COPA AMERICA

Φαβορί το Μεξικό λόγω... Νέρι

Φαβορί το Μεξικό λόγω... Νέρι
Νέρι

Το Μεξικό νίκησε με 2-1 τον Ισημερινό, με πρωταγωνιστή τον Νέρι Καστίγιο που άνοιξε το σκορ (video)

Η τύχη είναι με τους δυνατούς και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά με πρωταγωνιστή τον Νέρι Καστίγιο. Ο άσος του Ολυμπιακού, που ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο κορυφαίος του Μεξικό, άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με τον Ισημερινό, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στη διοργάνωση.
Ο Νέρι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχασε δύο καλές ευκαιρίες και στο 21' έβαλε την χώρα του μπροστά στο σκορ. Ο άσος του Ολυμπιακού, συνεργάστηκε με τον Μάρκεζ της Μπαρτσελόνα και ο τελευταίος έβγαλε μπαλιά τρύπα στην άμυνα του Ισημερινού με τον Εσπινόζα να δείχνει πως ελέγχει, αλλά ο... διάβολος που λέγεται Καστίγιο παραφύλαγε πίσω από τον αμυντικό ο οποίος έκανε λάθος στον χειρισμό της μπάλας, την "τσίμπησε" ο Νέρι και αφού πέρασε και τον Μόρα, πλάσαρε σε κενή εστία, 1-0.

Έως και το τέλος του ημιχρόνου το Μεξικό είχε το πάνω χέρι και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ αλλά τις μπαλιές του Νέρι δεν της εκμεταλλεύτηκε ο Άρτσε. Μάλιστα ο επιθετικός του πρωταθλητή Ελλάδας, προσπάθησε να εκμεταλλευθεί και άλλο λάθος, αλλά ο τερματοφύλακας του Ισημερινού, πρόλαβε τα χειρότερα.

Στην επανάληψη ο Ισημερινός προσπάθησε να ισοφαρίσει και με 3 καλές ευκαιρίες πλησίασε πολύ στο γκολ αλλά ο Σάντσες είπε όχι. Από το 60' και μετά το Μεξικό μπήκε ξανά στο παιχνίδι και πήρε τα ηνία, με τον Καστίγιο να... λύνει και να δένει την αντίπαλη άμυνα, αλλά δίχως αποτέλεσμα καθώς ο Άρτσε είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Ο 23χρονος άσος του Ολυμπιακού στο 79ο λεπτό έδωσε τη θέση του στον Μπλάνκο και γνώρισε την αποθέωση από τους Μεξικανούς. Την ίδια ώρα, ο Φέλιξ Μπόρχα, έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση, παίρνοντας τη θέση του Τενόριο.

Ο άσος από τον Ισημερινό στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έπιασε μια καλή κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σάντσες. Σχεδόν στην επόμενη φάση το Μεξικό έκανε 2 τα τέρματα του με σκόρερ τον Μπράβο μετά από σέντρα του Μπλάνκο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 86' με τον Μέντες.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Βραζιλία νίκησε με 3-0 τη Χιλή με σούπερ Ρομπίνιο που πέτυχε χατ-τρικ.

Δείτε το γκολ του Νέρι:


Castillo 1-0

Οι συνθέσεις:


Μεξικό: Σάντσες, Κάστρο, Μαγκαγιόν, Μάρκες, Πίντο, Κορέα, Μοράλες (83’ Πινέδα), Τοράδο, Άρτσε, Κάτσο (64’ Ομάρ Μπράβο), Καστίγιο (79’ Μπλάνκο).


Ισημερινός: Μόρα, Μπαγκούι (72’ Αγιόβι), Ντε Λα Κρους, Εσπινόζα, Ουρτάδο, Καστίγιο, Μέντες, Ε.Τενόριο (46’ Ρεάσκο), Βαλένσια, Μπενίτες, Κ.Τενόριο (79’ Μπόρχα).



















TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ