ΑΓΓΛΙΑ

Φάμπιο Καπέλο όπως... Δον Κορλεόνε!

Φάμπιο Καπέλο όπως... Δον Κορλεόνε!
Καπέλο-Δον Κορλεόνε

Η εφημερίδα "News of the world" έπλεξε το εγκώμιο του Φάμπιο Καπέλο για τον έναν χρόνο παρουσία του στην Εθνική Αγγλίας, παρομοιάζοντάς τον με τον... Δον Κορλεόνε στην ταινία "Νονός"

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εβδομαδιαία αγγλική εφημερίδα "News of the world", η οποία υποστηρίζει πως ο Φάμπιο Καπέλο θυμίζει τον... Δον Βίτο Κορλεόνε, τον πρωταγωνιστή στον περίφημο "Νονό" του Κόπολα λόγω της ηγετικής φυσιογνωμίας που εμπνέει στους γύρω του!
"Είναι ένας ηγέτης που απαιτεί απόλυτο σεβασμό και απόλυτη πίστη. Ένας άνθρωπος που ξέρει τι θέλει και ξέρει πως να το αποκτήσει. Ο Φάμπιο Καπέλο θυμίζει τον Δον Βίτο Κορλεόνε, για αυτό δεν υπάρχει κάποιος που να θέλει να έχει προβλήματα με τον Ντον Φάμπιο αυτές τις ημέρες.

Σίγουρα κανείς αντίπαλος τεχνικός. Σίγουρα όμως και κανείς από τους παίκτες του. Σε λιγότερο από 12 μήνες ο Καπέλο μεταμόρφωσε την Εθνική Αγγλίας από ένα γελοίο γκρουπ σε έναν σοβαρό διεκδικητή του τίτλου στο Μουντιάλ του 2010".

Όσον αφορά στην... συνταγή της επιτυχίας, την έδωσε ο ίδιος ο Ιταλός επιτυχημένος τεχνικός σε δηλώσεις που παραχώρησε στο συγκεκριμένο μέσο: "Ο αρχηγός είναι ο αρχηγός. Υπάρχει μόνο ένα αφεντικό που κρίνεται πάντα από τους 24 παίκτες του.

Για αυτό είναι σημαντικό οι παίκτες να ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος μου και ποια η εξουσία μου. Η εξουσία μου είναι στο γήπεδο, στην προπόνηση, στην σχέση μου με τους παίκτες κάθε στιγμή. Το σημαντικό πράγμα είναι ο σεβασμός.

Είμαι φίλος με τους παίκτες όμως προτιμώ να μένω πίσω, να κρατάω τις αποστάσεις. Πάντα λέω ότι ο προπονητής είναι ένας απέναντι σε 24. Οπότε δεν είναι σημαντικό να παίζεις χαρτιά ή παιχνίδια με τους παίκτες και δεν είναι σημαντικό να είσαι ένας από αυτούς".












TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ