CHAMPIONS LEAGUE

Φινάλε για ΑΠΟΕΛ

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) challenges Apoel's Brazilian defender William Boaventura (R) during the UEFA Champions League first leg quarter-final football match between Apoel FC and Real Madrid at the GSP Stadium in the Cypriot capital Nicosia on March 27, 2012.  Real Madrid won 3-0. AFP PHOTO / JACK GUEZ (Photo credit should read JACK GUEZ/AFP/Getty Images)
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) challenges Apoel's Brazilian defender William Boaventura (R) during the UEFA Champions League first leg quarter-final football match between Apoel FC and Real Madrid at the GSP Stadium in the Cypriot capital Nicosia on March 27, 2012. Real Madrid won 3-0. AFP PHOTO / JACK GUEZ (Photo credit should read JACK GUEZ/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το μεγάλη πορεία του ΑΠΟΕΛ τελειώνει το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Ρεάλ στην Μαδρίτη, ενώ Τσέλσι υποδέχεται με πλεονέκτημα την Μπενφίκα, με την Μπαρτσελόνα να περιμένει

Το βράδυ της 4ης Απριλίου 2012 είναι ιστορικό για το κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς το ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει στην Ρεάλ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", στην ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα η στιγμή είναι μεγάλη για την πρωταθλήτρια Κύπρου, η οποία βέβαια μετά το 0-3 στο νησί δεν μπορεί να σκέφτεται πρόκριση.

Η Ρεάλ θα είναι η αντίπαλος της Μπάγερν στα ημιτελικά, ενώ στον άλλο προημιτελικό της Τετάρτης η Τσέλσι υποδέχεται την Μπενφίκα, με την Μπαρτσελόνα να περιμένει στους "4" τον νικητή.

Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ (21:45)

Να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς την θαυμάσια παρουσία του στο Champions League θέλει το ΑΠΟΕΛ, το οποίο φιλοξενείται από την Ρεάλ, στην ρεβάνς του 0-3 της Κύπρου.

Περιθώρια ανατροπής και εκπλήξεων μάλλον δεν υπάρχουν, παρά τις αρκετές αλλαγές που αναμένεται να κάνει στην 11άδα ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Λασανά Ντιαρά και Ρικάρντο Καρβάλιο είναι τραυματίες, ο Τσάμπι Αλόνσο επιστρέφει από τιμωρία, αλλά μάλλον θα ξεκουραστεί, όπως ίσως και οι Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα και Μπενζεμά, ενώ ο Άνχελ ντι Μαρία θα είναι στον πάγκο, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Νοκ-άουτ για το ΑΠΟΕΛ είναι οι Μαρσέλο Ολιβέιρα και Ιβάν Τρίτσκοβσκι, ενώ ο Γκουστάβο Μαντούκα επιστρέφει από τιμωρία. Πουρσαϊτίδης και Αλεξάντρου είχαν κάποια προβλήματα τραυματισμού, αλλά μάλλον θα είναι στην διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Χαμίτ Αλτιντόπ, Πέπε, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Γκρανέρο, Νουρί Σαχίν, Κακά, Καγεχόν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κακά, Πάουλο Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Αΐλτον.

Τσέλσι - Μπενφίκα (21:45)

Η Τσέλσι έχει νικήσει όλα τα ματς στην έδρα της φέτος στο Champions League, έχοντας πετύχει 14 γκολ και έχει δεχτεί μόνο 1, την καλύτερη αμυντική επίδοση στην διοργάνωση.

Καμία αγγλική ομάδα δεν έχει αποτύχει να προκριθεί, έχοντας νικήσει στο πρώτο ματς εκτός έδρας, όπως έκαναν οι "μπλε" στην Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος, έτσι ο Τόρες θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Ραούλ Μεϊρέλες ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο, αλλά μάλλον η 3άδα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Εσιέν, Λάμπαρντ και Ραμίρες.

Δίλημμα έχει ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο για το αν θα ξεκινήσει ο Στάριντζ ή ο Καλού, ενώ ο Νταβίντ Λουΐζ έχει πρόβλημα στον αστράγαλο, έτσι δίπλα στον Τέρι θα παίξει ο Γκάρι Κέιχιλ.

Πρόβλημα στην άμυνα έχει η Μπενφίκα, καθώς λείπουν οι Γκαράι, Ζαρντέλ και Μιγκέλ Βίτορ, έτσι ο Χάβι Γκαρθία αναμένεται να αφήσει το κέντρο και να παίξει στόπερ δίπλα στον Λουϊζάο.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Γκάρι Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα, Στάριντζ, Τόρες.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Χάβι Γκαρθία, Έμερσον, Μάτιτς, Αϊμάρ, Μπρούνο Σέζαρ, Γκαϊτάν, Ροντρίγκο, Όσκαρ Καρντόσο.

Αναλυτικά οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 3-1 [ 0-0 ]

Μπάγερν - Μαρσέιγ 2-0 [ 2-0 ]

Τετάρτη

Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ (21:45) [ 3-0 ]

Τσέλσι - Μπενφίκα (21:45) [ 1-0 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Μπενζεμά (Ρεάλ), Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Ριμπερί (Μπάγερν). 4 Κακά (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ