιση (όπως θα μπορούσε να το προωθήσει η ΠΑΕ), έγινε από ανώνυμο κόσμο και ήταν εύλογο αρκετός κόσμος να μην θέλει να αποστείλει τα προσωπικά του στοιχεία, έγινε μόνο μέσω internet κάτι που σημαίνει πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός δεν γνωρίζει καν για τη συγκεκριμένη ενέργεια και έγινε σε διάστημα μόνο 20 ημερών.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο και από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από Αυστραλία, ΗΠΑ, Μεξικό. Αξίζει να σημειωθεί πως παρ' ότι η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τη Δευτέρα, τα mail συνεχίζονται κάτι που δείχνει πως αρκετός κόσμος ενημερώθηκε αργά.

Ενημερώθηκε η ΠΑΕ

Μετά και την συγκέντρωση των όλων στοιχείων, ο εκπρόσωπος της όλης προσπάθειας, Νίκος Καραβάνατζης, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ για να τον ενημερώσει αλλά και για ξεκαθαρίσει τη θέση της η ΑΕΚ για το άνοιγμα μετοχών στον κόσμο, δηλαδή μια εταιρεία λαϊκής βάσης.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση-αντίδραση της ΠΑΕ, ειδικά με τη γενική συνέλευση να πλησιάζει (25/6), όπου σίγουρα το θέμα θα τεθεί επί τάπητος. Η συγκεκριμένη επιστολή θα σταλεί και σε όλους τους φιλάθλους που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

Αναλυτικά η επιστολή που έχει σταλεί στον κ. Θανόπουλο:

"Αγαπητέ κ. Θανόπουλε,

Πιστεύω ότι έχει πέσει στην αντίληψή σας η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και μερικές εβδομάδες για την πιθανή συμμετοχή του λαού της ΑΕΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της αγαπημένης μας ομάδας.

Θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι η προσπάθεια αυτή δεν έχει σαν στόχο να αμφισβητήσει ή να μειώσει την προσπάθεια που κάνετε, ειδικά εσείς και ο κ. Νοτιάς, στους οποίους απ’ότι φαίνεται έχει πέσει το βάρος να διαχειριστούν το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η ομάδα μας έχει συμπέσει σε μία εποχή οικονομικής δυσκολίας που όμοιά της δεν έχουν αντιμετωπίσει οι τελευταίες γενιές. Επίσης είναι δεδομένο ότι κάποιοι από την νυν μετοχική σύνθεση, είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν, για δικούς τους σεβαστούς λόγους, να συνεχίσουν να επενδύουν στην ΑΕΚ.

Έχοντας λοιπόν να αντιμετωπίσετε την σημερινή οικονομική στενότητα σε ένα αντίξοο περιβάλλον, καλείστε, με γνώμονα το μέγεθος και την ιστορία του συλλόγου, να διατηρήσετε την ΑΕΚ ανταγωνιστική, με πρωταρχικό στόχο κάθε χρόνο την κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος. Επιτυχία στο εγχώριο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο η κατάκτησή του.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραπάνω παραμέτρους, μία ομάδα φίλων της ομάδας μας ξεκίνησε μία αγνή προσπάθεια ενίσχυσης της ΑΕΚ χωρίς να προσδοκά ιδίων όφελος. Η μορφή με την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα είναι μέσω της συμμετοχής μας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η προσπάθειά μας, βρήκε ανταπόκριση σε πολλούς ανώνυμους ΑΕΚτζήδες εντός και εκτός Ελλάδος. Οι «κρούσεις» προς ενημέρωση για την προσπάθεια έφτασαν τις 2000! Από αυτούς, 520 φίλοι δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν οικονομικά την ΑΕΚ με τον παραπάνω τρόπο με ένα ποσό που φθάνει τα €500 κατά μέσο όρο. Οι αριθμοί μπορεί να μην σας εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα, αλλά καλό θα είναι να λάβετε υπόψη: 1) το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, 2) ότι η προσπάθεια αυτή έγινε από κάποιους «μη επώνυμους» ΑΕΚτζήδες, χωρίς νομική υπόσταση, στους οποίους πολύ πιθανόν δεν ήθελαν να δώσουν προσωπικά στοιχεία αρκετοί ενδιαφερόμενοι, 3) δεν διανύουμε και την καλύτερη περίοδο συσπείρωσης του κόσμου της ΑΕΚ, 4) δεν έγινε σημαντική προβολή του εγχειρήματος παρά μόνο δυο αναφορές στον έντυπο τύπο και μονοψήφιος αριθμός αναφορών στον ηλεκτρονικό τύπο και 5) η επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους έγινε μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου γνωρίζετε καλά σε ποιες ηλικίες απευθύνετε.

Φανταστείτε αν η προσπάθεια αυτή γινόταν από την επίσημη ΠΑΕ ΑΕΚ, που όπως και να το κάνουμε έχει άλλη υπόσταση, ποια θα ήταν τα αποτελέσματα! «Οργανωμένοι» και «ανοργάνωτοι» φίλαθλοι, ένα κοινό θέλουμε. Να βλέπουμε τον δικέφαλο αετό να πετάει ψηλά! Σκεφτείτε την συσπείρωση που θα επιτύχετε και τι αντίκτυπο θα είχε στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, καθώς ο κόσμος θα γνωρίζει ότι και εκείνος πλέον θα έχει συμμετοχή στο μέλλον της ΑΕΚ! Είπατε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου ότι δεν είναι ο καιρός κατάλληλος για άνοιγμα στον κόσμο. Η ερώτησή μας όμως είναι: Γιατί τότε είναι κατάλληλη για οποιονδήποτε επιχειρηματία; Λάβετε επίσης υπόψη ότι ποτέ δεν μπήκαμε στη λογική να ζητήσουμε πόσα είναι τα χρέη της ομάδας για να δούμε αν αξίζει να «επενδύσουμε» στην ομάδα. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα έχει χρέη, όπως όλες οι άλλες ΠΑΕ αλλά και κάθε Ανώνυμη Εταιρία.

Αυτό που σας ζητάμε είναι να υλοποιήσετε το σχέδιο της μετατροπής της ΑΕΚ σε εταιρία λαϊκής βάσης, όπως ακριβώς το είχατε οραματιστεί και εσείς το 2004 όταν και αναλάβατε τις τύχες της ΑΕΚ. Το timing μπορεί να μην είναι το ιδανικό αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει αύριο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σκεφτείτε σοβαρά την πρότασή μας και αν υπάρχει θετική διάθεση, να ενημερώσετε τον κόσμο της ΑΕΚ πότε αυτό θα είναι υλοποιήσιμο. Δεν χρειάζεται και δεν έχω την απαίτηση να ενημερώσετε μόνο εμάς με απαντητική επιστολή, καθώς το ζήτημα δεν αφορά μία μερίδα της ΑΕΚ αλλά το σύνολο αυτής της κοινωνικής ομάδας. Σε περίπτωση μη αποδοχής, παρακαλείστε να μας αναφέρετε τους ακριβείς λόγους και όχι κάποια γενικόλογη απάντηση ή μετάθεση για αργότερο χρόνο, δεσμευόμενοι ότι θα κρατήσετε την ομάδα στο επίπεδο που της αρμόζει σε όλα τα επίπεδα, μη επιτρέποντας σε διάφορους τυχαίους να αναφέρονται στην ΑΕΚ με τρόπο απαξιωτικό, όπως έχουμε διαπιστώσει τώρα τελευταία με αφορμή πιθανές μεταγραφές παικτών στην ομάδα μας.

Δεν μπορούμε να σας βάλουμε τη θηλιά στο λαιμό να απαντήσετε άμεσα, αφού πρέπει να σκεφτείτε και όλες τις παραμέτρους και πιθανώς να το συζητήσετε στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση, αλλά θα σας παρακαλέσω να έχουμε μία απάντηση, αν είναι δυνατόν δημόσια τοποθέτηση μέσω των ΜΜΕ έτσι ώστε να σας ακούσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή στις αρχές του Ιουλίου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις προσπάθειές σας για την πρόοδο της ομάδας μας.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Νικόλαος Καραβάνατζης
(εκ’ μέρους αρκετών απλών ανώνυμων φίλων της ΑΕΚ)"






























Τέλος από ΑΕΚ ο Φυσέκης

Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί από χθες το απόγευμα ο Γιάννης Φυσέκης. Ο 24χρονος τερματοφύλακας, (προσωπική επιλογή του Ντέμη Νικολαΐδη από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης) δεν κατάφερε να κυνηγήσει το όνειρο και να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.

Το 2006, οπότε έγινε και η μεταγραφή, ο νεαρός γκολκίπερ έκανε προετοιμασία με τον Φερέρ, αλλά έμεινε στο ρόστερ μόνο 6 μήνες πριν δοθεί δανεικός σε Α. Καρδίτσας, Λαμία, Απ. Καλαμαριάς.

Ένα... όνειρο τρελό με τον Σκόκο

Από χθες κυκλοφόρησε η φημολογία πως ο Ολυμπιακός γλυκοκοιτάει την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο στο λιμάνι. Ο Αργεντινός αρέσει στους ερυθρόλευκους και για αυτό το λόγο ψάχνουν να δουν τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του παίκτη και αν και πόσο τον πουλάει η ΑΕΚ.

Από τη μεριά της η ΠΑΕ διέψευσε τα δημοσιεύματα ενώ ήταν αρνητική για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό. Επίσης από τη μεριά του ο παίκτης δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο λιμάνι.






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ