ΠΑΟΚ

Γενέθλια Μπερμπάτοφ χωρίς λάμψη

Γενέθλια Μπερμπάτοφ χωρίς λάμψη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ συμπληρώνει σήμερα (30/1) 35 χρόνια ζωής, χωρίς, όμως να είναι το πρώτο βιολί στην ομάδα του όπως έχει συνηθίσει στην καριέρα του.

Πριν από δύο χρόνια, παρά μία μέρα, την επομένη των γενεθλίων του, έπαιρνε μεταγραφή από την Φούλαμ στην Μονακό “αναγκάζοντας” για μία ακόμη φορά όλη την Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί του.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, αλλά με εντελώς αντίθετο πρόσημο. Τα μέσα ενημέρωσης διεθνώς αντιλήφθηκαν από την αυτοσυνέντευξή του μέσω facebook ότι δεν έχει μία καλή σεζόν στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ, περί ου ο λόγος, σήμερα έχει γενέθλια (συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής). όμως δεν μπορεί να τα χαρεί όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού τον βρίσκουν με έναν δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα του ΠΑΟΚ, κάτι εντελώς ασυνήθιστο για έναν παίκτη του βεληνεκούς του.

Τα επιτεύγματά του

Ο Βούλγαρος σταρ, προφανώς θα θυμηθεί σήμερα (στα γενέθλια μας συνηθίζουμε να κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα από τη μνήμη μας, ό,τι πετύχαμε) όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα στην καριέρα του:

Συνολικά 274 γκολ σε 643 ματς από το 1998-1999 μέχρι σήμερα.

Αυτά κατανέμονται ως εξής:

ΤΣΣΚΑ Σόφιας: 65 ματς 38 γκολ.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: 201 ματς, 91 γκολ

Τότεναμ: 102 ματς, 46 γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 149 ματς, 56 γκολ

Φούλαμ: 54 ματς, 20 γκολ

Μονακό: 53 ματς, 18 γκολ

ΠΑΟΚ: 19 ματς, 5 γκολ

Από 'κει και πέρα, έχει και 79 συμμετοχές και 48 τέρματα με την εθνική Βουλγαρίας. Και φυσικά μετρά αρκετούς τίτλους, ομαδικούς και ατομικούς.

Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Αγγλίας (με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), δύο Λιγκ Καπ, ένα Κομιούνιτι Σιλντ, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα Κύπελλο Βουλγαρίας.

Σε ατομικό επίπεδο έχει σαρώσει τα πάντα:

Από πρωτιές στο σκοράρισμα (στο UEFA Cup τη σεζόν 2000-2001, το Κύπελλο Γερμανίας την επόμενη και την Πρέμιερ Λιγκ το 2010-2011), συμμετοχή δύο φορές (2006-2007, 2010-2011) στην καλύτερη ενδεκάδα της Πρέμιερ, μέχρι και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη σε μία σεζόν που πήρε σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε (πλην της Μάντσεστερ). Ακόμη, στη Βουλγαρία έχει αναδειχθεί 7 φορές καλύτερος παίκτης της χρονιάς και το 2009 και άνδρας της χρονιάς.

Η πρόβλεψη του Πένεφ

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν το απόλυτο κοντράστ με όσα βιώνει στον ΠΑΟΚ ο “Μίτκο” που ακόμη δεν έχει βρει θέση βασικού. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ακόμη διψασμένος για ποδόσφαιρο, την ώρα που ένας από τους πιο γνωστούς συμπατριώτες του προπονητές, ο Ντιμίταρ Πένεφ, προέβλεψε ότι ο Μπερμπάτοφ θα παίξει για άλλα δύο χρόνια ποδόσφαιρο.

Ό,τι κι αν κάνει στην καριέρα του, εμείς του ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και να τα εκατοστήσει.

Θυμηθείτε κορυφαία γκολ της καριέρας του

καθώς και το video της εντυπωσιακής παρουσίασής του στην Τούμπα

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ