ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γέμισε το ρόστερ και κυνήγησε το εξαιρετικό!

Γέμισε το ρόστερ και κυνήγησε το εξαιρετικό!
λούα λούα πανηγυρικό

Η μεγαλομανία στις μεταγραφές, ο Τσέζαρεκ και ο ρόλος του Άι Βασίλη. Την Πέμπτη κλείνει ο Λούα Λούα

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνει την πρώτη του μεταγραφή, αποκτώντας τον ανέτοιμο, αλλά χρησιμότατο Λούα Λούα. Ο Κογκολέζος θα είναι έτοιμος περίπου στα τέλη Γενάρη, όμως ακόμα και αύριο το πρωί, μπορεί να προσφέρει 20-25 ποιοτικά λεπτά στους "ερυθρόλευκους". Η ταχύτητα του 29χρονου, λείπει πολύ από το φετινό Ολυμπιακό, όπως και η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός.
Η συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση, σαφώς δεν ανήκει στις επιλογές του Ζίκο, όμως σίγουρα στην πορεία θα του φανεί πολύ χρήσιμη. Η περίπτωση του Λούα Λούα, θυμίζει έντονα αυτή του Ζαϊρί. Ούτε ο Μαροκινός βρισκόταν σε κάποια λίστα, η απόκτησή του θεωρήθηκε αρχικά... τσιγκουνιά της διοίκησης, όμως η προσφορά του δικαίωσε τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους συνεργάτες του.

Μεγαλομανία και κινήσεις χωρίς ρίσκο

Η μεγαλομανία που πιάνει τους πάντες στη διάρκεια των μεταγραφών, συχνά δε μας επιτρέπει να σκεφτούμε ρεαλιστικά και να αναγνωρίσουμε την ποιότητα και την σταθερότητα που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Για παράδειγμα ο Τσέζαρεκ! Σκοράρει διαρκώς με τον Αστέρα Τρίπολης (9 γκολ), χωρίς η ομάδα της Αρκαδίας να διαθέτει έναν αξιόλογο δημιουργικό μέσο!

Κινείται εντός και εκτός περιοχής, είναι αρκετά γρήγορος, δεν έχει τραυματισμούς, με τις ασίστ που δίνει κάνει... μάγκες τους Ουντότζι και Έντερ και πρωταγωνιστεί στη φετινή πορεία των Αρκάδων. Θέλετε περισσότερα πλεονεκτήματα; Είναι μόλις 27 ετών, δεν καταλαμβάνει θέση ξένου, δε χρειάζεται περίοδο προσαρμογής, έχει αποφασίσει να φύγει από την Τρίπολη, παίρνει λιγότερα χρήματα ακόμα και από τον Πάντο και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος!

Όπως είναι κατανοητό, το ρίσκο που εμπεριέχει η απόκτηση του Τσέζαρεκ, είναι μηδαμινό. Δεν πρόκειται για μια τεράστια επένδυση, η οποία θα αγχώσει τους διοικούντες, για το πότε θα γίνει η απόσβεση. Είναι παίκτης ο οποίος δε θα γκρινιάξει όταν καθίσει στον πάγκο. Μπορεί να ξεκουράσει το Μήτρογλου, ή να αγωνιστεί μαζί του στην επίθεση, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις. Πεισθήκατε, ή μήπως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να... καταδέχεται να αγοράζει παίκτες από τον Αστέρα;

Παίξε την παρτίδα χωρίς άγχος!


Ο Έλτον Μπραντάο, είναι η επιλογή του Ζίκο για τη θέση του φορ. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 6 Γενάρη και λογικά με 3-4 εκατομμύρια, ο παίκτης θα γίνει "ερυθρόλευκος". Στα 24 του, ο πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας της Βραζιλίας, δεν είναι κακή περίπτωση, όμως -σαφώς- δεν είναι ούτε το μεγάλο όνομα που θα κάνει τη διαφορά. Αφήστε που με τον επιθετικό της Βάσκο, οι θέσεις των ξένων -και σίγουρα μεγάλο μέρος του μπάτζετ- έχουν κλείσει.

Ο Ολυμπιακός πονάει φέτος δημιουργικά, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα την εμμονή για το "μεγάλο 10άρι". Το κακό είναι πως ούτε ο Μπεν Αρφά, ούτε ο Μανσίνι, ούτε πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τα οποία βρίσκονται πριν από τα 30 τους, ενδιαφέρονται να μετακομίσουν στην Ελλάδα.

Συνεπώς, η επιρροή του Ζίκο και τα πολλά χρήματα που προσφέρουν οι "ερυθρόλευκοι", αποτελούν τους μοναδικούς "πολιορκητικούς κριούς" που διαθέτουν οι πρωταθλητές για περιπτώσεις όπως ο Μπεν Αρφά. Η υπομονή, είναι σημαντική αρετή, αρκεί αυτή να μη μετατραπεί σε κωλυσιεργία και εξάρτηση. Οι λύσεις όπως ο Ζαϊρί, ο Λούα Λούα και ο Τσέζαρεκ, γεμίζουν το ρόστερ και επιτρέπουν τη συμμετοχή σε μια παρτίδα... σκάκι, με έπαθλο το εξαιρετικό...

Την Πέμπτη τελειώνει του Λούα Λούα


Παράταση μια μέρα παίρνει η συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λούα Λούα. Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο του Κονγκολέζου επιθετικού και διευθετήθηκαν κάποια ζητήματα.

Υπογραφές πάντως δεν "έπεσαν" αφού απουσίαζε ο Λούα Λούα, όμως όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την Πέμπτη μάλιστα αναμένεται ο 29χρονος επιθετικός να περάσει από τα γραφεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ και να δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η... μεγάλη επιστροφή του μετά από 1,5 χρόνο στο μεγάλο Λιμάνι.

Επιστροφή στα... βάσανα


Μετά από 9 μέρες άδειας οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού επέστρεψαν στου Ρέντη και ξανάπιασαν δουλειά.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, με τους ποδοσφαιριστές να μην ανεβαίνουν στην ζυγαριά, να ανταλλάζουν όμως ευχές και τον Ζίκο να ζητά συγκέντρωση ενόψει ΑΕΚ και να ρίχνει το βάρος στην φυσική κατάσταση.

Το ευχάριστο είναι πως ο Μαρέσκα προπονήθηκε κανονικά, ενώ η θεραπεία του Όλοφ Μέλμπεργκ πάει πολύ καλά και υπάρχουν ελπίδες ο Σουηδός να είναι έτοιμος στο ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (6/1, 19:00).

Αντίθετα, ο Ντουντού που έχει μια ενόχληση στο πέλμα, ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο, ενώ ο Ζαϊρί που ταλαιπωρείται από ελαφρά ίωση ήρθε στο Ρέντη, εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας ο οποίος του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο σπίτι του.

Στην απογευματινή προπόνηση ο Ντουντού ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Μέλμπεργκ πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία, ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Γκαλέτι έκανε πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο ενώ ο Ζαϊρί που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή λόγω ίωσης παρέμεινε στο σπίτι του. Την Πέμπτη(31/12) οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 10:30.

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ