ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γαλλικό σενάριο για Κασάπα

Γαλλικό σενάριο για Κασάπα
Κασαπα

Τον Κλαούντιο Κασάπα στέλνουν οι Γάλλοι στο "τριφύλλι" για την άμυνα. Με Κατάνια η πρόβα για ΟΣΦΠ

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ''L'Equipe'' ο πρώην κεντρικός αμυντικός των Πρωταθλητών Γαλλίας, ενδιαφέρει τους ''πράσινους'' και είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός (με γαλλικό διαβατήριο) έμεινε ελεύθερος και σύμφωνα με το δημοσίευμα Τζένοα, Σοσό και Παναθηναϊκός είναι οι τρεις σύλλογοι που εξετάζουν ενδεχόμενη απόκτηση του.
Ο Κασάπα ξεκίνησε την καριέρα του απο την Ατλέτικο Μινέϊρο και το 2000 αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να έρθει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Λυών, όπου έμεινε μέχρι και την φετινή σεζόν, ενώ έχει φορέσει τρεις φορές την φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας (ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2000).

Η Τζένοα ήταν η πρώτη ομάδα που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, όμως ο Βραζιλιάνος άσος δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένος απο την προσφορά του ιταλικού συλλόγου και φέρεται να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, με τους Γάλλους να ισχυρίζονται οτι είναι πολύ πιθανό ο τελικός του προορισμός να είναι η Αθήνα για να φορέσει την φανέλα με το ''τριφύλλι'' στο στήθος.

Το who iw who του Κασάπα

Όνομα: Κλαούντιο Ρομπέρτο Ντα Σίλβα
Ημ. Γέννησης: 29/5/76
Εθνικότητα: Βραζιλία
Τόπος γέννησης: Λάβρας
Διεθνείς συμμετοχές: 3

Χρον.- Ομάδα - Συμμετ. - Γκολ


1997-98: Ατλέτικο MG – 6 συμ. - 0 γκολ
1998-99: Ατλέτικο MG – 15 συμ. - 0 γκολ
1999-00: Ατλέτικο MG – 21 συμ. - 1 γκολ
2000: Ατλέτικο MG – 19 συμ. - 0 γκολ
2000-01: Λυών(δανεικός) - 6 συμ. - 1 γκολ
2001-02: Λυών – 15 συμ. - 0 γκολ
2002-03: Λυών – 36 συμ. - 2 γκολ
2003-04: Λυών – 15 συμ. - 1 γκολ
2004-05: Λυών – 21 συμ. - 1 γκολ
2005-06: Λυών – 26 συμ. - 2 γκολ
2006-07: Λυών – 6 συμ. - 0 γκολ

Απέρριψε Σαμπντόρια και Σοσό

Την φετινή σεζόν ο Κασάπα δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Ζεράρ Ουγιέ, με αποτέλεσμα να έχει μόλις 7 συμμετοχές, ωστόσο την επταετία που φόρεσε την φανέλα των ''λιονέ'' είχε 125 συμμετοχές και 7 γκολ. Στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου, Σοσό και Σαμπντόρια είχαν καταθέσει επίσημες προτάσεις για την απόκτηση του, ωστόσο ο ίδιος τις απέρριψε καθώς έκρινε οτι δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις του.

Υπήρξαν προτάσεις και απο ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, όμως και πάλι ο Βραζιλιάνος αμυντικός απάντησε αρνητικά, παρά το γεγονός οτι οι οικονομικές αποδοχές του θα ήταν εξαιρετικές αν δεχόταν να υπογράψει. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε η επιθυμία της γυναίκας του, που θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι ''σοσαϊέν'' είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν με βελτιωμένη πρόταση, ωστόσο τα δημοσιεύματα δίνουν προβάδισμα στο ''τριφύλλι''.

Με Κατάνια η "πρόβα"

Η ιταλική Κατάνια θα είναι τελικά η ομάδα για την "πρόβα" τζενεράλε του Παναθηναϊκού πριν το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Σήμερα η "πράσινη" ΠΑΕ με ανακοινωσή της γνωστοποίησε πως ο συλλογος της Κατάνιας, θα είναι το τελευταίο φιλικό πριν το ματς με τους "ερυθρόλευκους", το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 21:45.

Υπό βροχή η προπόνηση

Ούτε η βροχή δεν σταμάτησε το "έργο" του Ζοσέ Πεσέιρο στην απογευματινή προπόνηση. Μετά την πρωινή ξεκούραση με το ρεπό, οι παίκτες του Πορτογάλου έκαναν ασκήσεις με μπάλα και επιδόθηκαν σε τελειώματα φάσεων, κυρίως μετά από σέντρες από τα πλάγια, ξεκινώντας με ήλιο την προόνηση.

Στο τελευταίο μέρος της προπόνησης έπαιξαν "διπλό" στο μισό γήπεδο, για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με ασκήσεις αποθεραπείας, (και την βροχή να είναι δυνατή) προκειμένου να μην είναι πολύ βαριά τα πόδια τους ενόψει του πρώτου αυριανού φιλικού αγώνα με την Αρτζες Πιτέστι (Τρίτη 20:30).

Οι Νίλσον, Τσίγκας και Κωνσταντινίδης προπονήθηκαν ατομικά, ενώ θεραπεία έκανε ο Δάρλας. Ο Σουηδός αμυντικός και ο Αγρινιώτης αμυντικός αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα σε κοιλιακούς και προσαγωγό αντίστοιχα αλλά δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.











































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ