ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Φαγητό χωρίς αλάτι..."

"Φαγητό χωρίς αλάτι..."
Βαμβακούλας

Το SPORT 24 ζήτησε την άποψη του Νίκου Βαμβακούλα για το "Νο 48" ντέρμπι για το οποίο είπε πως...

Ο Νίκος Βαμβακούλας… ο πιο αυθεντικός αμυντικός με την χαίτη… (τώρα κοτσίδα) και τα «μαϊμουδοσφυρίγματα» του προς τους συμπαίκτες και διαιτητές, αγωνίστηκε στο παρελθόν (γιατί γουστάρει και ακόμα κλωτσάει το τόπι στο beach soccer αφού είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος) με επιτυχία τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό.

Επιτυχίες, κούπες, πρωταθλήματα και Κύπελλα πολλά οπότε η γνώμη του σημαντική για το ντέρμπι Νο 48 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και το SPORT 24 σας την προσφέρει… στο πιάτο αφού ο ίδιος μίλησε για «φαγητό δίχως αλάτι».

- Νίκο, προγνωστικά σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι χωράνε;

Προγνωστικά δεν χωράνε καθόλου, από τον τελευταίο ως τον πρώτο δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση.

- Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας συγκρούονται. Που μπορεί να κριθεί μια τέτοια αναμέτρηση;

Στην καλή αγωνιστική στιγμή που θα βρεθούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού εκείνη την μέρα. Αν τα ατού… της εκάστοτε ομάδας βρεθούν στην μέρα τους μπορούν να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα με μια ενέργεια.

- Εχεις παρακολουθήσει τις δύο ομάδες και το δυναμικό που διαθέτουν υπάρχει κάτι που μπορείς να ξεχωρίσεις;

Τις ομάδες τις έχουμε δει προέρχονται μάλιστα από δύο ευρωπαϊκές επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό να έχει νικήσει εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό να έχει πάρει ισοπαλία με την Ρόμα στο Ολιμπικο. Αρα, ψυχολογικά είναι καλά όμως από εκεί και πέρα όμως θα μετρήσει σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι «βεντέτες» όπως λέμε του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα. Δηλαδή αν είναι σε φόρμα...

- Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια δυνατά σημεία για κάθε ομάδα. Δίνεις κάπου περισσότερη δύναμη;

Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός στην επίθεση και την άμυνα είναι πιο καλός και αντίστροφα ο Παναθηναϊκός στην μεσαία γραμμή έχει περισσότερη ποιότητα.

-Το γεγονός ότι θα παίξουν με φιλάθλους μόνο της γηπεδούχο ομάδας, δίνει και πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό.

Όχι, αντίθετα αυτό είναι γενικότερα πιο κακό. Δυστυχώς είναι άσχημο και έχει ξαναγίνει παλιότερα. Είναι κρίμα.

- Παλιότερα παίζατε με τις εξέδρες γεμάτες από οπαδούς και των δύο συλλόγων και αν δεν με γελάει η μνήμη μου τα επεισόδια ήταν λιγότερα.

Ναι, έτσι είναι. Δυστυχώς τώρα είναι το «φαγητό χωρίς αλάτι».

-Ποιο στοιχείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι δύο ομάδες για να υπερισχύσουν. Το πάθος, την εμπειρία, το ταλέντο, τι νομίζεις;

Το πάθος και η εμπειρία είναι τα στοιχεία που θα βγάλουν μια ομάδα νικήτρια. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός έχει λίγο περισσότερο άγχος αφού χάνοντας μένει ακόμα πιο πίσω από την κορυφή ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός και να χάσει έχει διαφορά από την δεύτερη θέση, οπότε και να ηττηθεί δεν θα τον πειράξει τίποτα βαθμολογικά όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι θα μείνει «ήσυχο» και το στρατόπεδο της ομάδας.

- Από τις «μονομαχίες» στην δική σου εποχή σου έχει μείνει κάτι χαραγμένο στο μυαλό σου με μια από τις δύο φανέλες; Κάτι έντονο;

Αυτό που μου έχει μείνει είναι άπαντες στα αποδυτήρια περιμέναμε με αγωνία το παιχνίδι ένα μήνα νωρίτερα.

































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ