ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για την πρόκληση του ΟΥΕΦΑ (21:45, Mega) και τα πρωτοφανή "εγχώρια" πράγματα, μίλησε ο Μόρις

Για την πρόκληση του ΟΥΕΦΑ (21:45, Mega) και τα πρωτοφανή "εγχώρια" πράγματα, μίλησε ο Μόρις
μορις

Καυστικός για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και συνάμα αισιόδοξος για τα ματς με Λανς εμφανίζεται στην σημερινή εκπομπή "PAO News", ο Νασίφ Μόρις. Ο Νοτιοαφρικάνος αμυντικός των "πράσινων" χαρακτήρισε πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν εντός συνόρων, υποστήριξε πως η ομάδα του έχει τις δυνατότητες πρόκρισης κόντρα στην γαλλική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε με ενδιαφέρον για τους Μουνιόθ, Νίνη και Λεωφόρο (για την επικείμενη επιστροφή).

Γνωρίζεις τίποτα για τη Λανς, έχεις δει παιχνίδια;

« Έχω δει κάποιους αγώνες, αλλά αυτό ήταν πριν μάθω ότι θα την αντιμετωπίσούμε. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του προπονητή. Να μας δείξει DVD από αγώνες της Λανς και φυσικά να την κατασκοπεύσουν».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας αυτή τη στιγμή;

« Θέλουμε να διεκδικήσουμε κάθε τίτλο. Στο Πρωτάθλημα έχουμε μείνει πίσω, η διαφορά είναι μεγάλη, αλλά είμαστε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, το οποίο είναι στόχος μας και θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο ΟΥΕΦΑ».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ;

« Όλα είναι πιθανά. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση και αν έχεις και λίγη τύχη, όλα μπορεί να πάνε καλά. Αν περάσουμε τη Λανς, έχουμε τις δυνατότητες να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Τι έγινε φέτος και η ομάδα έχει μείνει τόσο πίσω στο φετινό Πρωτάθλημα;

« Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Είχαμε κάνα δυο άσχημα αποτελέσματα στην αρχή, σε κάποιους αγώνες κάναμε λάθη και χάσαμε βαθμούς τους οποίους είναι δύσκολο να τους καλύψεις στη συνέχεια. Αυτό είναι το πρόβλημα Σε συγκεκριμένους αγώνες που χρειαζόμαστε τους βαθμούς της νίκης, ειδικά στους εντός έδρας πρέπει να τους παίρνουμε και αυτό είναι το λάθος που κάνουμε».

Ενώ ήρθες και η ομάδα πήρε το νταμπλ, στη συνέχεια βλέπουμε να μην τα καταφέρνει. Τι έγινε;

« Τη δεύτερη χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα για ένα βαθμό. Την επόμενη χρονιά κάναμε πολύ κακό ξεκίνημα και περίπου το ίδιο έγινε και φέτος. Γι' αυτό λέω ότι υπάρχουν βαθμοί τους οποίους πετάμε και στο τέλος της χρονιάς μάς λείπουν».

Πού οφείλεται αυτό;

« Είναι δύσκολο για μένα να απαντήσω. Ίσος κάποιες φορές να υποτιμάμε κάποιες ομάδες... Δηλαδή εννοώ να παίζουμε εντός έδρας με κάποια μικρή ομάδα ή κάποιες άλλες φορές να έχουμε φανεί άτυχοι. Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές και με μικρές ομάδες που χάσαμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω ότι είναι κάτι που όλοι οι παίκτες δεν θέλουμε να συμβαίνει. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε».

Ποια είναι η άποψη σου για τη φετινή ομάδα;

« Είναι όλοι πολύ καλοί παίκτες. Και φέτος αποκτήθηκαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Υπήρξαν όμως και πολλά προβλήματα τραυματισμών. Αρκετοί από τους νέους παίκτες είχαν προβλήματα και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τα ξεπεράσουν και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Αυτό κάνα την κατάσταση πιο δύσκολη, μια και το πρόγραμμα της ομάδας είναι βεβαρημένο. Όμως είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει στον Παναθηναϊκό και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Να ξεπεράσουμε τα προβλήματα

».

Τι πιστεύεις ότι έχει φταίξει για την πορεία της ομάδας, η καλοκαιρινή προετοιμασία, η αλλαγή προπονητή;

« Κανονικά εγώ δεν θα έπρεπε να μιλάω για αυτά τα πράγματα γιατί είμαι ποδοσφαιριστής. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που έλεγαν όλοι, ότι είχε γίνει κακή προετοιμασία. Κάναμε περίπου την προετοιμασία που κάναμε κάθε χρόνο.

Κάποιοι την αποκαλούν πολύ σκληρή, κάποιοι πολύ χαλαρή. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που ανέλαβε ο κύριος Μουνιόθ, η ομάδα ήδη είχε αρχίσει να παίζει καλά, παρ' όλο που είχε κάποιες ατυχίες και είχε χάσει κάποια παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Γενικά δεν πιστεύω ότι είναι μόνο το θέμα της προετοιμασίας. Νομίζω ότι είναι αυτό που λέμε ετοιμότητα λόγω του παιχνιδιού.

Όταν παίζεις 90 λεπτά συνηθίζεις, μπαίνεις σε ένα ρυθμό και αποδίδεις καλύτερα, ενώ κάποιοι παίκτες όταν δεν παίζουν, δεν είναι βασικοί στην ομάδα ή είναι για πολύ καιρό στον πάγκο, δεν αποδίδουν καλά. Αυτό δεν είναι θέμα προετοιμασίας που γίνεται το καλοκαίρι. Είναι θέμα δυνατότητας να μπαίνει ο παίκτης μέσα στο παιχνίδι και να παίζει. Να εξασκείται μέσα από το ίδιο το παιχνίδι



».

Ο κόσμος είναι πικραμένος με αυτή την κατάσταση. Τι έχει ο Ολυμπιακός και παίρνει τα πρωταθλήματα;

« Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο παραπάνω ο Ολυμπιακός από εμάς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό Πρωτάθλημα τα οποία είναι προφανή. Τα βλέπουν όλοι. Βλέπουν σε συγκεκριμένα παιχνίδια τι γίνεται με την αντιμετώπιση των διαιτητών. Αυτό είναι κάτι που συνέβαινε και πριν έρθω εγώ στον Παναθηναϊκό.

Για μένα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο ελληνικό Πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση με τους διαιτητές. Καταλαβαίνω την απογοήτευση των φιλάθλων, κι εγώ το ίδιο αισθάνομαι. Όσο θέλουν οι φίλαθλοι να κερδίζει η ομάδα, άλλο τόσο θέλω κι εγώ. Για την καριέρα μου, για το προφίλ μου... αλλά το θέμα των διαιτητών είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αλλάξουμε

».

Όλοι θυμόμαστε πέρυσι την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος την ενέργεια σου όταν κλότσησες τον Τζόρτζεβιτς και δέχτηκες την κόκκινη κάρτα. Αυτό έγινε γιατί είχε συσσωρευτεί μέσα σου όλη αυτή η αδικία;

« Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Ήταν εκείνη τη στιγμή του ξεσπάσματος, που ξέρω ότι το παράκανα, αλλά είχαν μαζευτεί πάρα πολλά και αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην περίπτωση με τη φανέλα που πέταξα στον διαιτητή.

Πολλοί είπαν ότι το έκανα από έλλειψη σεβασμού προς την ομάδα. Στην πραγματικότητα ήθελα να πω στον διαιτητή "Πάρε ακόμα και τη φανέλα δεν έχω τίποτα άλλο να σου δώσω". Δεν ήταν σε καμία περίπτωση έλλειψη σεβασμού προς την ομάδα

».

Η κίνηση αυτή είχε σχέση επειδή ο Τζόρτζεβιτς είναι αυτός ο οποίος εκτελεί πέναλτι εκ των οποίων τα περισσότερα δεν είναι;

« Θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Επειδή ήταν ο παίκτης που έβαλε το γκολ, όταν σηκώθηκα ήταν ο πρώτος παίκτης με κόκκινη φανέλα που είδα μπροστά μου και απλά σήκωσα το πόδι μου».

Για την αγωνιστική του βελτίωση

« Αυτό ήταν από τα πρώτα πράγματα που δούλεψα με τον καινούριο προπονητή όταν ήρθε. Το πρόβλημα που είχα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση επειδή γνώριζα τις ικανότητες μου, επειδή έχω παίξει με πολλούς αντιπάλους και ξέρω π είμαι ικανός να κάνω».

Ποιο είναι ίο καλύτερο παιχνίδι που έχεις κάνει στον Παναθηναϊκό και ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος;

« Πιστεύω ότι το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει είναι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, που τους νικήσαμε στη Λεωφόρο, πριν από 2 χρόνια. Από τα άσχημα αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον ΟΦΗ».

Τι είναι αυτό το διαφορετικό που ζητάει σης προπονήσεις ο Μουνιόθ;

« Η δουλειά που γίνεται τις ημέρες των αγώνων. Πριν ακριβώς από το παιχνίδι ο κ. Μουνιόθ μας δείχνει σε DVD τους αντιπάλους. Γίνεται πολύ καλή δουλειά».

Ποια είναι η άποψη σου για τα νέα παιδιά της ομάδας; Όπως για παράδειγμα τον Νίνη...

« Ήταν πραγματικά μια έκπληξη και για μας που μπήκε μέσα στην ομάδα. Είχα δει πόσο καλός παίκτης ήταν από όταν ξεκίνησε να κάνει προπονήσεις μαζί μας αλλά δεν περίμενε κανείς ότι θα μπει τόσο δυνατά στα κανονικά παιχνίδια, ότι θα αποδώσει και ότι θα γίνουν τα πράγματα τόσο γρήγορα όσο έγιναν.

Νομίζω ότι είναι κάτι πάρα πολύ καλό, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους, γιατί βλέπουν κάτι καινούργιο και συναρπαστικό να υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να συνεχίσει έτσι γιατί πραγματικά έχει πολύ μεγάλες προοπτικές

».

Για την επιστροφή στη Λεωφόρο;



« Νιώθω πάρα πολύ ευτυχισμένος γι' αυτό. Η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο είναι πολύ καλή, πολύ διαφορετική από αυτή που υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο».



























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ