ΑΕΚ

Φερέρ: "Φαίνεται άσχημο το 4-1"

Φερέρ: "Φαίνεται άσχημο το 4-1"
Φερερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θεώρησε υπερβολική την έκταση της ήττας απο την Σεβίλλη

Στην αρχή ο Λορένσο Σέρα Φερέρ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην παρουσία του νεαρού Παυλή, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του στην άμυνα και άφησε κάποιες "αιχμές" για τον μεταγραφικό προυπολογισμό της ομάδας.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Λορένσο Σέρα Φερέρ

Αν ξεκινούσε το ματς από την αρχή μήπως θα έβαζε τον Παυλή στην ενδεκάδα;

«Όχι, είναι ένα παιδί 17 ετών, δεν έχει παίξει ούτε στην Τρίτη εθνική, έχει ένα μέλλον που υπόσχεται πολλά, όμως πρέπει να τον εκπαιδεύσουμε και δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει πάντως να παραδεχθούμε ότι πήγε καλά».

Περιμένατε τέτοια ανωτερότητα από τη Σεβίλλη;

«Φαίνεται μόνο στο αποτέλεσμα και μόνο. Στα 15 πρώτα λεπτά τους κοιτάξαμε στο πρόσωπο, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη μπορεί να δημιουργήσει στη Σεβίλλη 8-9 ευκαιρίες σημαίνει ότι παίζει καλά. Σκεφτείτε ότι η Σεβίλλη πέτυχε τα τρία πρώτα της γκολ από στημένες φάσεις. Και αυτό απαγορεύετε να συμβαίνει σε ευρωπαϊκά ματς».

Ποιο μέλλον βλέπετε για τη Σεβίλλη στους ομίλους;

«Δεν μου αναλογεί τέτοια απάντηση, όμως γενικά η Σεβίλλη είναι ομάδα με δομή και εμπειρία και βάσει του ομίλου έχει καλή τύχη».

Σας ενοχλεί η έκταση της ήττας;

«Πάντοτε η ήττα με κάνει να αισθάνομαι άβολα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάνεις και να κερδίζεις. Ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμάς, όμως από το πρώτο λεπτό ψάξαμε το αντίπαλο τέρμα και το κοινό είναι ικανοποιημένο από την συμπεριφορά της ομάδας. Είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε, η σχολαστικότητα και η πειθαρχία μας έλειπε στα στημένα και αυτό πρέπει να διορθωθεί. Υπήρχαν και ενδιαφέροντα πράγματα όμως, όπως η δεξιά μας πλευρά με Μαντούκα και Ράμος η οποία ήταν εξαιρετική. Δεν μπορώ να κατηγορήσω πολλά πράγματα στους παίκτες μου. Είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθη και θα δουλέψουμε για να το αποφύγουμε στο μέλλον. Μου φαίνεται άσχημο το 4-1 σε σχέση με όσα κάναμε στο γήπεδο».

Τι περιμένετε στη συνέχεια στην Ευρώπη;

«Χωρίς αμφιβολία δεν είμαστε ικανοί, ούτε έχουμε τους απαραίτητους παίκτες για να κερδίσουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Πρέπει να προχωράμε σιγά. Ανήκουμε στην ελληνική κοινωνία και πρέπει να έχουμε τη δέσμευση να είμαστε ανταγωνιστικοί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Έχετε διαγνώσει ότι η ομάδα είναι αργή στο κέντρο της άμυνας;

«Δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Ο Παπασταθόπουλος δεν είναι αργός και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκε καλά, μην ξεχνάμε και την ηλικία του. Ο Άλβες είναι ένας ποδοσφαιριστής που κοστίζει 200.000 ευρώ, οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε να είναι γρήγορος και να βάζει και γκολ».

Ο Ριβάλντο όμως κοστίζει πολλά περισσότερα και δεν έχει προσαρμοστεί.

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε ατομική αξιολόγηση. Είναι μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι του με την ομάδα, εγώ δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Φυσικά σέβομαι όλες τις απόψεις».

Χουάντε Ράμος: Εύκολη η νίκη μας

Ο Χουάντε Ράμος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος απο τους παίκτες του, ενώ τόνισε οτι ο σύλλογος έκανε ένα σημαντικό βήμα για να καθιερωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Παράλληλα, ευχαρίστησε στην ΑΕΚ που τίμησε την μνήμη του Αντόνιο Πουέρτα πριν την έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χουάντε Ράμος

Περιμένατε τόσο εύκολη νίκη;

«Το παιχνίδι πράγματι ήταν εύκολο επειδή το έκαναν οι παίκτες μου εύκολο. Είχαμε δυσκολίες για 10-15 λεπτά, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Εμείς συνήλθαμε, κάναμε το δοκάρι του Κερζακόφ και ύστερα μας βγήκαν οι φάσεις. Στο δεύτετο ημίχρονο και οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν για τον κόσμο και όλα πήγαν καλά».

Η Σεβίλλη βρίσκεται πλέον εκεί που της αξίζει;

«Ο σύλλογος έκανε επιτέλους αυτό το μεγάλο βήμα σήμερα για να καθιερωθεί στους μεγάλους της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι κατακτήσαμε δύο συνεχόμενα ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν καλές ελπίδες τώρα για το Τσάμπιονς Λιγκ αφού ο όμιλος μας δίνει τη δυνατότητα για κάτι καλό».

Η Σεβίλλη είναι φαβορί στον όμιλο, που μπορεί να φτάσει όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι η πρώτο φορά σε όμιλο του Ταάμπιονς ΛΚιγκ, υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη ιστορία, όπως η Άρσεναλ και η Στεάουα Βουκουρεστίου. Η ομάδα της Τσεχίας είναι πρωτάρα όπως εμείς. Θα παλέψουμε για να προχωρήσουμε».

Ο Φαμπιάνο έγινε αλλαγή για να ξεκουραστεί;

«Έχει έναν μικρό τραυματισμό στον αστράγαλο και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ευρύ ώστε να μην διακινδυνέψουμε κρατώντας τον στον αγώνα».

Είναι ένα πολύ ξεκίνημα για τη Σεβίλλη, 5 νίκες σε 6 ματς. Είστε ικανοποιημένος;

«Είμαστε ευτυχισμένοι για το ξεκίνημά μας. Κερδίσαμε το Σούπερ της Κόπα της Ισπανίας με τη Ρεάλ, χάσαμε το ευρωπαϊκό από τη Μίλαν, έτσι είναι η μπάλα. Γενικά είμαστε χαρούμενοι».

Πως σας φάνηκε η αντιμετώπιση της ΠΑΕ ΑΕΚ στο θέμα του Πουέρτα;

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε την ΑΕΚ για το θέμα που έφτιαξε για τον Πουέρτα και με τη σειρά μας να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας για τα θύματα από τις πυρκαγιές. Η ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι Κυρία».

Ζήκος: "Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε τη Σεβίλλη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε σε κρίσιμα σημεία. Ανυπομονούμε να αρχίσει το πρωτάθλημα, που είναι και πρώτος στόχος φέτος. Δείξαμε χαρακτήρα. Η Σεβίλλη είναι γρήγορη ομάδα. Πρέπει να διορθώσουμε την αμυντική μας λειτουργία ως ομάδα".




























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ