ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φυλακούρης: "Αν βάλουμε γκολ, προκρινόμαστε"

Φυλακούρης: "Αν βάλουμε γκολ, προκρινόμαστε"
ΦΥΛΑΚΟΥΡΗΣ

Ο απολαυστικός Τότης Φυλακούρης μιλά για τον αγώνα με τη Σπάρτα και για ένα σωρό άλλα... παναθηναϊκά πράγματα

Πρώτος σταθμός, Πράγα! Τι καλύτερο λίγες ώρες πριν τον αγώνα να μπαίνει κανείς στο κλίμα παρέα με τον Τότη Φυλακούρη. Ατάκες, αναλύσεις, θύμησες, όλα με τον μοναδικό τρόπο του παλιού άσου του τριφυλλιού που μίλησε στο SPORT 24 για τη μάχη της Πράγας, για παλιά και νέα αστέρια της ομάδας και άλλους σαν ένα ταχύπλοο εξπρές όπως αυτά που μας ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά. Απολάυστε!
Υποψιασμένοι οι Τσέχοι

«Πιστεύω ότι το σημερινό είναι το πιο δύσκολο από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στην Πράγα, διότι το πάθημα έγινε μάθημα για τους Τσέχους οι οποίοι πλέον θα είναι πιο προσεκτικοί.

Μπορεί να λένε ότι απουσιάζουν βασικά τους στελέχη, δεν παύει όμως να παίζουν στην έδρα τους, να είναι πιο καλά προετοιμασμένοι από τις δύο προηγούμενες φορές, αλλά δεν παύουν να φοβούνται κιόλας καθώς ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα και ιδιαίτερα με τις μεταγραφές που έχουμε κάνει».

Για το 1-0

Ο Τότης Φυλακούρης είναι αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα, απεύχεται ήττα με 1-0 και θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ψηλά και φέτος.

«Θα δούμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα και πιστεύω ότι αν βάλουμε ένα γκολ η πρόκριση θα είναι δικιά μας. Σε καμία περίπτωση να μην έρθουμε με το 1-0 εις βάρος μας γιατί μετά θα είναι δύσκολο στο ΟΑΚΑ.

Με άριστα το 10 η Σπάρτα είναι στο 5 κι εμείς είμαστε στο 7 και η διαφορά αυξήθηκε και από τις μεταγραφές. Επίσης το παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι πιο γρήγορο, πιο τεχνικό και πιο φιλόδοξο. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σε όλες μα όλες τις γραμμές από τη Σπάρτα και πιστεύω ότι θα περάσει».

Να φτάσουμε στο 8

Μιλώντας με αριθμούς δε θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν το τριφύλλι έχει βλέψεις για πάνω από 7.

«Στο 9 είναι λίγο δύσκολο να φτάσει ο Παναθηναϊκός, στο 10 είναι απλησίαστο, στο 8 μπορεί να πλησιάσει κάνοντας μια καλύτερη πορεία από την περσινή. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε συνηθίσει να παίζει από Ιούλιο μήνα, είχε συνηθίσει να παίζει κατευθείαν στα μεγάλα σαλόνια, ωστόσο ακόμα κι έτσι ας προχωρήσει εννιά δέκα μήνες κι ας φτάσει ως τους τέσσερις.

Μετά θα είναι θέμα χρόνου να πάρει το Champions League. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο πιο πολύ προχωράς στη διοργάνωση όλο και πιο μεγάλες ομάδες έρχονται στο δρόμο σου που έχουν ρίξει πολλά εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και κοστίζουν πολλά εκατομμύρια παραπάνω».

Ο οικονομικός Γιούρκας κι ο μικρός Ζάετς

Ο Τότης Φυλακούρης έχει τονίσει επανειλημμένως πως η ομάδα δε χρειάζεται ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας. Εντοπίζει άλλού το πρόβλημα, αν και δε θα έλεγε όχι σε έναν πιο… οικονομικό Γιούρκα κι έναν μικρό Ζάετς! Ιδού η ανάλυση του:

«Μπορώ να πω ότι το αριστερό μπακ καλύπτεται πιο δύσκολα από το δεξί. Είναι μια θέση της άμυνας η οποία μπορεί να παιχτεί από οποιονδήποτε παίκτη. Ο Παναθηναϊκός δεν υστερεί σε αυτή τη θέση. Μετά τη φυγή του Γκούμα, που δεν ξέρω γιατί έφυγε, πληγωθήκαμε όλοι, πήραμε όμως δύο στόπερ, τον Καντέ και τον Μπιάρσμιρ, οι οποίο καλύπτουν όλα τα κενά στην άμυνα. Ειδικά για τον Σουηδό όταν εισηγείται ο Χένρικσεν πάει να πει ότι είναι καλός παίκτης, είναι και μικρός.

Το πρόβλημα είναι το πώς θα εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και το κεφάλι του Σισέ. Διότι μπορεί να είναι ένας ακριβοπληρωμένος παίκτης, παγκοσμίου φήμης στον οποίο όμως κάπως πρέπει να φτάσει η μπάλα. Δεν πρέπει να γυρίζει πίσω να ζητάει μπάλα, λείπει ο παίκτης που θα του πετάει την κάθετη μπαλιά για να βάζει γκολ. Είτε στο 4-2-3-1 είτε στο 4-3-2-1 που κατεβάζει ο Τεν Κάτε, ο Σισέ δε θέλει παίκτη δίπλα του, θέλει παίκτη βοηθό από πίσω του. Λείπει ένας μικρός Ζάετς, που αν περνάει τις μπαλιές σε Σισέ και Σαλπιγγίδη θα δεινοπαθήσουν οι αντίπαλοι».

«Ο Γιούρκας είναι παιδί δικό μας, έχει παίξει στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έδειξε το ταλέντο του, το ταμπεραμέντο του, το ελληνικό στοιχείο και αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό θα ήταν ένας πλούσιος μπακ με τις εμπειρίες που έχει. Αλλά βλέπω ότι κάπου χαλάει στο οικονομικό κι ο Γιούρκας έπρεπε να ρίξει λίγο νερό στο κρασάκι του, να έρθει στον Παναθηναϊκό και εκεί να κλείσει τη σταδιοδρομία του. Εγώ θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα αλλά αν το οικονομικό είναι υπέρογκο θα προτιμούσα αυτά τα λεφτά να τα μοιραστούν τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες ή να δοθούν στην Golden Team από την οποία ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλα οφέλη στο μέλλον».

Σχολείο με άριστη παιδεία

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φυλακούρης αποτελεί έναν εκ των οφθαλμών του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ανεύρεση ταλέντων που θα στελεχώσουν την Golden Team.

«Η Παιανία είναι ένα σχολείο και μην ακούμε το τι γίνεται σε κολοσσούς όπως η Μάντσεστερ και η Άρσεναλ, αυτά που γίνονται στην Παιανία δε γίνονται πουθενά. Τα παιδιά έχουν το σχολείο τους, τα μαθήματα τους και την πειθαρχία τους. Η παιδεία είναι άριστη στο σχολείο που λέγεται Παιανία».

ΜΕΡΟΣ Β’ Τότης 24’’

Μετά την ανάλυση του χειμαρρώδους Τότη Φυλακούρη σε ότι έχει να κάνει με το ματς της Πράγας αλλά και με το πράσινο ρόστερ, η συνέντευξη άλλαξε μορφή με σκοπό να μάθουμε τις σκέψεις του παλαίμαχου αστέρα του τριφυλλιού για τα πρόσωπα που απασχολούν την πράσινη επικαιρότητα, αλλά και να θυμηθούμε πράσινα αστέρια που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν χάνουν τη λάμψη τους. Πάμε λοιπόν:

1. Νίκος Πατέρας: Ο Παναθηναϊκός των Παναθηναϊκών

«Είναι ένας φανατικός Παναθηναϊκός από μικρό παιδί, τον έχω αγκαλιάσει πολλές φορές από παλιά, τον έπαιρνα στα χέρια μου. Ο αείμνηστος ο Διαμαντής ο πατέρας του, τον έφερνε στο γήπεδο κι έτσι μπορώ να πω ότι είναι ο Παναθηναϊκός των Παναθηναϊκών και ο κολλητός του Τότη!»

2. Γιώργος Βαρδινογιάννης: Ο καλύτερός μας πρόεδρος

«Ένας άνθρωπος που δεν ήξερε, έμαθε πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος των προέδρων και μετά τον αείμνηστο Γουλανδρή και τον Απόστολο Νικολαΐδη είναι ο καλύτερος μας πρόεδρος.»

3. Γιάννης Βαρδινογιάννης: Τον ευγνωμονώ…

«Είναι ένα παιδί που μαθαίνει πολύ γρήγορα, είναι κλειστός τύπος, δείχνει ότι δεν ξέρει αλλά ξέρει πάρα πολλά, δείχνει ότι δεν προσφέρει αλλά δίνει πάρα πολλά χρήματα, είναι ο άνθρωπος στον οποίο έπεσε όλο το μένος των φίλων του Παναθηναϊκού αλλά είχαν πολύ άδικο και σιγά σιγά αποδεικνύεται αυτό. Βοηθάει πολύ τους παίκτες και τους παλαίμαχους,… Τον ευγνωμονώ.»

4. Ανδρέας Βγενόπουλος: Είκοσι χρόνια μπροστά

«Είναι Παναθηναϊκός από πολύ μικρός, μεγαλώσαμε μαζί, ο πατέρας του ήταν στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού και πολλές φορές με φιλοξενούσε σπίτι του. Ο Ανδρέας έπαιζε με το ξίφος του τότε, ήταν πρωταθλητής Ελλάδος, έπαιρνα κι εγώ ένα ξίφος και έκανε προπόνηση μαζί μου. Είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί και πίσω από μία σιδερένια πόρτα βλέπει τι γίνεται Είναι είκοσι χρόνια μπροστά από τους άλλους στις επιχειρήσεις του.»

5. Αδελφοί Γιαννακόπουλοι: Να κάνουμε το σταυρό μας που τους έχουμε

«Είναι οι αδελφοί Ντάλτον, είναι οι Παναθηναϊκοί τους οποίους σέβεσαι, είναι οι άνθρωποι που ότι έχουν να πουν το λένε και καμιά φορά παρεξηγούνται. Είναι αυθόρμητοι άνθρωποι, λένε αυτό που πιστεύουν, έχουν ματώσει για τον Παναθηναϊκό και πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας που έχουμε τέτοιους προέδρους και που το μπάσκετ μας έχει κάνει περήφανους σε όλη την Ευρώπη.»

6. Χενκ Τεν Κάτε: Γκούμας, rotation και το πρόωρο τέλος με πείραξαν

«Ένας ιδιόμορφος προπονητής με τον οποίο έχω μιλήσει μόνο δυο φορές. Δεν ξέρει καν αν είμαι παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, γιατί όποτε τον χαιρετάω είμαι μόνος μου και δεν του έχω πει ποιος είμαι, απλώς τον χαιρετάω και αυτός με βλέπει ότι είμαι φίλαθλος και με χαιρετάει. Με έχει δει πολλές φορές και ίσως αναρωτιέται «τι είναι αυτός, είναι εδώ, είναι εκεί, είναι παντού» κι εγώ δεν του έχω πει τίποτα… (γέλια).

Είναι καλή η πρόταση του συμβουλίου να τον κρατήσει, αλλά νομίζω ότι παρά το ότι είναι αντικειμενικός έκανε λάθος στην περίπτωση του Γκούμα. Επίσης ενώ τον πιστεύω πολύ δε θέλω να κάνει rotation. Αν και πλέον νομίζω έχει μπει στη μεσογειακή νοοτροπία και θα πάει καλύτερα. Και τέλος δε μου άρεσε το ότι είπε ότι θα μείνει έναν χρόνο ακόμη και μετά φεύγει. Αυτό δε δίνει κίνητρο στους παίκτες και στον ίδιο. Αυτό με πείραξε!»

7. Γιάννης Γκούμας: Ο μόνος που γονάτισε για το τριφύλλι

«Ένα υπέροχο παιδί, από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού, ένας αφανής ήρωας, ένα στεναχωρημένο παιδί και της Εθνικής και του Παναθηναϊκού. Βγήκε η φήμη ότι υπήρχαν διαρροές από αυτόν προς τους δημοσιογράφους, αυτό είναι τελείως ψευδές. Οι δημοσιογράφοι θα μιλήσουν με τους ποδοσφαιριστές, αν δε μιλήσει ο Γκούμας, θα μιλήσει κάποιος άλλος. Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι κάπου κάπου να δίνουν συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους, διότι το ψωμί του δημοσιογράφου είναι η συνέντευξη του ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα είναι τελείως ψευδές ότι ο Γκούμας ήταν ο αρχηγός αυτής της διαρροής.

Ο Γκούμας είναι ήσυχο παιδί και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο πρώτος από όλες τις γενιές των Παναθηναϊκών που γονάτισε και φίλησε το τριφύλλι μπροστά σε 20000 κόσμο. Πιστεύω ότι το μέλλον του θα είναι αξιοπρεστέτατο και συμπαθέστατο από όλους τους φιλάθλους της Ελλάδος.»

8. Λουκάς Βύντρα: Εμένα με λέγανε μυταρά και καραγκιόζη…

«Είναι ο αγαπημένος μου! Όπως όλοι οι προπονητές έτσι κι εγώ τον έπιανα και του έλεγα ότι έχει ταλέντο, ότι έχει προτερήματα και τον προέτρεπα να μην ακούει κανέναν, πως ότι κι αν λένε εσύ δε θα μιλάς. Του είπα να σκεφτεί ότι εμένα με λέγανε μυταρά, καραγκιόζη, αιμοδότη και δε γύρισα ποτέ να ανταποκριθώ. Όταν παίξαμε με τη Σεβίλλη του είπα τι να κάνει και έβαλε και το γκολ και είπε coach είσαι ο θεός μου! Κατάλαβε ότι αξίζει. Ο κόσμος πλέον τον συμπαθεί και είναι κάτι που το χρειάζεται ο Λουκάς.»

9. Γιώργος Καραγκούνης: Μακάρι να είχαμε πολλούς Καραγκούνηδες

«Μου θυμίζει τα νιάτα μου, είναι ο άνθρωπος που θέλει να κερδίζει ακόμα και στην προπόνηση. Είναι ένα μικρό παιδί με μεγάλη ψυχή ποδοσφαιριστή. Μακάρι να είχαμε πολλούς Καραγκούνηδες! Μου θυμίζει τον Δομάζο και τον Φυλακούρη, είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής που όταν τον κάνεις παρέα είναι σα μικρό παιδί.»

10. Σωτήρης Νίνης: Θα αποδειχθεί θησαυρός

«Είναι δικό μου παιδί, έχει βγει από τα χέρια μου. Είναι παιδί παρεξηγημένο, για το οποίο βγάλανε πολλές βρωμιές και κακοήθειες οι οποίες δεν ευσταθούν. Είπανε ότι ξενύχταγε και ότι πήγαινε με κοπέλες, εντάξει με κοπέλες και να πήγαινε καλά έκανε αλλά το ότι ξενύχταγε ήτανε λάθος.

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν τον πρόσεξαν οι προπονητές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω, ήταν κατευθυνόμενοι, είχαν εμπάθεια, δεν ξέρω, πάντως αν τον προσέξουν θα αποδειχθεί θησαυρός για τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που μπήκε στην πρώτη ομάδα πήρε το αντρικό στιλ, αλλά έχασε εκρηκτικότητα. Έπρεπε να καταλάβουν ότι ένα παιδί 16 ετών δε μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει ο Καργακούνης κι ο Βύντρα. Τώρα όμως επανέρχεται και θα γίνει αυτό που όλοι περιμένουμε.»

11. Τζιμπρίλ Σισέ: Έλειπε από τον Παναθηναϊκό

«Είναι εκρηκτικός, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, έχει καλό κεφάλι, είναι οξύθυμος, πράγμα καλό και κακό για την ομάδα λόγω καρτών. Ξέρει να εκτελεί ακόμα και μόνος του, πιστεύω ότι θα βοηθήσει, έλειπε από τον Παναθηναϊκό.»

12. Μιχάλης Κίτσιος: Ο πρόεδρος μας

«Είναι ο πρόεδρος μας, είναι αγνός άνθρωπος, που χωρίς χρήματα, χωρίς ξένους παίκτες και με όπλα την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Είναι άξιος συγχαρητηρίων και τώρα στον Ερασιτέχνη Θα μεγαλουργήσει.»

13. Ζιλμπέρτο Σίλβα: Συνηθισμένος…

«Είναι ένας παίκτης που βλέπεις ότι τρέχει σε τέμπο, οργώνει το γήπεδο, δεν είναι όμως ο παίκτης που περίμενα ότι θα φέρει ηγετική φυσιογνωμία στον Παναθηναϊκό, είναι ένας παίκτης στον Παναθηναϊκό συνηθισμένος. Χρήσιμος μεν, αλλά όχι έτσι όπως μας τον είχανε παρουσιάσει.»

14. Τάκης Οικονομόπουλος: Το πουλί

"Το πουλί, ένας άκακος γίγαντας, ανεχόταν όλα μου τα πειράγματα. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ενώ έπιανε πουλιά στον αέρα, όταν έτρωγε ένα γκολ είτε σε αγώνα είτε στην προπόνηση, από την καζούρα που του κάναμε κλεινόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για μέρες. Στην Ευρώπη μιλούσαν γι’ αυτόν. Όταν τον είδαν να απογειώνεται μέσα στο Μπιλμπάο και να οριζοντιώνεται με το δοκάρι τον βγάλανε καλύτερο τερματοφύλακα της Ευρώπης.»

15. Τάκης Λουκανίδης: Ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαιριστής

«Το Α και το Ω του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τα προσόντα που είχε ήταν ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.»

16. Κώστας Ελευθεράκης: Το ελάφι

«Το ελάφι! Από μικρός με αντριλίκι έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Γρήγορος, δύο πόδια, παλικαρίσια έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος κλειστός, εξαφανισμένος, πρέπει να τον πάρουμε τηλέφωνο για να μιλήσουμε μαζί του, αλλά χαίρεσαι να τον βλέπεις και να κουβεντιάζεις μαζί του.»

17. Γιώργος Γονιός: Φιλότιμος και σεβαστός

«Ένα φτωχό παιδί σαν κι εμένα, που είχε όνειρο να φτιάξει την οικογένεια του και να παίξει στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Ήρθε από τον Άγιο Ιερόθεο, τον πήραμε σαν σέντερ φορ, έγινε πρώτος σκόρερ για 4-5 χρόνια, μετά τον γυρίσαμε λίμπερο κι έγινε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης. Είναι φιλότιμο και σεβαστό παιδί.»

18. Αριστείδης Καμάρας: Κύριος ο χασοδίκης

«Είναι κύριος ο χασοδίκης. Έτσι τον λέγαμε για να τον πειράζουμε. Όποτε ερχόταν μετά από δίκη του λέγαμε ότι την έχασε κι έλεγε όχι ρε να σας φέρω τις παραστάσεις που τις κέρδισα. Έπαιζε σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ακόμα και στο κέντρο, μας κατηύθυνε και μας οδηγούσε με τη σοβαρότητα του παιχνιδιού του.»

19. Μίμης Δομάζος: Ανεπανάληπτος...

«Ο στρατηγός είναι ένας και ανεπανάληπτος. Μπορεί να είπα τον Λουκανίδη σαν τον πληρέστερο ποδοσφαιριστή, αλλά ο Δομάζος είναι το Α και το Ω με τόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι θα θέλανε να μοιάζουν του Δομάζου. Πάθος, πείσμα , εγωισμό, ήταν ο άνθρωπος που έλεγε ότι θα πάει να κερδίσει μια ομάδα μόνος του και μπορούσε να την κερδίσει μόνος του.»

20. Αντώνης Αντωνιάδη: Μέχρι και μπαλέτο έκανε

«Ο Αντώνης ήρθε από την Ξάνθη ως αξιωματικός με λίγα γαλόνια αλλά πήρε πολλά γαλόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μόχθησε, πολέμησε 2 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς, πολέμησε τον ίδιο του τον εαυτό γιατί ήταν άτεχνος. Δούλεψε, έκανε μέχρι και μπαλέτο, και έφτασε να είναι ο πρώτος σκόρερ της Ευρώπης επί τρία συνεχή έτη, κάτι που δε θα μπορούσε να κάνει κανείς Έλληνας επιθετικός.»

21. Δημήτρης Σαραβάκος: Δεν άφησε ίχνος λάθους

«Το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων. Χαμηλών τόνων, σεβάσμιος… Όταν είχαμε πρωτοσυναντηθεί, εργαζόμουν σε ένα μαγαζί, και όταν με γνώρισε με ρώτησε κύριε Τότη θα έρθετε αύριο αν με δείτε και του είπα δε μπορώ γιατί δεν έχω εισιτήριο. Έφυγε και την άλλη μέρα ήρθε με τρεις προσκλήσεις, πήγα τον είδα και έβαλε δύο γκολ τα οποία μου αφιέρωσε κάνοντας δηλώσεις σε εφημερίδα την επόμενη μέρα. Συναντιόμαστε ακόμα και τον συμβουλεύω. Πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα χωρίς να αφήσει ίχνος λάθους.»

22. Κριστόφ Βαζέχα: Έλειπε και λείπει…

«Είναι ο αγαπημένος μας, είναι ο ευαίσθητος, είναι ο επιθετικός που έλειπε πολλά χρόνια μετά τον Αντωνιάδη και λείπει και τώρα. Αν τον είχαμε δε θα είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Έκανε καλή δουλειά γιατί είχε και καλούς παίκτες δίπλα του. Μπορούσε να σε ξελασπώσει κάθε στιγμή βάζοντας ωραία και δύσκολα γκολ.»

23. Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Το Α και το Ω

«Αυτός είναι το Α και το Ω, δε θα περάσει άλλος σαν κι αυτόν, είναι αλάνθαστος. Είναι ο άνθρωπος που με το ταμπεραμέντο του έφερε το ελληνικό μπάσκετ στην ελίτ της Ευρώπης. Τον Παναθηναϊκό τον ήξερε η Ευρώπη, αλλά ο Ομπράντοβιτς τον έχει κάνει το φόβητρο της Ευρώπης. Μεγαλουργεί, είναι προικισμένος, διαβάζει και του βγάζουμε το καπέλο όλοι, οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι φίλαθλοι άλλων ομάδων, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ. Και με τη βοήθεια των Γιαννακοπουλέων πάει καλά γιατί ότι ζητήσει γίνεται πραγματικότητα.»

24. Φραγκίσκος Αλβέρτης: Δάκρυσα όταν τον είδα με μπλουτζίν

«Τον μεγαλώσαμε εμείς εδώ στη Γλυφάδα, είναι παιδί με ήθος από αξιοπρεπέστατη οικογένεια. Ξεκίνησε από τα πρώτα του βήματα στον Παναθηναϊκό και τελείωσε σα μια μεγάλη σημαία. Δάκρυσα όταν τον είδα με την πράσινη φανέλα και το μπλουτζίν από κάτω στο τελευταίο παιχνίδι. Θα ήθελα να έπαιζε έστω ένα λεπτό στην τελευταία φάση του τελικού στο Βερολίνο. Χαίρομαι γιατί η Γλυφάδα είναι πηγή ταλέντων, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.»

Τότης Φυλακούρης: Οικογένεια, Παναθηναϊκός και τίποτα άλλο

Και για κατακλείδα ο Τότης Φυλακούρης μιλά για τον εαυτό του:

«Είμαι παιδί της οικογένειας του Παναθηναϊκού τα δέχομαι όλα χωρίς να πειράζω κανέναν. Δημιουργήθηκα μόνος μου και καταθέτω την ψυχή μου στον Παναθηναϊκό. Κοιτάω την οικογένεια μου, τον γιο μου τον Πέτρο και τη γυναίκα μου. Την οικογένεια μου, τον Παναθηναϊκό και τίποτα άλλο...»




















































































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ