ΑΡΗΣ

Φιλική τεσσάρα με απώλεια Ρουίζ

ΑΡΗΣ - ΜΟΝΤΕΙ / ΦΙΛΙΚΟ
ΑΡΗΣ - ΜΟΝΤΕΙ / ΦΙΛΙΚΟ MOTIONTEAM

Ο Άρης μπορεί να κέρδισε με 4-0 την Μοντέι στο δεύτερο φιλικό του επί ελβετικού εδάφους με τα γκολ στο δεύτερο ημίχροονο ωστόσο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είδε τους Ντάνιελ Τσέζαρεκ και Κάρλος Ρουίζ να τραυματίζονται στο πρώτο 20λεπτο με πιο σοβαρό τον τραυματισμό του διεθνή επιθετικού από την Γουατεμάλα. Όλα αυτά την παραμονή της επιστροφής της αποστολής στην Θεσσαλονίκη.

Ο Τσέζαρεκ τραυματίστηκε στο 14' μετά από μία δυνατή κλωτσιά πάνω από το καλάμι από τον Μιράντα χωρίς όμως να φαίνεται να είναι κάτι το σοβαρό αλλά για παν ενδεχόμενο θα υποβληθεί αύριο σε εξέταση, ενώ ο Ρουίζ στο 18' σε μία διεκδίκηση της μπάλας γύρισε το πόδι του.

Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για διάστρεμμα Α' βαθμού και είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 15 μέρες. Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το πρώτο παιχνίδι για τον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League με την Κυπελλούχος Πολωνίας Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ.

Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη μπορεί να είχε προγραμματίσει το πρωί προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του ωστόσο λίγες ώρες αργότερα το απόγευμα τους είδε ιδιαίτερα ορεξάτους απέναντι στην Μοντέι, ομάδα Γ΄ Εθνικής της Ελβετίας, και να φθάνουν δίκαια στο τελικό 4-0 στο στάδιο Philippe Pottier.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης εκτός από τους δύο τραυματισμούς που είχε με τους Τσέζαρεκ και Ρουίζ στο 11΄ το σουτ του Νέτο μπλόκαρε την μπάλα ο Ντο Σάντος ενώ στο 13΄ ο Χαβίτο σε τετ α τετ που είχε μαζί του έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Κι όσο για το υπόλοιπο του πρώτου 45λεπτου δεν είχε κάτι άλλο το ιδιαίτερο.

Στην επανάληψη ο Άρης παρά την δυνατή βροχή που ξεκίνησε στο στάδιο Philippe Pottier ήταν ασταμάτητος μετά το 60΄ φθάνοντας στο τελικό 4-0. Το 1-0 μετά από κόρνερ του Κάλβο και κεφαλιά του Κουλουχέρη και το 2-0 στο 65’ από την προβολή του Καζναφέρη μετά το γύρισμα του Αραβίδη που έκανε το 3-0 στο 71' μετά από σέντρα του Χαβίτο.

Tο τελικό 4-0 έγινε στο 89΄ από τον Μίσελ ενώ στις καθυστερήσεις ο διαιτητής σφύριξε την λήξη κι ενώ η μπάλα είχε φύγει από το πόδι του Βαγγέλη καταλήγοντας στα δίχτυα της Μοντέι αποτρέποντας το 5-0.

Μοντέι (Κλοντ): Ντο Σάντος, Βίσεντ, Σαλέμι, Μαριετάν (44’ Χουλάι, επέστρεψε στο 70’ ο Μαριετάν), Ντερίσα, Φερνάντες, Μιράντα, Κόβατς, Κολολί, Κλερζέ, Μπαρναμπό (44’ Γκαρσία, επέστρεψε στο 70’ ο Μπαρναμπό).

Άρης (Κούπερ): Χουανμά, Νέτο, Μίσελ, Οριόλ (55’Κουλουχέρης), Λαζαρίδης (55’ Παπαζαχαρίας), Ναφτί (65’ Κατίδης), Μενδρινός, Κάλβο (78’ Οικονομόπουλος), Χαβίτο, Τσέζαρεκ (16’ Αραβίδης), Ρουίς (20’ Καζναφέρης).

Αραβίδης: "Τώρα η Γιαγκελόνια"

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Χρήστος Αραβίδης τόνισε: "Πραγματοποίησα ένα πολύ καλό παιχνίδι και εγώ αλλά και ολόκληρη η ομάδα. Θέλαμε να δούμε σε πράξη κάποια πράγματα που δουλέψαμε με τον προπονητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης, έτσι χρειαζόμουν μία καλή εμφάνιση για να δείξω τις αγωνιστικές μου ικανότητες και να ανεβάσω την προσωπική μου απόδοση".

Κι όσο για το τελικό 4-0 είπε: "Αποδείξαμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκετές φάσεις και να πετύχουμε πολλά γκολ και τώρα πλέον επιστρέφουμε για να προετοιμαστούμε για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι με την Γιαγκελόνια για το θεσμό του Εuropa League. Όλοι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, μέσα από αυτή τη δουλειά βάζουμε παρακαταθήκη για τους στόχους της ερχόμενης πολύ σημαντικής χρονιάς".

Χουάνμα: "Θα εγκλιματιστώ πολύ γρήγορα"

Από την πλευρά του ο Ισπανός νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας του Άρη, Χουάνμα, δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος με το ντεμπούτο που πραγματοποίησα αν και δεν είχα ιδιαίτερη δουλειά καθώς δεν χρειάστηκε να επέμβω σε πολλά σημεία. Κάθε αναμέτρηση όμως είναι και διαφορετική όπως είναι φυσιολογικό, πάντως οι επιθέσεις που επιχειρήθηκαν προς την περιοχή μου δεν ήταν δύσκολο να τις αντιμετωπίσω".

Σε ερώτηση για την γεύση που έχει από την προετοιμασία της ομάδας του Άρη στην μία εβδομάδα της παρουσίας του και τον ίδιο σημείωσε: "Η δουλειά που πραγματοποιείται είναι πολύ καλή. Πιστεύω πως θα εγκλιματιστώ πολύ γρήγορα εδώ, καθώς οι συμπαίκτες μου και το υπόλοιπο επιτελείο του Άρη με έχει κάνει να αισθανθώ πολύ όμορφα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ