ΙΤΑΛΙΑ

Φάμπρεγκας: "Η Κόμο είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να ονειρευτώ, ο Αρτέτα κάνει φοβερή δουλειά στην Άρσεναλ"

Φάμπρεγκας: "Η Κόμο είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να ονειρευτώ, ο Αρτέτα κάνει φοβερή δουλειά στην Άρσεναλ"
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας. PRINT SCREEN

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας αποκάλυψε τα συναισθήματά του για το γεγονός πως είναι προπονητής της ιταλικής Κόμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγαπημένη του Άρσεναλ και την πρόοδό της επί των ημερών του Αρτέτα στον πάγκο.

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος αποτελεί τον νεότερο προπονητή στο πρωτάθλημα της Serie A, μοιράστηκε τα συναισθήματά του για το γεγονός πως βρίσκεται στον πάγκο της Κόμο, υποστηρίζοντας πως ο τρόπο που έγινε η μετάβασή του στην προπονητική ξεπέρασε τα μεγαλύτερα όνειρά του.

Ο Ισπανός coach, έχοντας πραγματοποιήσει μία φανταστική πορεία ως ποδοσφαιριστής με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Τσέλσι και Μονακο, επέλεξε στη συνέχεια να ταξιδέψει στην Ιταλία και να κλείσει την καριέρα του στην Κόμο, στην οποία έγινε προπονητής μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Μάλιστα, αυτή του η κίνηση είχε προκαλέσει έκπληξη, καθώς ο σύλλογος είχε μόλις ανακάμψει από τη χρεοκοπία και βρισκόταν ακόμη στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας.

"Ως παίκτης, το μυαλό μου μου έλεγε ότι μια καριέρα πλησίαζε στο τέλος της και μια άλλη ξεκινούσε. Απλά δεν είχα πια την πείνα για αυτό. Η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν παίκτη και ήμουν πολύ αυτοκαταστροφικός, πάντα πίστευα ότι έφταιγα εγώ, αλλά το θετικό είναι ότι στη συνέχεια επικεντρώθηκα στη βελτίωση αυτού που πήγε στραβά στην επόμενη προπόνηση.

Μου άρεσε πολύ το πρότζεκτ και ήθελα να είναι μακροχρόνιο. Ήξερα ότι θα μπορούσα να τελειώσω την καριέρα μου ως παίκτης εδώ και να ξεκινήσω εκείνη του προπονητή, οπότε αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να ονειρευτώ. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Ξέρουμε πού θέλουμε να καταλήξουμε.

Ξέρω ότι πρέπει να επικεντρωθώ στην καθοδήγηση των παικτών και του προσωπικού, οπότε αν είμαι αρνητικός μετά από μια ήττα, τότε θα είναι και οι άλλοι. Είμαι πολύ απαιτητικός με τους παίκτες μου, αλλά εντός ορίων. Τα έζησα όλα αυτά ως παίκτης και ξέρω πώς αισθάνονται, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά πρέπει να κρατάω μια ορισμένη απόσταση από αυτούς".

Όσον αφορά την πορεία της Άρσεναλ και την αγωνιστική της εικόνα της με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο, ο 37χρονος υποστήριξε πως ο συνάδελφός του κάνει εξαιρετική δουλειά στο Λονδίνο, καθώς και πως εκείνος θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

"Ο Αρτέτα είναι σπουδαίος προπονητής και θα γίνει ακόμα καλύτερος", τόνισε ο Φάμπρεγκας. "Κάνει θαυμάσια δουλειά στην Άρσεναλ και ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε κι εμείς: σταθερότητα, με ένα πραγματικό σχέδιο στη θέση του. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε έναν σταθερό σύλλογο και το όνειρό μου είναι να πάω την Κόμο όσο πιο μακριά γίνεται. Βλέπω τον εαυτό μου να είναι εδώ για πολλά ακόμη χρόνια".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ