ΓΑΛΛΙΑ

Γάλλος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ριμπερί

Γάλλος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ριμπερί

Άλλη μια αναγνώριση για τον Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος μετά το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη της UEFA ανεδείχθη και καλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Ο 30χρονος μέσος της Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του το συγκεκριμένο βραβείο και απέχει δύο κατακτήσεις από το να ισοφαρίσει στην πρώτη θέση τον Τιερί Ανρί.

Το France Football, που απονέμει και τη Χρυσή Μπάλα από κοινού με τη FIFA, επέλεξε τον Ριμπερί έναντι των Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους και του Μπλεζ Ματουιντί της Παρί Σεν-Ζερμέν.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τους Βαυαρούς και το γεγονός ότι σάρωσε όλους τους τίτλους την περασμένη χρονιά οδηγώντας τους στο τρεμπλ, συνετέλεσαν εν πολλοίς στη μάλλον αναμενόμενη επικράτηση.

" Γνωρίζω ότι ο Ανρί έχει κερδίσει το βραβείο πέντε φορές και είναι μεγάλη τιμή να ακολουθώ τα βήματά του. Ο Τιερί είναι ένας από τους κορυφαίους Γάλλους παίκτες όλων των εποχών. Τώρα ξέρει ότι έχω στόχο το ρεκόρ του.", σχολίασε ο Ριμπερί μία μέρα μετά από την επίσημη ανακοίνωσή ότι βρίσκεται στους τρεις φιναλίστ για την Χρυσή Μπάλα, μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ