ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Φέργκιουσον για τον φόβο της άνοιας: "Είμαι 82, προφανώς και ανησυχώ"

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον @ 2015 RYAN/INVISION/AP IMAGES

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι η άνοια είναι κάτι που τον ανησυχεί, αλλά στην παρούσα φάση της υγείας του είναι καλά.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρθηκε από τους πάγκους το καλοκαίρι του 2013 ως πρωταθλητής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκτοτε έχει αναλάβει πόστο συμβουλευτικού χαρακτήρα στη διοίκηση της ομάδας.

Ο πρώην τεχνικός των κόκκινων διαβόλων μιλώντας στο BBC για τη "National Playlist Day" που γιορτάζεται η δύναμη της προσωποποιημένης μουσικής στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, μίλησε ανοικτά για τη δική του περίπτωση. Ο Φέργκιουσον παραδέχθηκε ότι η μνήμη του είναι σε καλά επίπεδα, ωστόσο τονίζει ότι είναι κάτι που τον ανησυχεί.

"Είμαι 82, προφανώς και ανησυχώ σχετικά με αυτό. Ειλικρινά η μνήμη μου είναι αρκετά καλή, δόξα τον Θεό, να χτυπήσω ξύλο. Δεν ξέρω αν θα μείνει έτσι. Αλλά ανησυχώ γι' αυτό, 100%. Θα ήμουν ψεύτης αν σας έλεγα ότι ένιωθα διαφορετικά.

Διαβάζω πολύ, κάνω κουίζ και πιστεύω ότι βοηθάει. Υπάρχουν τα κουίζ στο Youtube με 100 ερωτήσεις και αν δεν κάνω το 70%, δυσκολεύομαι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο θρυλικός πρώην τεχνικός των κόκκινων διαβόλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, μια άλλη εμβληματική προσωπικότητα της Γιουνάιτεντ αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών δίνοντας μάχη με την άνοια. Την ίδια ώρα ο 84χρονος Ντένις Λο (πρώην παίκτης των Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τορίνο και Χάντερσφιλντ) πάσχει από Αλτσχάιμερ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ