STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φωσκολικά σενάρια

Φωσκολικά σενάρια
Πρίττας

Το SPORT 24 σε ρόλο Φώσκολου παρουσιάζει όλα τα σενάρια για τις μάχες για UEFA και υποβιβασμό

Η 28η ημέρα της νέας διοργάνωσης βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και μαθηματικά, την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League και τον Παναθηναϊκό τρίτο. Οι υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο UEFA αναζητούν ακόμη τον κάτοχο τους, με τον Άρη και τον Πανιώνιο να αποκτούν προβάδισμα. Στην ουρά προτεραιότητα για υποβιβασμό πήρε το Αιγάλεω, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή που πήρε παράταση ζωής.
Ο Εργοτέλης που νίκησε τη Λάρισα εξασφάλισε την παραμονή του και μαθηματικά, ενώ η ομάδα του κάμπου μπήκε σε περιπέτειες, όπως και η Κέρκυρα που είχε απλή συμμετοχή στη φιέστα τίτλου του "Καραϊσκάκη". Ας δούμε αναλυτικά όμως τι μας περιμένει.

Η μάχη του UEFA
-Σημαντικός ο ρόλος του Παναθηναϊκού


* Αν ο Παναθηναϊκός πάρει το κύπελλο κόντρα στην Λάρισα, τότε ξεκλειδώνει την έκτη θέση η οποία δίνει τότε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

* Αν η Λάρισα κατακτήσει το κύπελλο τότε παίρνει εκείνη το εισιτήριο για από το θεσμό του κυπέλλου και από το πρωτάθλημα βγαίνει ο 3ος, ο 4ος κι ο 5ος.

Ο Άρης κατάφερε και έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ νικώντας τον Παναθηναϊκό με 0-1, αποκτώντας σαφές προβάδισμα για το ένα εισιτήριο. Ο άλλος κερδισμένος της αγωνιστικής είναι ο Πανιώνιος που κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-1 και αν και ισόβαθμοι, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει το πάνω χέρι λόγω αποτελεσμάτων.

Άρης (43): Η νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο καθιστά την ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ φαβορί για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στο κύπελλο UEFA. Μια ματιά στο πρόγραμμα ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτή την άποψη, καθώς οι "κίτρινοι" θα υποδεχτούν την Καλαμαριά και τον Ατρόμητο στο "Βικελίδης". Ο στόχος λοιπόν είναι απλός. Δύο νίκες και καμιά ανησυχία για τα αποτελέσματα των άλλων.

Πανιώνιος (42): H πορέια των "κυανέρυθρων" είναι αξιόλογη τη φετινή σεζόν και η έξοδος στο κύπελλο UEFA θα ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τον Πανιώνιο. Για να το πετύχει αυτό η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν έχει ακόμα δύο τελικούς να δώσει. Έχοντας πάρει τους δύο πρώτους με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, καλείται να περάσει και από το Παγκρήτιο κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ.

Αν ο Πανιώνιος περάσει και από την Κρήτη κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει πετύχει τον στόχο του. Ειδικά αν ο Παναθηναϊκός πάρει το κύπελλο και ξεκλειδώσει την έκτη θέση. Σε αντίθετη περίπτωση τότε το αν οι "κυανέρυθροι" βγουν στην Ευρώπη θα εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων.

ΠΑΟΚ (42): Ο ΠΑΟΚ ως αυτή την αγωνιστική είχε το ένα εισιτήριο στο τσεπάκι του, αλλά πλέον μπαίνει σε περιπέτειες. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει πρώτα στην Αθήνα κόντρα στον Ατρόμητο και στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ, ο οποόιος αν έχει νικήσει τον Πανιώνιο θα βλέπει το ματς σαν τελικό.

ΟΦΗ (39): Ο ΟΦΗ μετά την ήττα του στην Ξάνθη έχει το πιο δύσκολο έργο. Αν όμως νικήσει τον Πανιώνιο την επόμενη αγωνιστική, τότε θα δώσει το νυν υπέρ πάντων αγώνα στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική.

Σενάρια

* Σε ισοβαθμία Πανιωνίου, ΠΑΟΚ προβάδισμα έχουν οι "κυανέρυθροι". Οι δύο ομάδες μπορούν να ισοβαθμήσουν στους 42, 43, 44, 45, 46 ή και 48 βαθμούς!

* Σε ισοβαθμία Πανιωνίου, ΟΦΗ, όλα θα κριθούν στο μεταξύ τους αγώνα την επόμενη αγωνιστική. Στο πρώτο παιχνίδι ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει με 1-0.

* Αν ο Πανιώνιος πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο και ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι τότε ο ΟΦΗ μένει σίγουρα εκτός νυμφώνος και όλα εξαρτώνται μετά από τον Παναθηναϊκό και τον τελικό του κυπέλλου. Αν οι "πράσινοι" δεν πάρουν το κύπελλο, τότε Άρης, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ θα μονομαχήσουν ως το τέλος.

* Υπάρχει ένα σενάριο που μπορέι να φέρει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Αναλυτικά: Νίκη του ΟΦΗ κόντρα στον Πανιώνιο, ήττα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ισοπαλία του Πανιωνίου με την ΑΕΚ και ισοπαλία στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ. Τότε όλοι έχουν από 43 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να μένει έβδομος και τον Πανιώνιο με τον ΟΦΗ να μετράνε τα μεταξύ τους γκολ.

* Θεωρώντας αδύνατο ο Άρης να κάνει δύο ήττες, υπάρχουν σενάρια ισοβαθμιών ανάμεσα στους "κίτρινους" και όλους τους υπόλοιπους. Έτσι αν ο Άρης ισοβαθμήσει με τον Πανιώνιο τότε έχουμε μπαράζ καθώς και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ υπερτερεί ο "Δικέφαλος", ενώ με τον ΟΦΗ υπερτερούν οι "Θεσσαλονικείς".

* Τριπλή ισοβαθμία του Άρη με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ στους 43, 44, 45 ή 46 βαθμούς αφήνει τους "κίτρινους" 6ους, ο Πανιώνιος είναι τέταρτος ενώ ο ΠΑΟΚ πέμπτος. Έτσι ο "θεός του πολέμου" θα ελπίζει ο Παναθηναϊκός να έχει κατακτήσει το κύπελλο.

Η ουρά και ο Φώσκολος!

Στο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Ηρακλής παίζοντας για την ιστορία του νίκησε στο Αιγάλεω και πήρε παράταση ζωής, την ώρα που Κέρκυρα και Λάρισα έμειναν "στάσιμες". Ο Εργοτέλης σώθηκε και μαθηματικά ενώ πολύ σημαντικές νίκες πέτυχαν και οι Καλαμαριά και Ξάνθη κόντρα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ αντίστοιχα. Το Αιγάλεω θέλει ένα θαύμα (δεν είναι καιροί για θαύματα αυτοί...).

Καλαμαριά (35): Η ομάδα έφτασε το όριο που είχε θέσει ο Μάκης Κατσαβάκης, αλλά μάλλον χρειάζεται έναν ακόμη βαθμό για να σωθεί και μαθηματικά. Πρώτα πάει στο "Βικελίδης" και μετά υποδέχεται τη Λάρισα σε ένα ματς χωρίς αύριο.

Ξάνθη (35): Η Ξάνθη χρειάζεται ένα μόλις βαθμό για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της αλλά το έργο της δεν αναμένεται ιδιαίτερα εύκολο. Η ακριτική ομάδα θα πάει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσειν την ΑΕΚ, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ηρακλή σε ένα μάλλον ιστορικό παιχνίδι.

Ατρόμητος (34): Δύο εβδομάδες πριν κυνηγούσε την έξοδο του στην Ευρώπη και τώρα τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά για τον Ατρόνητο που έχει μπει σε περιπέτειες. Υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ταξιδεύει στο "Βικελίδης".

Λάρισα (32): Αν δεν βγάλουν από το μυαλό τους τον τελικό του κυπέλλου, τότε θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με αντίπα΄λο τον Παναθηναϊκό στο "Αλκαζάρ" το ταξίδι στην "Καλαμαριά".

Κέρκυρα (31): Η Κέρκυρα υποδέχεται τον αδιάφορο Εργοτέλη, ενώ τελευταία αγωνιστική πάει στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό. Αν δεν νικήσει τους "Κρητικούς" τότε θα έχει πρόβλημα.

Ηρακλής (29): Ο πρώτος στόχος επετεύχθη για το "Γηραιό" και τώρα δε βλέπει άλλο αποτέλεσμα κόντρα στον Ιωνικό από τη νίκη. Στη συνέχεια σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ιστορία του είναι πιθανό να χρειάζεται να σπάσει το αήττητο της Ξάνθης στα "Πηγάδια".

Αιγάλεω (27): Πρέπει να νικήσει Ολυμπιακό εντός και Εργοτέλη εκτός για να ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα.

Πως πέφτουν
Καλαμαριά: Η Καλαμαριά έχει σχεδόν σωθεί. Υπερτερεί ακόμη και σε ισοβαθμία με Ηρακλή αλλά εμπλέκεται σε ένα τρελό σενάριο (δείτε κάτω)

Ξάνθη: Με δύο ήττες από ΑΕΚ και Ηρακλή στον "τελικό" και: Νίκη του Ατρόμητου κόντρα στον ΠΑΟΚ, νίκη Λάρισας κόντρα σε Παναθηναϊκό, νίκη Κέρκυρας κόντρα σε Εργοτέλη, νίκη Ηρακλή κόντρα σε Ιωνικό και την τελευταία αγωνιστική ισοπαλία Καλαμαριάς, Λάρισας και νίκη Κέρκυρας εκτός με Παναθηναϊκό την οδηγούν στη Β" Εθνική. Σε ισοβαθμία με Ηρακλή είναι από κάτω.

Ατρόμητος: Αν η Λάρισα νικήσει τον Παναθηναϊκό, η Κέρκυρα νικήσει Εργοτέλη και πάριε Χ από τον Παναθηναϊκό, ο Ηρακλής κάνει το δύο στα δύο πέφτει και ο Ατρόμητος δεν πάρει βαθμό από ΠΑΟΚ, Άρη πέφτει!

Λάρισα: Αν ο Ηρακλής πάρει τέσσερις βαθμούς, η Κέρκυρσα δύο και η Λάρισα δεν κερδίσει ΠαναθηΑϊκό και Καλαμαριά πέφτει.

Κέρκυρα: Αν δεν πάρει τέσσερις βαθμούς από Εργοτέλη Παναθηναϊκό κινδυνεύει άμεσα. Σε ισοβαθμία με Ηρακλή είναι από κάτω.

Ηρακλής: Αν δεν κάνει το δύο στα δύο, τότε μια νίκη της Κέρκυρας και μια ισοπαλία της Ξάνθης μπορέι να είναι καθοριστικές. Πάντως πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπερτερεί σε ισοβαθμία τόσο με τη Λάρισα όσο και στην ισοβαθμία με την Κέρκυρα.

Αιγάλεω: Μια νίκη δεν του φτάνει, για τις δύο το συζητάμε.

Φωσκολικό σενάριο!

Υπάρχει ένα σατανικό σενάριο που θέλει έξι ομάδες να ισοβαθμούν στους 35 βαθμούς και δεν είναι και απίθανο να συμβεί!!! Δείτε πως:

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ ισοπαλία Ατρόμητος 35
Άρης – Καλαμαριά άσος Καλαμαριά 35
Λάρισα -Παναθηναϊκός διπλό Λάρισα 32
ΑΕΚ- Ξάνθη άσος Ξάνθη 35

Κέρκυρα- Εργοτέλης άσος Κέρκυρα 34
Ηρακλής- Ιωνικός άσος Ηρακλής 32


Άρης- Ατρόμητος άσος Ατρόμητος 35

Καλαμαριά- Λάρισα διπλό Καλαμαριά 35 – Λάρισα 35

Παναθηναϊκός- Κέρκυρα ισοπαλία Κέρκυρα 35

Ξάνθη- Ηρακλής διπλό Ξάνθη 35- Ηρακλής 35

Τελική βαθμολογία κάτω: Ισοβαθμούν με 35 πόντους Καλαμαριά, Λάρισα, Ξάνθη, Ατρόμητος, Κέρκυρα, Ηρακλής.

Αν γίνει αυτό τότε βάσει της μεταξύ τους άτυπης βαθμολογίας σε δυσμενέστερη θέση όλων ,μέχρι στιγμής βρίσκονται οι Ξάνθη και Ατρόμητος. Κι αυτό διότι για να γίνει η εξαπλή ισοβαθμία πρέπει η Λάρισα να νικήσει εκτός την Καλαμαριά και τότε θα ξεπερνά τους Αρόμητο και Ξάνθη που έχουν 10 βαθμούς στην άτυπη αυτή βαθμολογία.

Πως πέφτουν Λάρισα και Κέρκυρα μαζί
Αν Ηρακλής και Αιγάλεω κάνουν το δύο στα δύο και η Λάρισα δεν πάρει βαθμό, και η Κέρκυρα πάρει μόνο έναν τότε είναι αυτές οι δύο που υποβιβάζονται...

Α ρε Φώσκολε!!!!!!!















































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ