ΑΓΓΛΙΑ

Φέρντιναντ: "Επέλεξα το ποδόσφαιρο από τον χορό"

Φέρντιναντ: "Επέλεξα το ποδόσφαιρο από τον χορό"
Ο Ρίο Φέρντιναντ σχολιάζει ματς της Premier League @2022 AP IMAGES/JON SUPER

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, στη συνέντευξή του στον Guardian μίλησε για την υποτροφία στη σχολή χορού, την απόφασή του να επιλέξει το ποδόσφαιρο, τον ρατσισμό και την ενασχόληση με την πυγμαχία.

Ο παλαίμαχος στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας αποκάλυψε στον Guardian κάτι από το παρελθόν του, το οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ο θρύλος των κόκκινων διαβόλων μίλησε για την υποτροφία στη σχολή χορού, αλλά και την απόφασή του να επιλέξει το ποδόσφαιρο.

"Μου έδωσαν υποτροφία στο Central School of Ballet, κάτι που ήταν μεγάλο πράγμα για ένα αγόρι από τις εργατικές κατοικίες στο νότιο Λονδίνο.

Πέρασα καταπληκτικά, αλλά έφτασα στο σημείο όπου έπρεπε να πηγαίνω κάθε μέρα για να κάνω οντισιόν για μεγαλύτερες παραγωγές. Αποφάσισα να το αφήσω και να επιλέξω το ποδόσφαιρο".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με την πυγμαχία, δηλώνοντας: "Ασχολήθηκα με την πυγμαχία για τη ψυχική μου υγεία.

Χρειαζόμουν να βρω κάτι για να απομακρύνω το μυαλό μου από μια προσωπική κατάσταση που βίωνα εκείνη τη στιγμή (η πρώτη σύζυγός του πέθανε το 2015.).

Ο κόσμος είπε ότι ήμουν τρελός. Έκανα με εμμονή προπόνηση πέντε ή έξι φορές την εβδομάδα, παίζοντας με Ολυμπιονίκες πυγμάχους".

Τέλος, στάθηκε και στο φαινόμενο του ρατσισμού: "Ο ρατσισμός είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα. Οποιαδήποτε διάκριση στην κοινωνία μεταφέρεται και σε άλλους χώρους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι διαφορετικό.

Θέλουμε να δούμε βελτιώσεις, αλλά δεν είναι καθήκον ή δουλειά του ποδοσφαίρου. Η εκπαίδευση βρίσκεται στον πυρήνα. Πρέπει να εφαρμοστεί στα σχολεία και στα σπίτια, ώστε οι νέοι να επηρεάζονται με θετικό τρόπο".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ