ΑΡΗΣ

Γερμανικό μοντέλο με Πρόμπιερζ

Γερμανικό μοντέλο με Πρόμπιερζ

Έρχεται σήμερα (4/11) στην Ελλάδα ο Μίχαλ Πρόμπιερζ και από εβδομάδα πιάνει δουλειά στον Άρη.

Το απόγευμα αναμένεται στην Θεσσαλονίκη ο Μίχαλ Πρόμπιερζ και αφού αύριο πάρει γεύση Άρη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από το ξεκίνημα της εβδομάδας θα πιάσει δουλειά.

Ο 39χρονος Πολωνός τεχνικός και διάδοχος του Σάκη Τσιώλη, που χθες βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και έλυσε το συμβόλαιό του, έχοντας αφήσει πίσω του την LSK Λοτζ είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουνε για κάθε τεχνικό βρισκόμενο στον πάγκο του Άρη με βασική προϋπόθεση να βάλει την υπογραφή του στην θέση του συμβολαίου του μετά την χθεσινή προφορική συμφωνία.


Δεδομένου ότι ο Πρόμπιερζ όπως ενημέρωσε από χθες τηλεφωνικά τους ανθρώπους του Άρη έλυσε ουσιαστικά το συμβόλαιό του με την LSK Λοτζ αφού βρέθηκε με την διοίκησή της σε μία εξέλιξη που φανερώνει ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμος για να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.


Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο 39χρονος Πολωνός προπονητής δεν πρόκειται να ταξιδέψει μόνος του για την Θεσσαλονίκη αλλά φέρνοντας μαζί του και τον άμεσο συνεργάτη στις Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ και LSK Λοτζ τον 32χρονο Μπαρτλομιέι Ζαλέφσκι.

Όπως και ότι έχει ήδη ζητήσει να του ετοιμαστούνε και να του χορηγηθούνε DVD με τα φετινά παιχνίδια του Άρη και τα αποτελέσματα των τελευταίων εργομετρικών εξετάσεων των ποδοσφαιριστών της ομάδας.


Κι όχι μόνο αυτό αλλά και όταν ενημερώθηκε πως το ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης αποτελείται από 37 ποδοσφαιριστές έκανε ξεκάθαρο πως επιθυμία του είναι να δουλεύει με 25. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεσμευτούνε 11-12 δεδομένου ότι υπάρχει και ο τραυματίας Μιχάλης Σηφάκης.


Η προσπάθεια της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης για αποφόρτιση του υπάρχοντος ρόστερ φαίνεται να ξεκινάει από τον δανεισμό των Γιαννίτση και Αγγελούδη στην Δόξα Δράμας χωρίς να αποκλείεται να τους ακολουθήσει και τρίτος ποδοσφαιριστής ακόμη και προς τον Λεβαδειακό.


Όσο δε για αυτούς που θα παραμείνουνε στο ρόστερ και δεν θα είναι στις βασικές 25 επιλογές θα προπονούνται σε άλλη ώρα από την υπόλοιπη ομάδα, όπως συνέβαινε και επί Τσιώλη, μόνο που ο Πρόμπιερζ θέλει να τους επιβλέπει.


Το σίγουρο την στιγμή αυτή είναι ότι ο Πολωνός τεχνικός πρόκειται να πάρει μία πρώτη απευθείας γεύση του Άρη στο αυριανό ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ακολούθως πιάνοντας δουλειά να περάσει την γερμανική του λογική με πειθαρχία και ακρίβεια από την πρώτη του κιόλας προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.


Μία γερμανική λογική που προκύπτει από το γεγονός ότι ο Πρόμπιερζ είναι λάτρης του γερμανικού ποδοσφαίρου και της φιλοσοφίας του γνωρίζοντας και την γλώσσα από το πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής από την Ίρτιγκεν όταν αγωνιζότανε στην Μπουντεσλίγκα.


Μεταξύ άλλων έχει αποφοιτήσει από την φημισμένη σχολή προπονητών της Κολωνίας ενώ το περασμένο καλοκαίρι έχοντας ολοκληρώσει την παρουσία του μετά από τρία χρόνια στον πάγκο της Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ παρακολούθησε προπονήσεις τόσο της Σάλκε όσο και της Ντόρτμουντ.


Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο Πρόμπιερζ βλέπει μέσα από την παρουσία του στον πάγκο του Άρη να κάνει το άλμα μετά από ποδοσφαιριστής σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα να δεχθεί και πρόταση να προπονήσει κάποια ομάδα της.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ