ΠΑΟΚ

Φήμες για Κύπριο επενδυτή

Φήμες για Κύπριο επενδυτή
μεγκαχεντ

Στο προσκήνιο και πάλι φήμες περί επενδυτή με έδρα την Κύπρο. Αναμένεται βελτιωμένη πρόταση για Μέγκαχεντ

Σύμφωνα με φήμες που έχουν ως αφετηρία τους την Αθήνα και ακούστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη της εβδομάδας Κύπριος επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας δείχνει σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το όνομα που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτό του Παπαδόπουλου που σύμφωνα πάντα με τις φήμες σκοπεύει σήμερα μάλιστα να καταθέσει στην τράπεζα το ποσό των 6.2 εκ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα το 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως γίνεται κατανοητό αυτό που απομένει να φανεί είναι αν οι φήμες αυτές έχουν τελικώς βάση.

Την ίδια ώρα λοιπόν χθες ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς τόνισε: "Η κρίση που βρισκόμαστε συνεχίζεται", και συνέχισε: "Μετά το γκολ που δεχτήκαμε φάνηκαν οι αδυναμίες που έχουμε τον τελευταίο καιρό". Από πλευράς των παικτών του ΠΑΟΚ ο Διονύσης Χασιώτης τόνισε: "Όλα κρίθηκαν σε μία φάση. Όπως φάνηκε όμως η μπάλα τιμωρεί", για να συμφωνήσουν μαζί οι Στέλιος Ηλιάδης και Θάνος Τσίγκας με τον τελευταίο να προσθέτει: " Έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Ανάγκη ενίσχυσης


Η πιθανή αποχώρηση τουλάχιστον τεσσάρων παικτών από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η μέτρια εικόνα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δημιουργήσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης εν όψει της συνέχειας της περιόδου.

Ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι να αποκτηθούν παίκτες με βάση την σχετική απαγόρευση που έχει επιβάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ναι μεν έχει κινηθεί η διαδικασία για εξάμηνη παράταση από το Υπουργείο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αρθεί και η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στον ΠΑΟΚ.

Για το λόγο αυτό πρόθεση των κ.κ. Βεζυρτζή και Οικονομίδη όπως και του συνόλου των επιτελών είναι κινηθούν προκειμένου να πετύχουν την άρση της απαγόρευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ που από αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα για διάφορες υποθέσεις προτίθεται να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να αποκτήσει την δυνατότητα ενίσχυσης της ομάδας και κυρίως στο Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ θα ζητηθεί η συνδρομή της ΕΠΟ αλλά ακόμα και της Super League προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Ρέντινγκ καλεί Μέγκαχεντ



Πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι η Ρέντινγκ δείχνει διατεθειμένη να επιστρέψει με νέα βελτιωμένη πρόταση προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Αμίρ Μέγκαχεντ.

Η Ρέντινγκ υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό φέρονταν να δίνουν το ποσό των 700.000 ευρώ για τον διεθνή Αιγύπτιο του ΠΑΟΚ και τώρα φαίνεται ότι θα επανέλθουν για την απόκτησή του.

Παράλληλα στην διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η προσπάθεια να λυθούν τα συμβόλαια των δυο Περουβιανών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, Ζεγκάρα και Ρεμπόσιο.

Ο Κούλης Αποστολίδης που χειρίζεται το θέμα διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον Ισπανό εκπρόσωπο των δύο και φαίνεται πως ήδη έχουν καταλήξει σε μια κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός εκπρόσωπος των Ζεγκάρα και Ρεμπόσιο ζητά να καταβληθούν στους παίκτες τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιο τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Εκτός δηλαδή από τις προκαταβολές που εισέπραξαν το καλοκαίρι να εισπράξουν 85.000 ευρώ ο Ζεγκάρα και 65.000 ευρώ ο Ρεμπόσιο όπως προβλέπουν τα συμβόλαια τους μέχρι το τέλος του 2006.

Το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου καθώς η ΠΑΕ πρότεινε μικρότερο ποσό αποζημίωσης θεωρώντας ότι αυτά που ζητά ο εκπρόσωπος τους είναι υπερβολικά. Σε περίπτωση που δεν σταθεί δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν συζητήσεις δανεισμού των παικτών σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα αν αυτό σταθεί δυνατό.

Εν τω μεταξύ τελειωμό δεν έχουν οι διακανονισμοί με πρώην παίκτες, προπονητές και ιδιώτες στους οποίους οφείλονται χρήματα στους οποίους πρέπει να προχωρήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που την ταλαιπωρούν με τους επιτελείς της ΠΑΕ να είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν τα θέματα αυτά για να ασχοληθούν στη συνέχεια με υποθέσεις όπως αυτές της εφορίας και του ΙΚΑ.

Επί του προκειμένου ο Ευθύμης Γαβριηλίδης μελετά προσεκτικά το θέμα της εφορίας ετοιμάζοντας σχετικό αίτημα για ρύθμιση των χρεών με εξάλειψη των προσαυξήσεων.

Τέλος σήμερα το πρωί στις 9:00 έλαβε χώρα η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΠΑΟΚ στα γραφεία της ΠΑΕ αύριο αλλά και μεθαύριο αναμένεται θα υπάρξει νέος μαραθώνιος επαφών και συναντήσεων στην Αθήνα από πλευράς των κ.κ. Βεζυρτζή και Τρυφωνίδη με βασικό στόχο σε πρώτη φάση να επιτευχθεί η άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών που έχει επιβάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί και η συνδρομή τόσο της ΕΠΟ όσο και της Super League.

Στο θέμα των χορηγιών ιδιαίτερη δραστηριότητα αναπτύσσει και ο Λάκης Οικονομίδης, ο οποίος αναμένεται να έχει επαφές με μικρές και μεγάλες εταιρίες και ήδη υπάρχει ανοιχτή γραμμή με την Pepsi Cola ενώ έχουν γίνει συζητήσεις και με την CITIBANK.

Χρέη 39 εκ. ευρώ



Στα 39 εκ. ευρώ φτάνουν τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαζί με τις προσαυξήσεις των προστίμων προς την εφορία όπως προέκυψε σήμερα το πρωί στην διάρκεια της γενικής συνέλευση των μετόχων που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ.

Στην διάρκεια αυτής μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε ο ισολογισμός για το 2006 από τους μεγαλομετόχους, κάτι που ήταν τυπικό, ενώ οι κ.κ. Γούμενος και Παγώνης εκπροσωπήθηκαν δια των νομικών τους συμβούλων.

"Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία του ισολογισμού, για τα οποία υπάρχουν ερωτήματα, που έμειναν αναπάντητα" δήλωσε στο Αθλητικό Metropolis ο ορκωτός λογιστής , μικρομέτοχος και μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ζιγκερίδης.











































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ