ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φακού Πελίστρι, το golden boy του Παναθηναϊκού έχει νονό ροκ σταρ και πήγε στην Γιουνάιτεντ με την εγγύηση φίλου προς φίλο

Φακού Πελίστρι, το golden boy του Παναθηναϊκού έχει νονό ροκ σταρ και πήγε στην Γιουνάιτεντ με την εγγύηση φίλου προς φίλο
AP PHOTO/MICHAEL WYKE

Ο 22χρονος Πελίστρι ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ομάδα της καρδιάς του και πήρε τη μεγάλη μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επειδή ένας θρύλος έδωσε το λόγο του σε έναν συμπαίκτη του για την ποιότητά του.

Ο Φακούντο Πελίστρι, η νέα σπουδαία προσθήκη του Παναθηναϊκού, γεννήθηκε το '01 στην Ουρουγουάη και είναι γόνος εύπορης οικογένειας. Ο πατέρας του Μαρσέλο είναι λογιστής και η μητέρα του Λουτσία παιδίατρος. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο για τη ζωή του ο έρωτας με το ποδόσφαιρο δεν ήταν κάτι ξαφνικό, κάτι αναπάντεχο.

Ολόκληρη η φαμίλια είχε λόξα με την στρογγυλή θεά και ειδικότερα με την Πενιαρόλ. Έτσι και ο μικρός Φακού αφού άρχισε να κλωτσάει την μπάλα στην Πικάντα και την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, όταν έφτασε η στιγμή το '14 να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, δεν κοίταξε πίσω και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Πενιαρόλ.

Από την Κ14 έως την Κ17 ο Πελίστρι σκόραρε 49 γκολ και σε επίπεδο Κ16 στέφθηκε πρωταθλητής Ουρουγουάης με τις επιδόσεις του να μην περνούν απαρατήρητες από τη μεγάλη ομάδα. Πράγματι, δεν άργησε η μέρα της προώθησής του και μάλιστα υπό τις οδηγίες του ειδώλου του Ντιέγκο Φορλάν.

Ορόσημο στην καριέρα του ο Φορλάν

Ο Ντιέγκο Φορλάν εκτίμησε με το καλημέρα σας το ταλέντο του Φακού Πελίστρι που "τόλμησε" να δώσει το ΟΚ στον πρώην συμπαίκτη του και καλό του φίλο, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να προχωρήσει στην απόκτηση του Ουρουγουανού εξτρέμ αντί 8.500.000 ευρώ.

Μπορεί στην Γιουνάιτεντ να μην καθιερώθηκε (δεν είναι και εύκολο), αλλά στην εθνική ομάδα της πατρίδας του είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Στο Copa America για παράδειγμα ο Πελίστρι πήρε όλα τα παιχνίδια βοηθώντας τους λαμπερούς συμπαίκτες του να φτάσουν έως τον ημιτελικό της διοργάνωσης. Στο ματς κόντρα στην Βολιβία, μάλιστα, ο Φακού είχε ένα γκολ και μία ασίστ σε 86 αγωνιστικά λεπτά.

Πλέον έρχεται η ώρα του Παναθηναϊκού, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά και να παίζει τον πλέον καθοριστικό ρόλο για τη μεταγραφή. Το κόστος της μετακίνησης από την Γιουνάιτεντ είναι μυθικό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά ο κόουτς των πρασίνων είναι σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο ροκ σταρ νονός και η ήρεμη ζωή

Τον νεαρό Φακούντο Πελίστρι έχει βαφτίσει ο διάσημος Ουρουγουανός ροκ σταρ, Σεμπάστιαν Τεϊσέρα. Ο 22χρονος εξτρέμ που διάγει ήρεμη ζωή επιλέγει στον ελεύθερό του χρόνο να παρακολουθεί τις συναυλίες του πνευματικού πατέρα, ενώ συνήθως κάθεται backstage βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου στα σόου Τέισερα.

Σε γενικές γραμμές ο Πελίστρι στον ελεύθερό του χρόνο ταξιδεύει με την επί χρόνια σύντροφό του Κάμι Γκαρσία. Στον προσωπικό λογαριασμό της νεαρής Γκαρσία έχουν ανέβει πάρα πολλές φωτογραφίες από τα ταξίδια του ζευγαριού ανά τον κόσμο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ