EUROPA LEAGUE

Γαλατασαράι-Ολυμπιακός 1-0

Γαλατασαράι-Ολυμπιακός 1-0
γκολ γαλατα μικρή

Κοιμήθηκε στην Πόλη ο Ολυμπιακός. Η κεφαλιά του Κιούελ έπιασε στον ύπνο τους Πειραιώτες που έχασαν 1-0 από την Γαλατά. Δεν δόθηκε πέναλτι στον Ντιόγκο. Χέρτα-Μπενφίκα 1-1

Υποτονικοί οι "ερυθρόλευκοι" στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 86' με τον Κοβάτσεβιτς, ενώ ζήτησαν μάλλον δίκαια, πέναλτι σε ανατροπή του Ντιόγκο από τον Σαμπρί στο 39'. Ο Βραζιλιάνος παραλίγο να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν πρόλαβε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ...
Ο Ολυμπιακός άργησε αδικαιολόγητα να ανεβάσει ρυθμό καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε απειλήσει μέχρι την ευκαιρία του Κοβάτσεβιτς στο 86' και το πλήρωσε με μια ήττα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, όμως παρόλα αυτά θα μπορούσαν να φύγουν τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τουρκία αν "ξυπνούσαν" πιο νωρίς.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο στο κακό πρόσωπο που έδειξε ο Ολυμπιακός στο "Αλί Σαμί Γεν" έπαιξαν και οι πολλές απουσίες βασικών παικτών κάτι που ανάγκασε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προβεί σε αλχημείες.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ρεπό την δεύτερη αγωνιστική στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, ενώ επόμενος αντίπαλος είναι η Μπενφίκα στο "Καραϊσκάκη".
Οι συνθέσεις των ομάδων
Γαλατασαράι (Μίκαελ Σκίμπε): Ντε Σάνκτις, Εμρέ Ασίκ, Φερνάντο Μέιρα, Σερβέτ, Μπαλτά, Αρντά, Αϊχάν (70' Γιαμάν), Λίνκολν, Κιούελ (86' Γκιουβέν), Μπάρος (79' Νοντά), Σαμπρί.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος (57' Λέτο), Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου (73' Όσκαρ), Γκαλέτι (79' Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγκο.

Διαιτητής: Εδουάρδο Ιτουράλντε Γκονζάλες (Ισπανία)

Κίτρινες: Λίνκολν, Αϊχάν, Εμρέ Ασίκ - Πατσατζόγλου, Άντζας, Γκαλέτι, Ντομί
Με μια ματιά
Για άλλον έναν αγώνα δεν έλειψαν οι εκπλήξεις στην βασική ενδεκάδα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε που άφησε στον πάγκο τον Λέτο και πέρασε τον Γκαλέτι στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Συγκεκριμένα την εστία των ερυθρολεύκων υπερασπίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ζεβλάκοβ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ήταν ο Ντομί, στο δεξί άκρο ο Πάντος, στα χαφ ήταν οι Άντζας και Πατσατζόγλου, δεξιά ήταν ο Τοροσίδης, αριστερά ο Γκαλέτι, σε ελεύθερο δημιουργικό ρόλο ο Μπελούτσι, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντιόγκο.

Από την πλευρά των γηεδούχων, με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μίκαελ Σκίμπε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντε Σάνκτις, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μέιρα, Σερβέτ Τσετίν, στα δεξιά ο Εμρέ Ασίκ, αριστερά ο Χακάν Μπαλτά, αμυντικό χαφ ήταν Ο Αϊχάν Ακμάν, λίγο πιο μπροστά ο Λίνκολν, ο Αρντά Τουράν ήταν στο δεξί άκρο, αριστερά ο Χάρι Κιούελ, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μπάρος και Σαμπρί Σαρίογλου.

Δυνατό ξεκίνημα, δίχως συνέχεια...

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Τούρκους. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μάλιστα δύο ευκαιρίες για να απειλήσουν την εστία της Γαλατασαράι όταν κέρδισαν δύο φάουλ σε καλή θέση, δίχως όμως να τα εκμεταλλευτούν.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Τούρκοι ανέβαζαν στροφές, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ένα επιπλέον πρόβλημα να αντιμετωπίσει, καθώς τα δύο αμυντικά χαφ αντίκρισαν την κίτρινη από πολύ νωρίς (ο Πατσατζόγλου στο 11' και ο Άντζας στο 14').

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Βάσκος τεχνικός των ερυθρολεύκων έκανε μια εσωτερική αλλαγή θέλοντας να δώσει άλλον αέρα στην ομάδα και πέρασε τον Γκαλέτι στην φυσική του θέση στα δεξιά, ενώ στο αριστερό άκρο πέρασε ο Τοροσίδης. Μια αλλαγή που έκανε συνεχώς κατά την διάρκεια του αγώνα.

Τουρκική κυριαρχία και... τιμωρία

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για την Γαλατασαράι στο 20ο λεπτό όταν έπειτα από κόρνερ του Λίνκολν, ο Αρντά πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (22') ήταν σειρά του Κιούελ να απειλήσει την εστία του Νικοπολίδη, όταν η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο και ο Αυστραλός ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πίεση των Τούρκων συνεχίστηκε και στο 25' ο Σαμπρί είχε την ευκαιρία να σκοράρει όταν έκανε ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά, όμως ο Νικοπολίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε ο Σαμπρί το πέτυχε ο Κιούελ στην επόμενη φάση (26') , όταν ο Λίνκολν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κιούελ νίκησε στον αέρα τον Ντομί και άνοιξε το σκορ για την Γαλατασαράι.

Ξύπνησε ο Ολυμπιακός, κοιμήθηκε ο διαιτητής

Μετά το γκολ των Τούρκων, οι παίκτες του Βαλβέρδε προσπάθησαν να αντιδράσουν και ανέβασαν τον ρυθμό τους, χάνοντας μάλιστα την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 30', όταν ο Μπελούτσι πάσαρε για τον Ντιόγκο, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην μεγάλη περιοχή όμως άργησε να σουτάρει και οι αμυντικοί της Γαλατά έδιωξαν την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα (31') ήταν σειρά του Γκαλέτι να απειλήσει την εστία του Ντε Σάνκτις, όταν έκανε απευθείας το σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν συνεχώς την Γαλατασαράι και στο 39' θα είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν αν ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι. Συγκεκριμένα ο Σαμπρί ανέτρεψε τον Ντιόγκο μέσα στην περιοχή, όμως ο Γκονζάλεθ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυνηγάει το γκολ και στο 40ο λεπτό ο Γκαλέτι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ντε Σάνκτις με ένα τρομερό σουτ από πολύ πλάγια αριστερή θέση έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας των Τούρκων έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του ημιχρόνου (45') ο Μπελούτσι κέρδισε ένα φάουλ ελάχιστα έξω από την μεγάλη περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκαλέτι όμως το σουτ του χτύπησε στο τείχος και η Γαλατασαράι πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Οι Πειραιωτές μπήκαν "μουδιασμένοι" στο δεύτερο ημίχρονο κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Σκίμπε κυνηγόντας το δεύτερο γκολ.

Γλίτωσε τα χειρότερα...

Στο 55ο λεπτό οι Τούρκοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 όμως η τύχη ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα σε μια φάση που η ερυθρόλευκη άμυνα θύμιζε "ναυάγιο" ο Αϊχάν μπήκε από τα δεξιά στην μικρή περιοχή έκανε την πάσα στον Αρντά, εκείνος σούταρε ο Πάντος έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή, στην συνέχεια ο Λίνκολν σε κενό τέρμα έκανε το σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Και αφού ο Ολυμπιακός γλίτωσε από το 2-0, στην συνέχεια έκανε αυτό που έπρεπε, ρίχνοντας τον ρυθμό του αγώνα.

Στο 58ο λεπτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Λέτο στην θέση του Πάντου και ο Γκαλέτι πέρασε στην φυσική του θέση, στα δεξιά.

Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να ήταν αυτοί που ζητούσαν το γκολ, όμως οι παίκτες της Γαλατασαράι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο.

Στο 70' ο Λίνκολν απείλησε για άλλη μια φορά με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Νικοπολίδης φώναξε παρών, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα.

Τα λεπτά κυλούσαν και ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε να ρισκάρει, βάζοντας τον Όσκαρ στην θέση του Πατσατζόγλου και τον Κοβάτσεβιτς στην θέση του Γκαλέτι.

Άτιμη... μπάλα

Στο 82'οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπορούσαν να ισοφαρίσουν όταν στην αντεπίθεση ο Κοβάτσεβιτς πήρε καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως η σέντρα του Ντομί ήταν απογοητευτική.

Πέντε λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα (85') η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό, όταν ο Μπελούτσι εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Κοβάτσεβιτς έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Γαλατασαράι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντε Σάνκτις.

Και ενώ οι ερυθρόλευκοι πίεζαν για το γκολ ο Λίνκολν λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά, όταν εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ σε καλή θέση, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν βγει μπροστά με αποτέλεσμα η ερυθρόλευκη άμυνα να είναι ευάλωτη κάτι που πήγαν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι στο 89, όταν σε μια αντεπίθεση με 4 παίκτες της Γαλατά και 3 του Ολυμπιακού ο Βολκάν γύρισε στον αμαρκάριστο Νοντά μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Κονγκολέζου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

Και ενώ το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως η μπάλα δεν ήθελε να μπει... Στο 94' ύστερα από μακρινή μπαλιά του Τοροσίδη,ο Ντιόγκο κέρδισε την κεφαλιά πριν τον Ντε Σάνκτις, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Γαλατασαράι και οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν άδικα την ήττα στην πρεμιέρα.

Το γκολ του Χάρι Κιούελ:

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
Ερνέστο Βαλβέρδε: Νικοπολίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Πάντος, Τοροσίδης, Άντζας, Πατσατζόγλου, Μπελούτσι, Γκαλέτι, Ντιόγκο.
Η 11άδα των γηπεδούχων Γαλατάσαραϊ
Μίκαελ Σκίμπε: Ντε Σάνκτις, Εμρέ Ασίκ, Σερβέτ, Χακάν, Μπαλτά, Αρντά, Ακμάν, Λίνκολν, Κιούελ, Μπάρος, Σαμπρί Σαρίογλου.
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Πολύ καλά έχει μπει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση και πιέζει την Γαλατασαράι στα πρώτα λεπτά.
11' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Πατσατζόγλου
14' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Άντζας
15' Σχόλιο
Μετά το καλό ξεκίνημα η απόδοση του Ολυμπιακού έχει πέσει καθώς η "Γαλατά" έχει πάρει τον έλεγχο του κέντρου.
16' Κίτρινη κάρτα Γαλατάσαραϊ Λίνκολν
20' Κεφαλιά Γαλατάσαραϊ Αρντά
Ο Λίνκολν εκτέλεσε το κόρνερ ο Αρντά πήδηξε ανενόχλητος και πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.
22' Ευκαιρία Γαλατάσαραϊ Κιούελ
Ο Κιούελ βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.
25' Σουτ Γαλατάσαραϊ Σαμπρί
Ο Σαμπρί βρήκε χώρο από τα δεξιά έκανε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση αλλά ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ.
26' Γκολ Γαλατάσαραϊ Κιούελ
Ο Λίνκολν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κιούελ που νίκησε τον Ντομί στον αέρα έκανε το 1-0 με κεφαλιά.
31' Σουτ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Αργεντινός έπιασε το μονοκόματο συρτό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντε Σάνκτις.
39' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι στον Ντιόγκο.
40' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Ο Αργεντινός προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό σουτ αλλά ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
55' Δοκάρι Γαλατάσαραϊ Λίνκολν
Άμυνα σχολείου από τον Ολυμπιακό. Ο Μπάρος σούταρε ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Νικοπολίδη εκτός φάσης αλλά ο Πάντος με το σώμα έδιωξε πάνω στην γραμμή. Στην επαναφορά ο Λίνκολν σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
58' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Πάντος έδωσε τη θέση του στον Λέτο.
59' Κίτρινη κάρτα Γαλατάσαραϊ Εμρέ Ασίκ
62' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Γκαλέτι
65' Σουτ Γαλατάσαραϊ Αρντά
Μακρινό σουτ του Αρντά η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
70' Σουτ Γαλατάσαραϊ Λίνκολν
Πολύ καλό σουτ από τον Λίνκολν αλλά ο Νικοπολίδης έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο.
71' Κίτρινη κάρτα Γαλατάσαραϊ Αϊχάν
72' Αλλαγή παίκτη Γαλατάσαραϊ
Ο Βολκάν στη θέση του Αϊχάν.
74' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Όσκαρ στη θέση του Πατσατζόγλου.
78' Αλλαγή παίκτη Γαλατάσαραϊ
Ο Νοντά στη θέση του Μπάρος
79' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Κοβάσεβιτς στη θέση του Γκαλέτι
85' Κεφαλιά Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Κοβάσεβιτς έπιασε την κεφαλιά από την γωνία της μικρής περιοχής αλλά δεν βρήκε δίχτυα.
86' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντομί
88' Δοκάρι Γαλατάσαραϊ Λίνκολν
Ο Λίνκολν ελτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
89' Ευκαιρία Γαλατάσαραϊ Νοντά
Ο Βολκάν γύρισε στον αμαρκάριστο Νοντά μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος δεν βρήκε τέρμα.
95' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ντιόγκο
Ο Ντιόγκο έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Σάνκτις εκτός τέρματος αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.
95' Λήξη αγώνα















































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ