SUPER LIG

Φενέρμπαχτσε - Γαλατάσαραϊ 1-3: Η "Τσιμ Μπομ" θριάμβευσε στο "Σουκρού Σαράτσογλου" πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ

Galatasaray's Lucas Torreira, right, celebrates the opening goal during the Turkish Super Lig soccer match between Fenerbahce and Galatasaray at the Sukru Saracoglu in Istanbul, Turkey, Saturday, Sept. 21, 2024. (AP Photo/Francisco Seco)
Galatasaray's Lucas Torreira, right, celebrates the opening goal during the Turkish Super Lig soccer match between Fenerbahce and Galatasaray at the Sukru Saracoglu in Istanbul, Turkey, Saturday, Sept. 21, 2024. (AP Photo/Francisco Seco) @2024 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Η Γαλατάσαραϊ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο απόλυτο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης καθώς επιβλήθηκε με 3-1 εκτός έδρας της Φενέρμπαχτσε για την 6η αγωνιστική της Super Lig και αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την αντίπαλό της.

Η Κωνσταντινούπολη βάφτηκε κίτρινη και κόκκινη το Σάββατο (21/9), στα χρώματα της Γαλατάσαραϊ. Η "Τσιμ Μπομ" πήγε στο "Σουκρού Σαράτσογλου" με τον αέρα των πέντε νικών στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Super Lig και αυτός της έδωσε έξτρα ώθηση, για να παρασύρει στο διάβα της με 3-1 την Φενέρμπαχτσε του Ζοζέ Μουρίνιο και να την αφήσει πέντε πόντους πίσω της στην κούρσα του τίτλου.

Η καλή βραδιά για την πρώτη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην League Phase του Europa League (25/9) φάνηκε από νωρίς και συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό, με τον Τορέιρα να εξαπολύει ένα σουτ κεραυνό εκτός περιοχή και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, για να χτυπήσει κατόπιν στην πλάτη του Λιβάκοβιτς και να καταλήξει στο βάθος της εστίας της Φενέρμπαχτσε για το 0-1 (χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Κροάτη γκολκίπερ).

Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε και νέο χτύπημα από τους φιλοξενούμενους, με τον Μέρτενς να γράφει το 2-0 για την ομάδα του με πανέξυπνο πλασέ έπειτα από εκπληκτική ασίστ (με το στήθος) του Όσιμεν, ενώ στο 59' έγινε το 0-3 με ωραία ατομική ενέργεια και άψογο σουτ του Σάρα με το αριστερό εντός περιοχής.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, που είδε να λαμβάνει τέλος το αήττητο σερί 32 αγώνων της στο τουρκικό πρωτάθλημα, ήταν να μειώσει σε 3-1 με το εύστοχο πέναλτι του Τζέκο στο 63', με τον Βόσνιο να πετυχαίνει το γκολ της παρηγοριάς και τίποτα περισσότερο.

  • ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Λιβάκοβιτς, Μερτ, Τζίκου (67' Εν-Νεσιρί), Τσάγκλαρ, Εστερβόλντε, Ισμαΐλ (46' Άμραμπατ), Φρεντ (80' Γιαντάς), Σιμάνσκι, Τάντιτς (61' Καχβετσί), Σεν-Μαξιμέν (80' Ουντέρ), Τζέκο
  • ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μουσλέρα, Αϊχάν (86' Νέλσον), Σάντσες, Αμπντουλκερίν, Γιάκομπς, Τορέιρα (84' Κουτλού), Σάρα (84' Ντεμιρμπάι), Μπάρις (83' Γέλερτ), Μέρτενς (75' Σάλαϊ), Γιουνούς, Όσιμεν
TAGS SUPER LIG ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ