NATIONS LEAGUE

Γεωργία - Αλβανία 0-1: Σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο για την ομάδα του Στρακόσα με την υπογραφή του Ασλάνι

Albania's Kristjan Asllani greets supporters after a Group B match between Italy and Albania at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 15, 2024. Italy won 2-1. (AP Photo/Frank Augstein)
Albania's Kristjan Asllani greets supporters after a Group B match between Italy and Albania at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 15, 2024. Italy won 2-1. (AP Photo/Frank Augstein) @2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Το αρνητικό σερί της Αλβανίας στην έδρα της Γεωργίας έλαβε τέλος το βράδυ της Δευτέρας (14/10), με την ομάδα του Σιλβίνιο να επικρατεί με 1-0 στην Τυφλίδα για την 4η αγωνιστική του Nations League χάρη στο γκολ του Κριστιάν Ασλάνι.

Η Αλβανία ταξίδεψε στην Τυφλίδα έχοντας 5 ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις σε γεωργιανό έδαφος όμως το βράδυ της Δευτέρας (14/10) εξαφάνισε την μαύρη παράδοση που τη συνόδευε, επικρατώντας με 1-0 για την 4η αγωνιστική του Nations League και πανηγυρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της κόντρα στην Γεωργία.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στο πρόσφατο Euro έφτασαν μέχρι τους 16 στην παρθενική συμμετοχή της ιστορίας τους, είχαν την κατοχή της μπάλας (64%) και περισσότερες κλασικές ευκαιρίες και τελικές προσπάθειες, με τους γείτονες να έχουν όμως την ουσία: το γκολ.

Αυτό ήρθε στο 48ο λεπτό, όταν ο Τούτσι έστρωσε τη μπάλα στον Ασλάνι και ο 22χρονος μέσος της Ίντερ εκτέλεσε τον Μαμαρντασβίλι με δυνατό δεξί συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να κάνει το 1-0 για την Αλβανία που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

Σημειώνεται ότι την αλβανική εστία υπερασπίστηκε ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, Θωμάς Στρακόσ (είχε τρεις επεμβάσεις), με τους Αλβανούς να επιστρέφουν στις νίκες στον 1ο όμιλο της League B έπειτα από δύο σερί ήττες με μηδέν ενεργητικό και τους Γεωργιανούς στον αντίποδα να γνωρίζουν δεύτερη διαδοχική ήττα στη διοργάνωση.

  • ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Κάσια, Ντβάλι, Λοτσοσβίλι (81' Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι, Νταβιτασβίλι (90' Σενγκέλια), Μικαουτάτζε, Τσακβετάτζε, Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε
  • ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσα, Μπάλιου, Ισμαΐλι, Αγέτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Ασάνι, Μπαϊράμι (77' Σουλεϊμάνοφ), Λάτσι, Τούτσι (48' Ντάκου)
  • Γεωργία - Αλβανία 0-1 (48' Ασλάνι)
  • 14/10 21:45 Ουκρανία - Τσεχία
TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ