ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά
Παναθηναϊκός Μακάμπι Κατσουράνης INTIME SPORTS

Διαβάστε για το αρνητικό ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και τους αριθμούς που τελικά λένε την αλήθεια για την εικόνα του ματς.

Ο Κώστας Κατσουράνης το είχε πει από τις 18 Ιουλίου: " Θα τρίβετε τα μάτια σας με την εικόνα που θα παρουσιάσουμε". Δεν χρειάστηκε παρά ένας μήνας για να επιβεβαιωθούν τα λόγια του διεθνή κεντρικού μέσου, μόνο που οι φίλοι του Παναθηναϊκού αντί να τα τρίβουν, έχουν αρχίσει και να τα βγάζουν.

Όχι βέβαια ότι φταίει αποκλειστικά ο 32χρονος άσος για το χάλι που παρουσιάζουν οι πράσινοι, όμως καμία φορά καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο αποκλεισμός (διπλός παρακαλώ) είναι ο χειρότερος στην ιστορία της ομάδας από το 1961 και μετά.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς πρώτα (που σας αρέσουν) και πάμε παρακάτω με τα αγωνιστικά. Οι πράσινοι λοιπόν ΠΟΤΕ από το 1961 και μετά (ίσως και ποτέ στην ιστορία τους γενικά) δεν αποκλείστηκαν από την Ευρώπη μήνα Αύγουστο.

Οι προηγούμενοι πρόωροι αποκλεισμοί ήταν κυρίως τον Σεπτέμβριο, ενώ η μοναδική φορά που είχαμε -κάτι σαν αποκλεισμό- ήταν το 1996 και οι αγώνες με την Ρόζενμποργκ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Παναθηναϊκός συνέχισε στα προκριματικά του UEFA όπου αποκλείστηκε επίσης τον μήνα Σεπτέμβριο όμως.

Ας τα δούμε αναλυτικά και μετά μιλάμε για το ματς...

20/9/1961: Παναθηναϊκός – Γιουβέντους 1-1

27/9/2961: Γιουβέντους – Παναθηναϊκός 2-1

12/09/62 Πολόνια Μπίτομ – Παναθηναϊκός 2-1

19/09/62 Παναθηναϊκός - Πολόνια Μπίτομ 1-4

13/09/78 Άργκες Πιτέστι – Παναθηναϊκός 3-0

27/09/78 Παναθηναϊκός - Άργκες Πιτέστι 1-2

16/09/81 Παναθηναϊκός – Αρσεναλ 0-2

30/09/81 Αρσεναλ – Παναθηναϊκός 1-0

15/09/82 Αούστρια Βιέννης – Παναθηναϊκός 2-0

29/09/82 Παναθηναϊκός - Αούστρια Βιέννης 2-1

07/08/96 Παναθηναϊκός – Ρόζενμποργκ 1-0

21/08/96 Ρόζενμποργκ – Παναθηναϊκός 1-0 κ.α., 3-0 παρ

11/09/96 Παναθηναϊκός - Λέγκια Βαρσοβίας 4-2

24/09/96 Λέγκια Βαρσοβίας – Παναθηναϊκός 2-0

Και τώρα το ματς

Οι πράσινοι έχασαν ευκαιρίες σε ακόμα ένα ματς, είναι η αλήθεια, με μοιραίο τον Τοτσέ που και πάλι βρέθηκε σε δυο φάσεις, αλλά το τελείωμα του ήταν αδύναμο. Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση όμως είναι η άνευρη εμφάνιση και η έλλειψη κατανόησης από μερικούς ποδοσφαιριστές της κρισιμότητας του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν στο παιχνίδι, που καιγόταν, έκανε μόλις 10 φάουλ (έναντι 17 της Μακάμπι) αριθμός μικρός για ομάδα που κυνηγάει τους αντιπάλους για να πάρει τη μπάλα. Είχαμε μόλις τρία κόρνερ (όσα και η Μακάμπι), δυο κίτρινες κάρτες (η μία είναι κλασικά του Λέτο) και οκτώ προσπάθειες για γκολ (τέσσερις είχε η Μακάμπι).

Να το πάμε ένα βήμα παρακάτω; Από τα δέκα φάουλ που έγιναν, τα τρία έκανε ο Λέτο (που ήταν στην επίθεση), ένα ο Καραγκούνης (που μπήκε ως αλλαγή) κι ένα μόνο ο Κατσουράνης (που ήταν ο ανασταλτικός μέσος). Οι αριθμοί φανερώνουν και με το παραπάνω το πόσο soft ομάδα είναι οι πράσινοι.

Επιθετικοί δεν σημαίνει παίζω επιθετικά

Κλείνοντας να πούμε πως ευθύνη έχει, φυσικά, και ο Φερέιρα, καθώς παρέταξε μία ομάδα με τρεις επιθετικούς (Λέτο, Τοτσέ, Κουίνσι) και δυο -κάτι σαν επιθετικούς- (Ζεκά, Νίνης). Είναι σαν τους αγώνες πρωταθλήματος στην Ελλάδα, που οι προπονητές ξεκινούν με 10 αμυντικούς, τρώνε 1-2 γκολ και στη συνέχεια βάζουν τρεις επιθετικούς μπας και γυρίσουν το παιχνίδι. Πάνω κάτω ίδια λογική.

Τέλος να σταθούμε και στην παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη, που όσο και να μην αρέσει σε κάποιους, σε αυτόν τον Παναθηναϊκό είναι με διαφορά ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Τώρα γιατί δεν παίζει; Ένας Θεός ξέρει... Μάλλον γιατί προσπαθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ