ΠΑΟΚ

Φάκελος Φερνάντο Βαρέλα: Πώς βρέθηκε εκτός των επιλογών του Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο Φερνάντο Βαρέλα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό
Ο Φερνάντο Βαρέλα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό INTIME SPORTS

Τα πραγματικά αίτια για τον παραγκωνισμό του Φερνάντο Βαρέλα, η υπόθεση του γιου του Γκουστάβο, το εξαιρετικά δυσοίωνο μέλλον του στην Τούμπα και οι δυο προοπτικές που του απομένουν.

Τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία που ανέφεραν ότι ο Φερνάντο Βαρέλα έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εξαιτίας της μετακίνησης του γιου του Γκουστάβο στην Μπενφίκα, προκάλεσαν την αντίδραση του έμπειρου στόπερ.

"Την θέση μου στην ενδεκάδα την έχασα νωρίτερα από την συμφωνία με την Μπενφίκα. Μην λέτε ψέματα" έγραψε σε ανάρτηση του στο Instagram ο αμυντικός από το Κάπο Βέρντε, θέλοντας να διαχωρίσει τις δυο υποθέσεις.

Δεδομένα βρίσκεται σε δυσμένεια

Η αλήθεια είναι ότι ο Βαρέλα βρίσκεται σε δυσμένεια πλέον με όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου του. Και αυτό όχι γιατί τελικά ο Γκουστάβο επέλεξε να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την Μπενφίκα και όχι από τον Δικέφαλο στις ακαδημίες του οποίου εκπαιδεύτηκε τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερο αυτό που του καταλογίζεται είναι ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που υπήρξαν δεν ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ για το ενδιαφέρον των Πορτογάλων. Οι άνθρωποι της ομάδας που ήθελαν να υπογράψουν τον Βαρέλα junior έμαθαν από τρίτους ότι αυτός βρισκόταν σε επαφές και είχε φτάσει σε συμφωνία με την Μπενφίκα. Αυτό ήταν που προκάλεσε εκνευρισμό στην οικογένεια Σαββίδη και τη διοίκηση του Δικέφαλου. Και αυτό είναι που θα παίξει και καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του έμπειρου αμυντικού που είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Αγωνιστικοί οι λόγοι που έχει μείνει εκτός

Ο λόγος που ο Φερνάντο Βαρέλα έχει μείνει εκτός βασικών επιλογών του ΠΑΟΚ όμως μοιάζει να είναι περισσότερο αγωνιστικός παρά να έχει σχέση με τον γιο του. Η τελευταία συμμετοχή του καταγράφηκε στις 5 του Δεκέμβρη στην ήττα από τον Ιωνικό, στον οποίο είχε ξεκινήσει βασικός – φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού και από τότε δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στα πέντε παιχνίδια που ακολουθήσουν για την ομάδα του μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο έμπειρος στόπερ έμεινε εκτός αποστολής στο δεύτερο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ, στον πάγκο στους αγώνες πρωταθλήματος με Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης και στο τελευταίο ευρωπαϊκό με την Λίνκολν στην Τούμπα.

Η ήττα από τον Ιωνικό ήταν η τρίτη στη σειρά για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα σε ένα διάστημα που ο Λουτσέσκου είχε χαρακτηρίσει ως το πιο δύσκολο στην καριέρα του στον Δικέφαλο. Και τότε ήταν που είχε κάνει την όλο νόημα δήλωση του: "Θα δείτε την αντίδραση μου".

Ο Βαρέλα φαίνεται πως έχει "πληρώσει το μάρμαρο" για εκείνο το κακό διάστημα του ΠΑΟΚ, την "κατάρρευση" και έχει βρεθεί πολύ πίσω στην ιεραρχία των στόπερ στις επιλογές του προπονητή του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει αποκλειστικά είναι πως θα κάνει πιο αποδοτική την ομάδα του. Αν, λοιπόν, ο Βαρέλα του έκανε τη δουλειά, δεν θα είχε πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσει έστω και αν με την κίνηση του αυτή θα προκαλούσε την δυσφορία της διοίκησης.

Το δυσοίωνο μέλλον του και οι προοπτικές του

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Με το συμβόλαιο του να εκπνέει στο τέλος της σεζόν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Μπορεί η υπόθεση του Γκουστάβο να μην ευθύνεται για τον παραγκωνισμό του, ωστόσο διαλύει όσες αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν στην Τούμπα για το αν θα πρέπει να ανανεωθεί ή όχι η συνεργασία του ΠΑΟΚ μαζί του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Φερνάντο Βαρέλα, που μαζί με τον Άνχελ Κρέσπο είναι οι ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσει από την Τούμπα, είτε το καλοκαίρι, είτε τώρα τον Γενάρη.

Το συμβόλαιο του που υπέγραψε το Μάιο του 2019 – που του αποφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο- τον κατατάσσει ακόμη στους πλέον υψηλά αμειβόμενους του ρόστερ του Δικεφάλου δεν είναι εύκολο να λυθεί.

Εκτός και αν ο αμυντικός από το Κάπο Βέρντε βρει μια ομάδα που μπορεί να του το καλύψει το πλέον πιθανό είναι να ακολουθήσει το γιο του στην Πορτογαλία και να κλείσει εκεί την καριέρα του. Τα χρήματα που εισπράττει από τον ΠΑΟΚ μόνο σε πρωταθλήματα της Αραβίας μπορεί πάντως να βρει. Εκεί όπου είχε ψαχτεί άλλωστε πριν την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου που τον κράτησε στην Τούμπα….

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ