ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Φέργκιουσον: "Στα 70 μου θα σταματήσω"

Φέργκιουσον: "Στα 70 μου θα σταματήσω"
φεργκιουσον

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προανήγγειλε την αποχώρηση του από τους πάγκους, σε τρία χρόνια

Ο 67χρονος τεχνικός, που συμπλήρωσε στον πάγκο των "μπέμπηδων" 22 χρόνια, αποφάσισε πλέον πως ήρθε η ώρα να αφιερώσει και λίγο χρόνο στην προσωπική του ζωή. "Δεν θα είμαι προπονητής όταν είμαι 70χρονών και δεν θα κοουτσάρω περισσότερο από τρία χρόνια ακόμη. Τα περισσότερα θα τα αποφασίσω και νομίζω ότι ο Ντέιβιντ Γκιλ θα είναι χαρούμενος γι΄αυτό.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Η σύζυγός μου, Κάθι, ήταν εκείνη που με έκανε να πάρω πίσω την απόφασή μου να αποσυρθώ την προηγούμενη φορά, αλλά δεν θα το έκανε τώρα.

Κάποια στιγμή φτάνει η στιγμή που χρειάζεσαι χρόνο και για τον εαυτό σου. Νομίζω πως η γυναίκα μου αξίζει να έχει λίγο από το χρόνο μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να απολυθώ. Θα είναι δική μου απόφαση",



δήλωσε ο άνθρωπος που ανέβασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Από το 1986, υπηρετεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 2002 είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του, αλλά ανακάλεσε μετά από πίεση της γυναίκας του.

"Ξέρω πως θα είναι δύσκολο για μένα να φύγω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν το σκέφτομαι για αυτή τη στιγμή. Ο μεγάλος φόβος που ακολουθεί την αποχώρηση από τη δράση είναι τι θα κάνεις στη συνέχεια.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αποσύρονται και πεθαίνουν γιατί χάνουν αυτό που τους κρατούσε ζωντανούς. Το δύσκολο είναι να ξυπνάς στις 6 το πρωί, να πας να σηκωθείς και να λες στον εαυτό σου "Είμαι τελειωμένος".





Ο Σερ Άλεξ δεν θέλει να πάρει θέση όσον αφορά τον αντικαταστάτη του και δηλώνει πως δεν πρόκειται να φύγει από την οικογένεια της Γιουνάιτεντ, αλλά θέλει να συνεχίσει να προσφέρει από άλλο πόστο.

"Δεν θέλω να έχω λόγο στην επιλογή του αντικαταστάτη μου. Συμφωνώ πως πρέπει να αξιοποιηθούν παίκτες όπως οι Γκιγκς, Σκόουλς και Νέβιλ, αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη για να γίνουν προπονητές.

Μία από τις επιλογές είναι να αναλάβω ρόλο πρεσβευτή της ομάδας, αλλά θα με απασχολεί μόνο για 30-40 ημέρες το χρόνο. Θα παραμείνω με κάποιον τρόπο κοντά στην ομάδα, έχω καλή σχέση με τη διοίκηση".







Με την κατάκτηση του Champions League, o Σκωτσέζος τεχνικός έφτασε τα 29 τρόπαια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!



TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ