ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εξελίξεις μετά τον τελικό

Εξελίξεις μετά τον τελικό
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Η ήττα από τον Άρη δεν θα φέρει γρηγορότερα εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, αφού όλες οι αποφάσεις θα παρθούν μετά τον τελικό του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την φετινή σεζόν με αρκετά όνειρα, όμως γι' άλλη μια φορά έμεινε μακριά από το πρωτάθλημα και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εκτός Champions League. Είναι αλήθεια πως όταν στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έχουν μπει οι σωστές βάσεις, τότε είναι δύσκολο μια ομάδα ν' αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, τα πρώτα λάθη έγιναν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, ωστόσο σε ολόκληρη την σεζόν έχουν γίνει λάθη που έχουν στοιχίσει στον Παναθηναϊκό πολύτιμους βαθμούς.
Στις πρώτες αγωνιστικές υπήρχε η ήττα από τον Ιωνικό και η απογοητευτική εμφάνιση με την Μέταλουργκ Ζαπορίζιε που δημιούργησε "εκρηκτικό" κλίμα στις εξέδρες και είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση του Χανς Μπάκε από την ηγεσία της ομάδας. Στην συνέχεια ακολούθησε το απογοητευτικό τελείωμα του πρώτου γύρου, όπου υπήρχαν σκηνές "απείρου κάλλους" στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά την ήττα από την Κέρκυρα και οδήγησαν την αποστολή του Παναθηναϊκού σε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο (!).

"Μαύρη τρύπα"

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε σχετικά καλά, η ομάδα άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης, ήρθε η εμφατική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και τόνωσε την ψυχολογία των παικτών αλλά και των οπαδών που άρχιζαν να βλέπουν ότι κάτι αλλάζει, με αποκορύφωμα τη νίκη στο "Καραϊσκάκη" κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί λοιπόν που όλα ήταν ευνοϊκά για τους "πράσινους" λες και κάποιος "έσβησε τον διακόπτη".

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός θυμίζει αρκετά την ομάδα των πρώτων αγωνιστικών που ήταν ο Χανς Μπάκε στον πάγκο. Δεν υπάρχει συνοχή στις γραμμές, η αμυντική διάταξη δεν έχει πλέον την αξιοπιστία των πρώτων αγώνων του Β' γύρου, ενώ οι ακραίοι στην μεσαία γραμμή "μπλοκάρονται" με ιδιαίτερη ευκολία από τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα οι επιθετικοί να φαίνονται αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα.

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη, οι "πράσινοι" ήταν διαφορετικοί (όχι καλύτεροι). Γνώριζαν ότι αν έμεναν εκτός τελικού θα έχαναν και τον τελευταίο στόχο που τους έχει απομείνει την φετινή σεζόν. Κόντρα στην ακριτική ομάδα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να "καθαρίσουν" γρήγορα την αναμέτρηση, κατάφεραν να βάλουν ένα γκολ στα πρώτα λεπτά, δημιούργησαν 2-3 ακόμη ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Στην συνέχεια "έκοψαν" ρυθμό και έκαναν ότι ήταν απολύτως απαραίτητο για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν ήταν άλλο από την πρόκριση στον τελικό.

Στον αγώνα με τον Άρη, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ευκαιρίες (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) και θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, αν ο Χαλκιάς δεν έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "πράσινοι" συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, ωστόσο οι "κίτρινοι" είχαν καταφέρει να μην απειλούνται τόσο συχνά όπως στο πρώτο 45λεπτο και στο 89' σε μια ολιγωρία των γηπεδούχων κατάφεραν να φθάσουν στο γκολ και το "τριφύλλι" να υποστεί την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα.

Εξελίξεις μετά τις 5 Μαΐου

Μετά από τον αγώνα στο Καραϊσκάκη (4/3), ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα, αφού σε τέσσερις αγωνιστικές μετράει τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Όπως είναι λογικό, αυτή η κατάσταση έχει αφαιρέσει αρκετούς πόντους από τον Βίκτορ Μουνιόθ όσον αφορά την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Υποθέσεις θα μπορούσαν να γίνουν σχετικά με το μέλλον του Ισπανού, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο τώρα, όταν σε λίγες μέρες στον Βόλο θα κρίνεται ένας εγχώριος τίτλος και λίγο αργότερα θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Μετά τις 5 Μαΐου θα υπάρχουν εξελίξεις στην Παιανία, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, αφού η διοίκηση είναι αποφασισμένη να κάνει ότι απαιτείται για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες, που της έχουν λείψει αρκετά τα τελευταία χρόνια.












TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ